Лекари от "Пирогов" на протест: Уволненията са прибързани!

Служители от болницата искат да се чуе и техният глас
28 сеп 2017 12:07, Боряна Павлова
44
Лекари от "Пирогов" на протест: Уволненията са прибързани!
Снимка: архив Reuters

Лекарите от "Пирогов" излизат на протест, съобщиха служители от лечебното заведение в отворено писмо до медиите.

Като причина лекарите изтъкват "прибързано взетото решение на ръководството на болницата за налагане на най-тежкото наказание-дисциплинарно уволнение на нашите колеги от Спешно отделение".

В писмото лекарите призовават да се изрази морална подкрепа и съпричасност към отстранените от длъжност лекари.

Още по темата

"Нека говорим открито за апокалипсиса на "Пирогов". Нека се чуе и нашият глас", завършва писмото.

Причина за уволненията в "Пирогов" стана абсурдният случай, в който 74-годишен мъж не беше приет в лечебното заведение. Неговата съпруга написа отворено писмо до здравният министър проф. Николай Петров, описвайки истинската одисея, през която преминава.

На 16 септември 2017 г. Спас Добрев получил криза, която затруднила дишането му. Съпругата му Евелина Добрева се обадила на телефон 112. Едва след 4 позвънявания и над час идва линейка.

Когато Спас е откаран в "Пирогов" екипът отказва да го приеме. В крайна сметка мъжът е отпратен към друго лечебно заведение, където не успяват да спасят живота му.

Случаят предизвика проверки не само в болница "Пирогов", а и в "Александровска", където мъжът е приет по-късно.


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
6
 
! Отговори
За всяка св-я идва.. преди 11 месеца
Дано гледате безпомощно всичките си роднини как агонизират, мафиотска пасмина, облечена в престилки и обществено положение на изпълняващи "хуманна професия".
Разбира се не важи за всички лекари, само за търгашите, дето първо те преценяват колко имаш в джоба и в банката и после всичко останало.
37
3
 
20
 
! Отговори
лекяри преди 11 месеца
В нормалните държави щеше да има затвор, доживотна възбрана да упражняват лекарска професия и други такива санкции, тук ще минат с неплатен отпуск и почивка на Бали.
36
3
 
12
 
! Отговори
Пациент преди 11 месеца
За такива случаи в страните, които сочите, че ваши колеги вземат хилядарки евро г-да "д-ри" се отнемат права, отива се на съд за причинена смърт поради нехайно отношение към пациентите! Затова-СПОКО! Стойте си на алчните задни части!
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Морална подкрепа за уволнените ли? Това е гавра някаква. Трябва на съд да идат, уволнението им е малко даже, сега ще отидат в друга болница и ще продължат да издевателстват над хората. Даже и бой трябва да ядат, както правят ромите над подобни на тях. Ама ние българите понеже си траем и ето какво става. Да сме чуели тяхната гледна точка?! Гонят човека - "да умре при нас ли?" От ясно, по-ясно
34
0
 
17
 
! Отговори
kolio99 преди 11 месеца
а Митьо очите що не го върнаха.... а с 70-и кусур годишния човечец можаха да се изгаврят
33
0
 
11
 
! Отговори
kolio99 преди 11 месеца
Анонимен 8

дори и така да е ,трябва да го оставят да умре пред вратата им ли! и как по точно разбраха точно какъв му е случая на човека ,като въобще и не са искали да го приемат....
32
0
 
9
 
! Отговори
kolio99 преди 11 месеца
то па голямото наказание за..... убийство!!1
31
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Разбира се че уволнението е прибързано. Първо трябваше да се осъдят и да лежат в затвора поне една петарка и след това да бъдат уволнени дисциплинарно без право до живот да практикуват профисията!
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А защо лекарите не излязоха да протестират за апокалипсиса в Пирогов досега? Сериозно ги питам - Защо?! Пирогов беше стожер на спешната помощ в България, сега е една дупка, от която ако излезеш жив си късметлия. Няма лекари, няма оборудване, персоналът е освирепял. И никой от тия лекари не си направи труда да излезе по медии, по улиците, и да каже, че това не може да продължава така?! Ми сега да си стоят дисциплинарно уволнени. И те, и всички следващи! Защото това заслужават!
29
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вярвам че така са и казали, бях преди няколко години в болница-лежах две седмици в две отделения. Една вечер някаква пациентка крещеше от болки, дежурните лекари и сестри си гледаха сериала. когато жената се разпищя вече на умряло една от дежурните-/не я видях само я чух/ каза следните думи, цитирам дословно - "Уф, тая няма ли да умре вече".
И това го чуват всички пациенти. Много възпитано, много професионално, много културно.
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Така ще е докато за министри продължават да се назначават партийно верни хора без качества.
27
1
 
26
 
! Отговори
ЗАКОН преди 11 месеца
В този Трагичен Случай със Смъртен Изход , трябваше Прокуратурата да се самосезира .
Има Закони и Правилници които трябва да се спазват от практикуващите определени Професии .
Аз работя като Електротехник , в Правилника пише че ако с мое Действие или Бездействие се причини Злополука с Човек , подлежа на разследване по Наказателния Кодекс на Република България . За Лекарите тези Правилници са още по-конкретни и моето мнение е че Държавата трябва да осъди Лекарите допринесли за Смъртта .
26
1
 
21
 
! Отговори
чарли преди 11 месеца
"И какво тук ли да умре"по добре да ги наградим дежурните че ще имат един смъртен случай по малко за месеца.Нали се води статистика.
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Реална случка- отивам с адски ниско кръвно на лекар, тая ми изписва лекарство за ХИПЕРТОНИЯ. А аз на кого да се оплача?
24
18
 
3
 
! Отговори
до азът преди 11 месеца
А ти па земи та се научи да пишеш!Па тогава давай акъл!Не съм лекар,но напълно заставам зад тях!А ти ,кат си толкова умен ,що не си станал лекар?А?
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
о боже, що не се застрелят тези
22
2
 
15
 
! Отговори
аз-ът преди 11 месеца
ПИРОГОВ СПЕЦИАЛНО, ЗАЕДНО С ВМА - ВИНАГИ, ВИНАГИ СА БИЛИ ГЕЛЕЗЕНИТЕ И ОБГРИЖВАНИ ДЕЦА НА БЪЛГАРСКАТА МЕДИЦИНА.

Отивам със съмнения за счупена ръка, подут - една сестра, едно черно наконтено ***...нце дето се закачеше по кородорите с възрастните професори - ми прави забележка че твърде силно съм викал от болка.
В момента, в който без да викам, и обясних че ако не работи за хоби, да си затваря устата, щото аз лично знам на кого да се обадя по етажите - доктора й каза да излезе и почна ме лекува.
21
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Отказват и убиват човека, убиват и докторите. На стадиона в Неделя като в Китай. Като утепат 5 - 6 от лакомиите, останалото ще се замисли много.
20
3
 
11
 
! Отговори
аз-ът преди 11 месеца
до медицинските анонимковци ака.ащи във форума...
Починалия НЕ е с тежка левкимия. Починалия е със съмнения за онкологично заболяване. Но не е потвърдено, още по малко пък левкимия или както пишат по други сайтове - последен стадий на раково заболяване. Няма такова нещо.

..А.ХТЕ СЕ ! АМА ЯКАТА !
19
5
 
27
 
! Отговори
позор преди 11 месеца
Колегите на убийци излизат на протест, за да защитят убийците! *** в бели престилки! То да е само този нещастник, с мед да ги намажеш, ама за колко още не знаем, защото много малко са хората като съпругата на жертават на убийците в бели престилки, която е стигнала до министъра. И вчера е починала жена но 67 години, отпратена от "Пирогов". *** и убийци в бели престилки!