Признание: Спешните случаи – скъпи и нежелани!

Болници търсели кардиологично болни – имало пари в тях
28 сеп 2017 11:00,
18
Признание: Спешните случаи – скъпи и нежелани!
Снимка: архив, Булфото

Националният консултант по спешна медицина проф. Стоян Миланов настоя, че няма начин пациент, докаран с линейка, да бъде отказан да бъде приет в болница.

Той опрадели случая с върнатия от "Пирогов" 74-годишен Спас Добрев, като тежка грешка на екипа в болницата, който вчера бе уволнен.

Още по темата

Според него е грешка, че пациентът не е регистриран в "Пирогов".

"Подобен пациент в критично състояние може да бъде разпознат за 2 секунди от опитно лекарско око", смята проф. Миланов.

Той е сигурен, че ако пациентът е бил попаднал в шоковата зала на "Пирогов", е щял да бъде обслужен и евентуално спасен.

"Ерозията в системата е много тежка и не е от вчера. Спешният пациент в момента е нежелан, той е скъп, изисква много ресурс на лечебните заведения и има доста често отказ и подритване на спешния пациент между болниците", подчерта той пред bTV.

"Не знам дали това уволнение на екипа ще реши по някакъв начин проблемите, тъй като при това оголване и липса на кадри тези хора веднага ще бъдат глътнати от други болници", посочи профeсорът.

По повод думите на лекаря в линейката, която оказва помощ на Спас Добрев, д-р Даниела Мазганска, че е излъгала, че линейката не е оборудвана, за да го приемат в болницата, проф. Миланов коментира, че това е повсеместна практика и се случва всеки ден.

"Единствените спешни пациенти, които са желани, са кардиологично болните. Там има финансов драйв, който кара даже да се търсят подобни пациенти и без да им има нищо", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
я да им забраняват на лекарите да практикуват 5 години, с опция да работят само като сестри и санитари много бързо ще спрат глупостите
17
0
 
3
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Властта на търгашите и парите в най-сакралната дейност...Ами дайте да обявим един ценоразпис на управляващите - кой колко струва? Не като хора, като стока
16
2
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
е нищо де, важното е че е безплатно пък другото квото такова, не може да допуснем здравето да е стока!
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква грешка бе в Пирогов няма ли правила които да се спазват? Защо тези правила не са окачени на едно огромно табло и да се четат всеки ден от персонала на болницата. Това табло да бъде поставено на входната врата едно отвън и едно отвътре на входната врата. Там да пише какви са правата и задълженията на всеки един член от пресонала и на пациентите. Толкова ли е трудно да се направи това или по важна е далаверката? А ?
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представям си какъв е големият процент пациенти- нагли и агресивни шведи, които чакат да стане много тежко положението, защото спешната помощ е безплатна. И естествено, тези които се грижат за здравето си, плащат си редовно данъци, и веднъж им се наложи да ползват помощ са ощетени.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При българските местни патриоти лабаво - нема! Я умря я те осъдиха! :))))) Умира се само по устав!!!
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Начи последно хората не може да умират вътре в Пирогов, *** не може и пред Пирогов, щото там нали по закон лекарите не могат да напускат кабинетите, за да ги приемат, последно къде може да умираме, да си знам.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9Никой не го приема за нормално ве, ***, не четеш ли.
10
0
 
18
 
! Отговори
Офсътъ преди 6 години
До 6 По-добре е от далавераджията Москов,който си взе специализацията чак през 2012та,но който се сдоби с мезонет за 250,000 лева кеш пара и къпа лимузина пак кеш пара (всичко естествено на името на дебелата му жена Ралица,която е бетонирана в Социалното министрество и краде европейски пари).За разлика от всички останали българи,които теглят заеми и се заробват за десетилетия напред.Сега обаче плаща щото в Света Анна не го искат и стои безработен.
9
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато обществото приема за нормално една фризьорка или козметичка да взимат 2-3 пъти повече от един лекар ще е така и даже по зле. Т ъп народ!
8
0
 
26
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Простете,но можете ли да назовете един читав лекар,сложен за министър на здравеопазването?Без значение от неговата партийна принадлежност.Само един.
7
0
 
10
 
! Отговори
Търсят преди 6 години
ако ако няма си ги "създават". Мошенници!
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И нито дума, че здравеопазването е в ръцете на ГЕРБ, нито пък за некадърника с купена диплома Н.Петров, който сложиха за министър на здравеопазването ?!?
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравеопазването и образованието не трябва да се превръщат в бизнес. За съжаление, в България в последните 30-тина години се случи точно това и сега всички плащаме скъпо заради алчността на някои.
4
2
 
30
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Като тези пациенти са нежелани се разкарайте от системата,защото хората нямат нужда от бездушни и алчни пишман лекари.Когато вършиш нещо с нежелание и отвращение,това се отразява негативно на пациентите.
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо субсидия за неработещите депутати, тези пари трябва да отиват в болниците които не могат да се превръщат в търговски обекти. Цяла система е сбъркана още в зародиша си. Абсолютно безхаберие за живота на хората.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TOI RAZSIPA PIROGOV,A SEGA DAVA SAVETI.ZA NEGO BOLNITE NE SA PAZIENTI,A KLIENTI.
1
1
 
44
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Каква ерозия? Всичко е разрушено.Спешен екип за диабетик с объркан от лекарите инсулин. Онази слага глюкоза и ме пита мен какво да правим, като преди това ми каза, че не можела да мери ниво на захар и ме накара мен, който никога не беше мерил, а се ориентирах по трите картинки на апарата.Та за каква ерозия говорите изобщо? В София е ерозия, но при нас в провинцията е трагедия.