Въргала: Единственият успешен бизнес у нас е на съдия-изпълнителя!

От времето на социализма нищо не се е променило, смята актьорът
29 сеп 2017 14:15, Анисия Иванова
47

Страната ни има спешна нужда от закони. Проблемът е в тях и в тяхното спазване. Единствената промяна от времето на социалистическа България до днес е, че заменихме думите "другарю" и "другарке" с "господине" и "госпожо", посочи в студиото на "България сутрин" актьорът Владислав Карамфилов, известен като Въргала.

"Сблъсък на интереси има там, където има много пари. Уж е налице някакъв вид капитализъм в държавата. По никакъв начин обаче не се стимулира родното производство и частния бизнес. Дори по Конституция има противоречие, тъй като в нея се смята, че частното и държавното са равнопоставени, вместо да бъдат конкуренти. Единственият бизнес, който пък в момента е успешен в България, е този на съдия-изпълнителите", каза Влади Въргала.

По думите му в България личната инициатива е наказана, ако не е партийно поръчение. Пред Bulgaria ON AIR той коментира още опитите на Слави Трифонов да влезе в политиката.

"Кастингът за политици, който шоуменът оповести, че ще проведе, беше най-слабата му точка. Доста неща, които направи до момента, събудиха у мен възхищение, изрече много истини, въдвори на дневен ред съществени за българина теми и проблеми, но е невъзможно да се промени каквото и да било чрез един конкурс", категоричен бе Въргала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Нако преди 6 години
Много добре казано за действителността в нашата държава!!!!
41
0
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Всеки път, в който напиша мнението си за инициативата на Слави, нямам достъп до сайта за два дни, а в друг сайт ми бяха заличени абсолютно всички коментари по всички теми, точно след като написах мнение за политическата дейност на шоуто. Чудя се как ме търпят на всяка друга тема, но тази е като табу. Изглежда има големи очаквания към този проект, ама не точно от народа. И понеже не искам пак да ми спрат достъпа, ще взема да похваля Слави - браво, че раздели шоуто от политиката най-накрая.
40
4
 
0
 
! Отговори
Шопа преди 6 години
Алкохолог!Много е зле тоя.
39
5
 
1
 
! Отговори
До Пешо преди 6 години
Ако "системата на капитализма води икономиките на долу", оная ,другата що не излете на горе, а се заби като Месершмидт у земи? Бунак.
38
1
 
13
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Въргала казва истината! Евала!
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама как ги беше издокарал в ,,Шменти Капели'' сериала,от Майката Партия още не могат да му простят.Като артист не мога да го оценя,понеже не разбирам.Но е смел,смелите се познават по това че не ги е страх да казват истината,дори да знаят че ще го отнесат.А той е такъв,рядко срещано качество днес.
36
0
 
12
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Дълго е за обясняване, но да - единственият успешен бизнес у нас е този на съдия-изпълнителя.
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво общо имаха глупостите за Бай Тошо с Цонко Цонев и тезата, че ни трябват по-добри закони?...
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33"И тоя не можеш да го видиш изтрезнел."---А, трябва ли? Ти, като си (ако си) трезвеник, да не си хванал Пожарникаря от Банкя за маркуча?А, за учиндолския лонгур, Влади Въргала е прав.
33
1
 
6
 
! Отговори
цецко преди 6 години
всички прависти са за АДА
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що се правиш ,на това ,което не си ?!Бъди си актьор !Късно е да бъдеш друг !Наздраве !
31
1
 
15
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Въргал, съвет от мен. През следващия живот стани нотариус. Там е лапачката. отговорност никаква.
30
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тоя не можеш да го видиш изтрезнел.
29
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПешоПешо, приятелю, именно капитализма е причината за развитието на света до нивото на което е в момента. Добре или не парите са това което движи и развива всеки един аспект на живота - от това да се създават лекарства за различни болести до това, че имаш възможност да четеш тази статия и да пишеш свободно коментари под нея.
28
16
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Ала бала въргала. Докато има капитализъм в целият свят икономиките ще продължат да вървят надолу. Таз прогнила система трябва час по-скоро да изчезне.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 25Чуваш ли се?! Това, което си написал е за Северна Корея, не за България. По-скоро да има повече образовани хора, които да знаят, че като вземеш нещо на заем трябва да го върнеш, не да се ослушваш като Ганьовец и да се опитваш да прецакаш всички на дребно. Все България ви е виновна.... Андрешковци!
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бай Карамфил ,беше свестен човек!
25
8
 
25
 
! Отговори
Циник преди 6 години
И пак "мечти по отминалото време" на фалшивия социализъм! Пак носталгия ! Живях и през двата строя - не искам пак да живея в партиен затвор. И тези дето си тръгнаха ( по-добрата ви половина) ви дадоха своето мнение за посткомунистическата kочина в която същите тези "уж бивши другари" превърнаха България! Те НИКОГА НЕ СА СДАВАЛИ ВЛАСТТА!! НИКОГА! Не демокрацията ви е виновна - тя никога не е стъпвала у нас след 9 IX ! И мен..не чакам - друг да ме храни! Вие чакайте - а по-добре пак ги изберете
24
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въргалата не е в много в част, но е актьор - простено му е. Най-печелившият "бизнес" са европроектите. Това са милиарди в джобовете на герберските феодали.
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСмъртността е голяма, защото останаха само стари хора. Населението е малко, защото отвориха границите. Ако бяха така отворени и през 87-8-а година, щеше да има зраво изтичане и тогава/