Печална статистика: Годишно 15 000 души с инфаркт

Половината от населението е с висок холестерол, алармира кардиолог
Обновена: 30 сеп 2017 07:53 | 30 сеп 2017 07:51, Петя Славова
32

Около 15 000 българи получават инфаркт,а около половината от населението у нас има висок холестерол. Това каза председателят на дружеството на кардиолозите проф. Арман Постаджиян.

По думите му около една трета от хората у нас имат високо кръвно.

Солта и газираното са на най-големите врагове на сърцето,посочи Постаджиян пред Bulgaria ON AIR.

Той посъветва през зимата сърдечно болните да внимават с рязката смяна на температурата. Един от симптомите за проблем със сърцето е стягане в гърдите,което затруднява дишането. Или ускорен пулс.

"В такива случаи е добре да се потърси лекар",посъветва проф. Постаджиян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Глей ся преди 6 години
По-малко ще бачкате,повече ще се забавлявате...по малко ще пиете,повече ще спортувате,по-малко се ядосвайте,повече мъндръсайте и всичко ще ви е наред.Ай със здраве!
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От много уреден и спокоен живот българина боледува!
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основната причина за всички болести е стресът. Всичко друго - храна, висок холестерол и т.н. са на заден план. Когато човек е подложен на невиждан стрес - безпаричие, липса на време за почивка и отдих, липса на спокойствие у дома, тогава психически човек не издържа оттам и организмът му отказва. Преди да се излекува тялото, трябва да се излекува душата. Във варварска България това е невъзможно. Стресът е огромен.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който пие ракия,пуши яде сланина и е бабаит да си плаща11.12.2015.Б.Борисов.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджука ще ни излекува.Той е народен лечител nomer1.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, бе, да! Сигурно от сол и газирано 15 000 правят инсулт!Стресът на работното място, безпаричието, несигурната среда, свръхвисоките цени на качествените храни, които те принуждават да купуваш евтини ***, за да има какво да сложиш на масата, ограниченото време за почивка или липсата на време за каквато и да е почивка... машина да е ще се повреди, ама човек не е машина и резервни части няма. Не само инфаркти и инсулти и диабет, щитовидна жлеза, хипертония, психични отклонения, всичко избива
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова е и кардиолог, за да се предвидят инфаркта и инсулта не се гледа холестерола, а c-реактивният протеин, нашите лекари почти не правят изследване за него, а в германия доказаха от преди 10 години, че това е правилното изследване. Истината е че за да имаш проблем с холестерола значи има други проблеми и киселиността ти е висока, затова тяллото произвежда холестерол за да предпази кръвоносните съдове от киселиността. В БГ се подтискат симптомите, а не се лекува "клиента"
21
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бълг*араците си избраха Боко от село Банкя да ги лупа а сега ***......Да ***, тъ..пунгери смотани.
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Причини: ПОРАДИ КАКВИ ПРИЧИНИ ВСИЧКО ТОВА ГО НЯМАШЕ ПРИ СОЦИЯЛЙЗМА В ТАКИВА ГОЛЕМИ МАЩАБИ ?
19
2
 
15
 
! Отговори
Спокоен преди 6 години
Абсолютно вярно, Анонимен 20. Вредните храни и огромният стрес поболяха българите, включително и мен. Но! Откакто живея в западноевропейска държава, всички оплаквания отшумяха. Няма стрес тук, повярвайте. Има спокойствие. Сега взимам само половин доза от предписаното лекарство, поддържащо лечение. Джипито ми каза, че е въпрос на време да ми спре и поддържащата доза. В България е ежеминутен стрес от ВСИЧКО. То за инфарктите ясно, ама и психично болните хич не са малко, пак от стрес.
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вредни храни и ГОЛЯМ СТРЕС са основните причини!Стреса в България е огромен, а напрежението и натоварването на работното място са основен фактор за стреса!Живял съм в Гърция, там няма нищо такова, гърците живеят спокойно, бавно и дори лежерно, стрес няма и за това доживяват до 90-100 години, а ние си отиваме на 50
17
5
 
13
 
! Отговори
Така е, преди 6 години
Българите сами си избраха тази съдба. Тя им харесва. Продължват да си я избират. Не ми е жал . Да продължават да се самоубиват.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Мнение 14Алкохола в НИКАКВИ количества не е полезен.Напротив, изключително вреден е но понеже вреди по-малко и отнема време вредте да станат ВИДИМИ такива балами като теб си мислят че "няма проблем".А после ............въй, ко 'тана.Не случайно съм написал по-долу че българите са най-глупавият нареод на тази земя.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стрес! Познавам много хора които развиха неврози и тревожни разстройства,а си бяха ок преди.
14
5
 
5
 
! Отговори
хаха преди 6 години
До 65,да от това дето казваш ще да е,а не е от охолния и разглуен живот,който водят българите,от чудовищната им лакомия,не се наядоха,и не само в буквален смисъл,самозабравиха се от имане,от трупане на пари и имоти,плюскат и пият като ***,преяждат с луканка и всякакви луксозни храни и живеят по 100 г.,нямат изтребване,като *** са
13
6
 
13
 
! Отговори
Причини: преди 6 години
Нездравословно хранене - прекалено солено, прекалено мазно, пържено. Вредни навици: Цигари, прекормено пиене на алкохол.Немарливост към здравето си : след 35 годишна възраст трябва да се мери кръвното поне 1 път в седмицата, както и кръвна захар, редовни прегледи годишно.И не на последно място - заседнал начин на живот - от колата в кафето, от кафето в колата и от колата в мола, от колата на работа, колата до съседа и т.н
12
14
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Анонимен 11 Американци доказаха че излишната сол се изхвърля през бъбреците и няма проблем. Доказано е че до 5 цигари даже са полезни.Алкохола в нормални количества също е полезен. Нашите лекари отдавна робуват на отхвърлени постулати.Цигарите заемат незначителен дял при инфарктите. Всичко е до наследственост.
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 12 000 от тях е виновен Баце.
10
4
 
16
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
причините са ясни...стрес, алкохол и пържоли...
9
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сол ползват по целия свят пък нямат такива проблеми да виеба в лекарите прости