БАБХ успокоява: Няма пилешко месо с фипронил

Взети са проби от 4 големи производители на птиче месо
28 сеп 2017 19:24, Красимир Ангелов
17
БАБХ успокоява: Няма пилешко месо с фипронил
Снимка: Булфото, архив

На българския пазар няма пилешко месо, заразено с фипронил, съобщават от БАБХ.

Това е станало ясно след извършено лабораторно изследване на птиче месо. Проби за анализ са взети от четирите най-големи производители на птиче месо в страната. Изследвано е както месо от пилета бройлерно производство, така и месо от кокошки носачки.

Пробите са изпратени за изпитване в акредитирана лаборатория и резултатите показаха, че в нито една от четирите проби не е открито съдържание на фипронил в месо, отчитат от БАБХ.

Българската агенция по безопасност на храните продължава и засиления мониторинг над яйца и яйчни продукти, както произведени у нас, така и търгувани в рамките на свободния европейски пазар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе успокояват ни, така беше и с яйцата нали.
13
0
 
2
 
! Отговори
Да бе-до 14 преди 6 години
Ако птиците са в клетки,за 10 часа двама ваксинатори с обучени помощници обработват без проблем 10 000 птици-всяка птица се вади от клетката,ваксинира се и се връща обратно.Но говорим за кокошки-носачки,които още са млади.И в клетки!
12
1
 
1
 
! Отговори
Да бе преди 6 години
Следя мисълта на колегата и си представям-10 сгради,всяка с по 15000 бройлера.Влизаме вътре и започваме да ги ловиме един по един и да ги инжектираме,задължително в лявото бутче.Екип от двама човека-ваксинатори за два дни сме ги оправили.На третия ден-10% смъртност от счупени крайници,внезапна сърдечна смърт,задушаване .щото са се сбили като ги гонят да ги ловят и прочее.Та въпроса ми е -Що пишете глупости ???
11
1
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Как точно се бият инжекции на 10,000 кокошки бе юнак?Тези приказки бяха на мо'да през 70те.Баба ти ли ти каза? Защо ще ,,бият инжекции",като има готови смески с антибиотици и антиоксиданти.Ех вие интернет поколение ,каквото чуете и вярвате. Махни капаците от МОЗЪКА си,чети,питай и не се излагай мушмороко млади. P S, И да не вярвай че на пчелите им дават пчелно млечице през устата!!!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те не казаха ли същото и за яйцата поне няколко пъти?
9
0
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Това добре, ама десните бутчета какво ги правят?
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако сте забелязали в магазините продават само леви бутчета от кокошки! Едва ли сте забелязали вие сте коне с капаци. Та тези леви бутчета са по едри от десните! Сигурно ще попитате защо? Ами защото в лявото бутче бият инжекциите с анаболи антибиотици и тем подобни щуротии! Следите ли мисълта ми? Да не я изпуснете? Та в кокошлетата има всичко което не ви трябва затова и много народ вече не понасят антибоитиците и получават алергии. следите ли мисълта ми? Тровят ви законно!
7
0
 
5
 
! Отговори
Чичо от село преди 6 години
Снимката е на домашна кокошка.
6
0
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Ех,те ако ядяха червейчета ,чисто зърно и кълвяха,,зеленко" щяха да са екстра.Но комбинирани фуражи,антиоксиданти,четрифазово хранене и менделеевата таблица за защита и бърз растеж.Разликата между нормалното и промишлено отглеждано пиле е ОГРОМНА.Месото на промишленото/бройлера/ е меко казано доста рисково.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко, утре ще кажат друго...
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А,че то това е домашно пиле.Какъв фипронил търсите у него.Ам де ги продават такива пилета,че да ида и аз да си купя?
3
0
 
9
 
! Отговори
дадада преди 6 години
Като мине малко време ще си кажете, както си казахте за яйцата.
2
0
 
3
 
! Отговори
До БАБХ преди 6 години
Колко червея изяждат пилетата които ядем?
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и заразени яйца нямаше.