Повсеместна агресия. Къде е "ръката" на закона?

Проблеми има, но как да се решат, изясняват специалисти
27 сеп 2017 09:45, Петя Славова
35

Агресия в училището, агресия и в хотелите по морето. Къде стои "ръката" на закона, когато имаме нужда от нея?

"Въпросът е защо има случаи на агресия сред децата? Отговорът е - защото ги изпуснахме, никой не ги възпитава. Всеки чака училището, държавата или някой друг да се занимава с техните деца. Кой трябва да направи от децата хора, освен родителите им?", попита журналистът Нора Стоичкова в студиото на "България сутрин", докато, заедно с адвокат Марин Марковски, коментираха случая с 11-годишния ученик, който след побой по време на час по математика се оказва, че трябва да бъде отстранен далакът му.

Още по темата

Според Стоичкова единственото, което децата днес виждат е насилие - от детските филмчета, до тези за възрастни, за които родителите не изключват телевизора, когато детето е в стаята.

Адвокат Марковски определи думите на журналиста като "точен коментар", но подчерта, че освен поставянето на проблема, трябва да се каже и как той да бъде решен.

"Необходимо е децата да бъдат ангажирани със спорт, активни занимания, басейните да бъдат безплатни за тях, но всичко това изисква време и средства, а обществото не разполага нито с едното, нито с другото", категоричен е адвокатът.

Марин Марковски постави своето решение на проблема пред Bulgaria ON AIR като посочи религията, вероучението в училищата.

"Въвеждането в богатството на християнските ценности ще научи децата и да уважават майка си и баща си. Ежедневието на подрастващите днес налага откъсването им от родителите", смята гостът на телевизията.

Изхода на още един случай на агресия коментираха Нора Стоичкова и Марин Марковски. Шведът Ралф Сундберг получи глоба от 4 500 лв. за ритника по камериерка в Слънчев бряг.

Стоичкова попита защо туристическата индустрия няма отношение по случая и определи като "пълно безобразие" решението на съда, който "изпуска шведа, вместо той да лежи в затвора в България".

"Не може да се вини съдията, прокурорът, полицаят, че прилагат закона. Цивилизованият път води до промяна в него. Народните представители трябва да помислят дали не е време за по-строги мерки", заяви адвокат Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
ОУ "Бачо Киро&q преди 6 години
Йордан Иванов Каменов от 1г клас във Велико Търново постоянно удря и обижда децата, но никой не взема мерки.
9
0
 
8
 
! Отговори
гост преди 6 години
Ръката на закона е там в правосъдната система, където слънце не огрява. Сега като им вдигнат заплатите ПАК, отново положението ще си остане същото. Отново шведите ще ни ритат когато и където си поискат. И изобщо не е вярно, че пет вековно робство не оказва влияние.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресията е производна на закона, а не той на нея. Ромите например са агресивни, защото законите не им изнасят, а не защото ги няма. Да се следи за спазването на един закон означава той да не бъде променен, а да бъде просто по-строг.
7
0
 
12
 
! Отговори
Skyline преди 6 години
Закона е в услуга само на богаташите.Когато става въпрос за бедни хора,властта прави всичко възможно да ги насъска едни срещу други.А иначе за да е агресивно едно дете,то със сигурност го е видяло от родителите си,които вместо да се въздържат,го възпитават в омраза и агресия.
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото липсва закон, за това. Надувам колоните до небесата, комшията думка на вратата, моли ме да спра, ама аз му показван средн пръст и му тряскам вратата в лицето. После нашия звъни на полицията, те идват, констатират, че нарушения няма. След това, комшията идва и ми забива два шамара, защото не е спал като хората от 3 семици, а аз се питам мъдро:- Откъде е цялата тази злоба ?Ами така е, не се ли следи за спазването им, законите са безполезни, особено на Балканите.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресията е удобно оправдание.
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разделяй и владей, това става. На кого е изгодно? На бедняците, естествено. Те обичат да са бедни и да ги владее някой.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В държавата на 3латките и 3лaтkoвците е така
2
10
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
В твоя също
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... в задния отвор на Суджука ...