Арх. Иван Несторов е новият шеф на ДНСК, сменя Милка Гечева

Рокадата в строителния контрол е от днес
28 сеп 2017 15:52, Миглена Иванова
0
Арх. Иван Несторов е новият шеф на ДНСК, сменя Милка Гечева
Арх. Иван Несторов. Снимка: МРРБ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е сменил дългогодишния началник на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) Милка Гечева, става ясно от съобщение на пресцентъра на ведомството.

На мястото на Гечева е назначен арх. Иван Несторов. Несторов сменя Гечева от днес, 28 септември.

Преди да оглави ДНСК, арх. Несторов е бил директор на дирекция "Геозащита и благоустройствени дейности" в регионалното министерство. Завършил е висшето си образование в Букурещ, в Института по архитектура и градоустройство "Йон Минку" през 1983 г.

Несторов има 11-годишен стаж в Инспекцията за държавен и технически контрол, чийто правоприемник е ДНСК, и 18-годишен стаж в Столичната община, като последователно е заемал позициите началник отдел "Архитектура", директор на Дирекция "Контрол по строителството" и директор на Дирекция "Архитектура и градоустройство".

Арх. Иван Несторов беше и сред кандидатите за главен архитект на София.

Припомняме, че в началото на месеца вицепремиерът Валери Симеонов обяви в пост в социалната мрежа Facebook уволнението на Гечева. Според написаното той е настоял тя да бъде отстранена още през лятото заради "сериозни съмнения за покриване на незаконните плажни дискотеки на мутрите на плажа Слънчев бряг юг". Той изброи и няколко заведения в курорта, които според него са построени в разрез с нормативните уредби за преместваеми обекти.

Постът му след това беше изтрит, а от регионалното министерство опровергаха написаното от него.

Още икономически и финансови новини четете на Investor.bg


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари