БАБХ успокоява: Няма пилешко месо с фипронил

Взети са проби от 4 големи производители на птиче месо
28 сеп 2017 19:24, Красимир Ангелов
17
БАБХ успокоява: Няма пилешко месо с фипронил
Снимка: Булфото, архив

На българския пазар няма пилешко месо, заразено с фипронил, съобщават от БАБХ.

Това е станало ясно след извършено лабораторно изследване на птиче месо. Проби за анализ са взети от четирите най-големи производители на птиче месо в страната. Изследвано е както месо от пилета бройлерно производство, така и месо от кокошки носачки.

Пробите са изпратени за изпитване в акредитирана лаборатория и резултатите показаха, че в нито една от четирите проби не е открито съдържание на фипронил в месо, отчитат от БАБХ.

Българската агенция по безопасност на храните продължава и засиления мониторинг над яйца и яйчни продукти, както произведени у нас, така и търгувани в рамките на свободния европейски пазар.
 


17
Още от
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да бе успокояват ни, така беше и с яйцата нали.
13
0
 
1
 
! Отговори
Да бе-до 14 преди 10 месеца
Ако птиците са в клетки,за 10 часа двама ваксинатори с обучени помощници обработват без проблем 10 000 птици-всяка птица се вади от клетката,ваксинира се и се връща обратно.Но говорим за кокошки-носачки,които още са млади.И в клетки!
12
1
 
0
 
! Отговори
Да бе преди 10 месеца
Следя мисълта на колегата и си представям-10 сгради,всяка с по 15000 бройлера.Влизаме вътре и започваме да ги ловиме един по един и да ги инжектираме,задължително в лявото бутче.Екип от двама човека-ваксинатори за два дни сме ги оправили.На третия ден-10% смъртност от счупени крайници,внезапна сърдечна смърт,задушаване .щото са се сбили като ги гонят да ги ловят и прочее.Та въпроса ми е -Що пишете глупости ???
11
1
 
1
 
! Отговори
До 11 преди 10 месеца
Как точно се бият инжекции на 10,000 кокошки бе юнак?Тези приказки бяха на мо'да през 70те.Баба ти ли ти каза? Защо ще ,,бият инжекции",като има готови смески с антибиотици и антиоксиданти.Ех вие интернет поколение ,каквото чуете и вярвате. Махни капаците от МОЗЪКА си,чети,питай и не се излагай мушмороко млади. P S, И да не вярвай че на пчелите им дават пчелно млечице през устата!!!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те не казаха ли същото и за яйцата поне няколко пъти?
9
0
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 10 месеца
Това добре, ама десните бутчета какво ги правят?
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако сте забелязали в магазините продават само леви бутчета от кокошки! Едва ли сте забелязали вие сте коне с капаци. Та тези леви бутчета са по едри от десните! Сигурно ще попитате защо? Ами защото в лявото бутче бият инжекциите с анаболи антибиотици и тем подобни щуротии! Следите ли мисълта ми? Да не я изпуснете? Та в кокошлетата има всичко което не ви трябва затова и много народ вече не понасят антибоитиците и получават алергии. следите ли мисълта ми? Тровят ви законно!
7
0
 
4
 
! Отговори
Чичо от село преди 10 месеца
Снимката е на домашна кокошка.
6
0
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 10 месеца
Ех,те ако ядяха червейчета ,чисто зърно и кълвяха,,зеленко" щяха да са екстра.Но комбинирани фуражи,антиоксиданти,четрифазово хранене и менделеевата таблица за защита и бърз растеж.Разликата между нормалното и промишлено отглеждано пиле е ОГРОМНА.Месото на промишленото/бройлера/ е меко казано доста рисково.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Споко, утре ще кажат друго...
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А,че то това е домашно пиле.Какъв фипронил търсите у него.Ам де ги продават такива пилета,че да ида и аз да си купя?
3
0
 
8
 
! Отговори
дадада преди 10 месеца
Като мине малко време ще си кажете, както си казахте за яйцата.
2
0
 
2
 
! Отговори
До БАБХ преди 10 месеца
Колко червея изяждат пилетата които ядем?
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То и заразени яйца нямаше.