Доходът за детски скача = 450 лв. за човек от домакинство

Още се търсели резерви в бюджета за повечето помощи
27
Доходът за детски скача = 450 лв. за човек от домакинство
Снимка: Булфото, архив

През следващата година повече семейства ще могат да получават детски добавки, защото подоходният критерий се увеличава до 450 лева на член от семейството, съобщи пред БНР социалният министър Бисер Петков.

Още по темата

Сега право на месечни помощи за отглеждане на дете имат семействата, които разполагат с до 400 лв. на член от домакинството. В момента на това изискване отговарят над 411 000 родители.

"Търсим резерви в бюджета. При сегашната рамка трудно ще може да се постигне съществено увеличение, но някаква стъпка в увеличение ще предвидим", уточни той.

"В момента помощта за две деца е 85 лева, а минималната цел е да стане 90", допълни Петков, но уточни, че не е редно да се обсъждат конкретни числа, преди да бъдат обезпечени финансово.

"Голяма част от социалните плащания също ще се увеличат, след като гарантираният минимален доход се промени от сегашните 65 на 75 лева", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравейте,имам един въпрос, ако месечният ми доход е 2400 лева, с 4 члено семейство дали ще имаме право за детски надбавки.
14
1
 
16
 
! Отговори
Майка преди 6 години
Най-странното, е че, се говори за помощи, като изключим ромите, за коиот това е начин за препитание, какво ще кажете за тези, които карат бентлита имат по три хотела, няколко адвокатски кантори, но се осигуряват на някакъв минимален доход и получават детски надбавки. Тези, които са на държавна работа, няма начин, поради това че са с висок доход, няма детски надбавки ...И ков сега, това не е ли дискриминация....
13
1
 
5
 
! Отговори
Цеца преди 6 години
Навремето детските бяха 5 лева!Ама строяхме социализЪма!
12
0
 
2
 
! Отговори
Халеси преди 6 години
Всички дотраки отговарят на условието за доход!
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Социални плащания в България не трябва да има - никакви. Само този, който е внасял някакви осигуровки, трябва да получава толкова, колкото му дават осигуровките. В този смисъл минималната пенсия трябва да се премахне, защото това сега е социална пенсия и не е заслужена. Детски изобщо не трябва да има. Вместо да се дават социални, може да се намали ДОД.
10
1
 
35
 
! Отговори
Толерастия преди 6 години
Има нещо много сбъркано в цялата система. Защо аз, а и много други, т.нар. средна класа сме учили, учили, стажували, квалифицирали и сега вече като работим за добри заплати и ни осигуряват на реалната сума не можем по никакъв начин да се възползваме от резултата от труда ни в полза на държавата?! Масово сме с по едно дете, защото ме можем да си позволим второ и сме 30+ годишни. А МaHго по цял ден иьебан и му плащат... И аз искам така...
9
1
 
11
 
! Отговори
van dam преди 6 години
Това са пълни *** ,от Герб за пореден път доказват че са абсолютни ***. Целта им била детските да се увеличат с 2,50 лв..Просто нямам думи.
8
1
 
34
 
! Отговори
На светло преди 6 години
Били малко детските ли? А пък на мен дето вкарвам по няколкостотин лева данъци и осигуровки в бюджета всеки месец, вместо детски за миналата година ми върнаха от данъците цели 60 (шестдесет) лв. "облекчение" за това, че съм родила и отглеждам три грамотни деца. Оставям на вас да сметнете какъв е размера на това "стимулиране" на месец! Мързи ли ви? 5 (пет) лв. за три деца, или по 1,67 лв. на дете. На месец. В същото време Айшето за три деца всеки месец получава над 100 лв. деЦки от моите данъци..
7
2
 
3
 
! Отговори
длън дрън преди 6 години
Това е моето мнение, ще се радвам, която и да е политическите партии да го реализира!
6
0
 
16
 
! Отговори
длън дрън преди 6 години
Така ще от падне и необходимостта от приобщаване на разни групи, които не могат да се приобщят, а имат много права, дефакто ще има подготвена работна ръка, която поне ще е грамотна. В училищата трябва да отпаднат бюджетите за брой ученици, а да се въведе критерий за грамотност - това е равнопоставеност, интеграция и демокрация. Децата, които раснат в здрави семейства ще се реализират, станалите ще са грамотни и ще могат, ако имат амбиции, също да се развиват наравно с останалите.
5
0
 
29
 
! Отговори
длън дрън преди 6 години
Реално средната класа е отхвърлена от получаване на детски добавки. Става въпрос за държавни служители и работещи в предприятия, които се осигуряват върху реалното възнаграждение. Т.е. образовани хора, които възпитават децата си на труд и учение. За моето четиричленно семейство единствения вариант да получавам детски, тъй като винаги сме на границата, е да се разведем. Детските надбавки, според мен, трябва да се получават на база справки от посещение на децата в учебните заведения.
4
2
 
31
 
! Отговори
Георгиева преди 6 години
85?! ЛВ за ДВЕ ДЕЦА с тенденция да стигнат 90?! Това е подигравка с деца и родители!!Не ви ли е срам,г-да управляващи,защото аз се срамувам от вас!!!И Биби, както и антуража му се опитват да ме уверят че България животът се е подобрил?!Благодаря! ВАШИЯТ,МОЖЕ БИ,НО НЕ И НА НАРОДА МИ,КОЙТО ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ!!!!
3
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната гавра
2
0
 
34
 
! Отговори
Депутат преди 6 години
По важно е това, че депутатските заплати се увеличават само с 400 лева. Това е подигравка. И автопарка ни е е морално остарял. Лимузините които ни возят са произведени след 2010 година и са морално остарели.
1
5
 
53
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
За 2 деца от 85лв на 90лв. Увеличението е с 5лв, това е СРАМНО! Това прави по 2.50 на дете повече на месец или горе-долу по 8 стотинки на ден е увеличението. Хавал да са им на родителите, а на тези, които са приели увеличението, откраднотото от тях за лекарства да го дадат и пак да не им стигне!