Въргала: Единственият успешен бизнес у нас е на съдия-изпълнителя!

От времето на социализма нищо не се е променило, смята актьорът
29 сеп 2017 14:15, Анисия Иванова
47

Страната ни има спешна нужда от закони. Проблемът е в тях и в тяхното спазване. Единствената промяна от времето на социалистическа България до днес е, че заменихме думите "другарю" и "другарке" с "господине" и "госпожо", посочи в студиото на "България сутрин" актьорът Владислав Карамфилов, известен като Въргала.

"Сблъсък на интереси има там, където има много пари. Уж е налице някакъв вид капитализъм в държавата. По никакъв начин обаче не се стимулира родното производство и частния бизнес. Дори по Конституция има противоречие, тъй като в нея се смята, че частното и държавното са равнопоставени, вместо да бъдат конкуренти. Единственият бизнес, който пък в момента е успешен в България, е този на съдия-изпълнителите", каза Влади Въргала.

По думите му в България личната инициатива е наказана, ако не е партийно поръчение. Пред Bulgaria ON AIR той коментира още опитите на Слави Трифонов да влезе в политиката.

"Кастингът за политици, който шоуменът оповести, че ще проведе, беше най-слабата му точка. Доста неща, които направи до момента, събудиха у мен възхищение, изрече много истини, въдвори на дневен ред съществени за българина теми и проблеми, но е невъзможно да се промени каквото и да било чрез един конкурс", категоричен бе Въргала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
18
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Като си в Стагнация и нямаш сигурност в държавата ,няма как изобщо да имаш бизнес.Може да си мислиш ,че имаш някакъв бизнес ,но по световните стандарти си 0 ла.
1
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грешка - има много успешни бизнеси в тая пара-зитна "екосистема", чието мото е "доубий падналия" - депутати, корумпирани магистрати, лихвари и подобна из-мет.