Повсеместна агресия. Къде е "ръката" на закона?

Проблеми има, но как да се решат, изясняват специалисти
27 сеп 2017 09:45, Петя Славова
35

Агресия в училището, агресия и в хотелите по морето. Къде стои "ръката" на закона, когато имаме нужда от нея?

"Въпросът е защо има случаи на агресия сред децата? Отговорът е - защото ги изпуснахме, никой не ги възпитава. Всеки чака училището, държавата или някой друг да се занимава с техните деца. Кой трябва да направи от децата хора, освен родителите им?", попита журналистът Нора Стоичкова в студиото на "България сутрин", докато, заедно с адвокат Марин Марковски, коментираха случая с 11-годишния ученик, който след побой по време на час по математика се оказва, че трябва да бъде отстранен далакът му.

Още по темата

Според Стоичкова единственото, което децата днес виждат е насилие - от детските филмчета, до тези за възрастни, за които родителите не изключват телевизора, когато детето е в стаята.

Адвокат Марковски определи думите на журналиста като "точен коментар", но подчерта, че освен поставянето на проблема, трябва да се каже и как той да бъде решен.

"Необходимо е децата да бъдат ангажирани със спорт, активни занимания, басейните да бъдат безплатни за тях, но всичко това изисква време и средства, а обществото не разполага нито с едното, нито с другото", категоричен е адвокатът.

Марин Марковски постави своето решение на проблема пред Bulgaria ON AIR като посочи религията, вероучението в училищата.

"Въвеждането в богатството на християнските ценности ще научи децата и да уважават майка си и баща си. Ежедневието на подрастващите днес налага откъсването им от родителите", смята гостът на телевизията.

Изхода на още един случай на агресия коментираха Нора Стоичкова и Марин Марковски. Шведът Ралф Сундберг получи глоба от 4 500 лв. за ритника по камериерка в Слънчев бряг.

Стоичкова попита защо туристическата индустрия няма отношение по случая и определи като "пълно безобразие" решението на съда, който "изпуска шведа, вместо той да лежи в затвора в България".

"Не може да се вини съдията, прокурорът, полицаят, че прилагат закона. Цивилизованият път води до промяна в него. Народните представители трябва да помислят дали не е време за по-строги мерки", заяви адвокат Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Ръката на закона държи "бялата птица"(божа работа колко голяма) на Борисов и следи на коя страна ще се наклони, за да се наклони и "ръката" на закона в същата посока.
29
0
 
5
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Но ако образованието се либерализира, първо ще се появят нормални учебници, като за деца, четеш и разбираш, без плява и идеология. И ще се създадат схеми, като франчайзинга в бизнеса, както е във Великобритания, по които група родители, дори с малко средства, биха могли да си образоват децата в кооперативи. На първите ще е по-трудно, следващите ще влязат в техните стъпки. След което, дори МОН ще се принуди да си подобри продукта. Ще има избор на тип училище, като се тръгне от домашното.
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрахте ли, че тази страна загина? Късно е вече за каквото и да било! България в Европа представлява като едно гето в САЩ.
27
0
 
5
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
До сега никой не е протестирал срещу политиката на интеграция, провеждана чрез отнемане на човешки права и силово институционализиране, срещу забраната за избор на образователен продукт. Обществото само си е виновно, защото прави това от страх. Родителят се страхува как ще се справи със свободния си избор, затова не му се иска да го има. Чувства се по-сигурен, ако е принуден да се подчинява, защото обществото е отвикнало да е самостоятелно. Страхуват се, да не би само те да останат с лошото.
26
1
 
1
 
! Отговори
Корупция преди 6 години
Ако Законът имаше ръка,отдавна нямаше да има спомен от Драгалевския Ман Гел и Хвърковарата му чета.Когато Темида е кьорава,няма как да не е и безръка.Такава я проектира Айдуккосто, а тези след него я доосакатоха.
25
0
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Няма страшно, 23, свободните хора в това общество ще го променим, макар да сме малко. Не е нужно да го променяме за всички, достатъчно е който е направил по-добър избор за живота си, да намери среда и приятели, а държавата да служи на семействата, както си е реда. Сега българското семейство няма избор, но не и според международното законодателство. Човечеството е малко по-напред във формулирането на свободите, отколко МОН ги разбира и ако в България има критична маса от свободни, тя ще бъде чута
24
0
 
1
 
! Отговори
Кьорава Темида преди 6 години
Закони има,но съдии няма! България све повече ще изпитва нуждата от връщането на смъртната присъда или от квалифицирани снайперисти ,когато Темида е корумпирана и безочлива.
23
1
 
3
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Американците казаха, че всеки има право на щастие и не знам как не им хрумна, че това би трябвало да се постига колективно, след като ресурсите са ограничени в света. Все едно да седнем на една сервирана маса и да кажем, че всеки има право да се бори да се наяде до спукване и да си вземе за вкъщи каквото докопа. Общественият разум беше редно да търси баланс и да учи човека, че всички ще сме по-щастливи, ако всеки допринася за общото с качествата и талантите си, но светът мисли и за него.
22
1
 
4
 
! Отговори
До Helleborus преди 6 години
Абсолютно точен анализ на случващото се! Лошото е, че цяло едно поколение вече израстна по този начин - като жертва на универсализацията в училище, което пък от своя страна позовли да се играе по свирката на агресивните ученици. Нямам си и на идея какво може да произлезе от всичко това, само някои подозрения, които не бих си позволил да споделя тук.
21
0
 
1
 
! Отговори
до 20 Тъпанар преди 6 години
Последното е заинтригуващо ....
20
1
 
9
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
А насилието идва в голяма степен от това, че най-голямата ценност днес е личното щастие, което хората разбират като тлъста банкова сметка. Без да морализаторствам, това е закона на джунглата, за да вкараш едни пари в твоя джоб, трябва да ги изкараш от нечий друг. Ако обществото искаше друг морал, по-благороден, щеше да търси хармонията и баланса в обществото, как да впрегне качествата на всеки, за останалите, как да уреди всички да са добре, един за всички, всички за един. Не говоря за комунизъм
19
1
 
2
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Ръцете получават команди от мозъка. В случая обслужва главата - гали косичката, бърка в носа или запушва очите и ушите. В други случаи - бърка в дупето...
18
1
 
7
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Когато, уважаеми дами и господа загрижени хора, не знаете какво да правите, най-*** и лицемерното е да пречите на хората, които знаят. Като не можете да се справите, оставете хората на мира, няма да намерите универсално решение. Но мъдрите хора ще намерят решение в семействата си. И после, ако искате, може да вземете пример от тях. Добрият пример винаги се развива индивидуално, постиженията са лични. Държавата няма право да вкарва всички в своята безпътица и управленска немощ, с насилие.
17
1
 
4
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Същото е и с родителите, когато се критикуват родителите, пак се внушава, че всички са "пуши мама". Това общество просто не е тази обща и невярна картина, но предпоставянето, че всички сме еднакви, позволява на държавата да неглижира семейството, качественото и добро семейство. Което иска да възпита и образова децата си различно от този гнил стандарт, всъщност, при целия рев на журналисти и политици, те не само не защитават, но атакуват с всички сили точно това семейство.
16
1
 
6
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
В обществото има много свестни семейства, държавата предпочита да се прави, че не съществуват. Те говорят за времената днес, все едно всички хора сме еднакви. Когато казват какво правят децата, имат предвид какво правят някои по-изтървани деца, но някак внушават, че цялото поколение е такова и затова е нормално и училището да бъде такова. Това не е вярно, училището просто не може да контролира по-необгрижваните деца, които превъзпитават с лош пример и останалите или ги малтретират.
15
0
 
1
 
! Отговори
... преди 6 години
Боже, пази българското училище от неуки (разбирай ***) родители!П. Кр. Яворов
14
1
 
4
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Не може да се гледа на обществото като обща маса. След като толкова говорят за християнско образование, би трябвало да прочетат, че най-християнският съвет към родителите е да подбират средата на децата си и да ги пазят от лош пример. Не става дума за цвете в саксия, а за среда, за различни среди, които съществуват в обществото, но са насилствено смесвани. Християнството също така казва, че хората никога няма да бъдат едно цяло, но добрите и лошите са като олиото и водата.
13
1
 
4
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Относно децата, първият проблем е политиката на интеграция, която забранява да живееш в среда близка до семейната. Проблема с универсалното училище. А обществото не е универсално, в него има както много свестни, така и много калпави хора. Ничие дете не се е родило на този свят, за да интегрира в детските си години побойници. Децата се раждат в семействата, които имат ангажимент да им осигуряват защита, до 18 г. Те не могат да бъдат със закон изложени на това, да бъдат ритани или ръгани с нож.
12
1
 
3
 
! Отговори
Нора преди 6 години
Как да ги възпитаваме, като искате още от 4-годишни да ги вкарате в кутийките? Та те прекарват по цял ден в училище!Да, масово родителите са виновни, но не гледайте едностранно.
11
0
 
3
 
! Отговори
Терминалчу. преди 6 години
До АнонименТова с шума и полицията е така, с една малка подробност - от полицията отказват проверки по наредбата за опазване на общественият ред във връзка с шума, защото нямат техническо средство в патрулките (децибеломери), с които да установят нарушението и да напишат акт. Не че няма наредба и институция, която да следи за спазването на наредбата и пр.От опит.Терминалчу.