Външно с препоръки към българите в Бали

Инструкциите са във връзка с възможното изригване на вулкан
30 сеп 2017 12:22, Петя Славова
15
Външно с препоръки към българите в Бали
Снимка: БТА

 Във връзка с възможността от изригване на вулкана Агунг на индонезийския остров Бали Министерството на външните работи и посолството на Република България в Джакарта обръщат внимание на българските граждани, че Индонезия е повишила нивото на евентуален риск от изригване на най-високата четвърта степен. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Нашите сънародници, които се намират на остров Бали, да следят съобщенията на местните медии и да следват стриктно указанията на властите в случай на извънредна ситуация.

Препоръчваме да вземат лични мерки за безопасност, сред които хората да се уверят, че разполагат с достатъчно питейна вода и хранителни продукти. Да се снабдят с маски срещу прах. Да пазят личните си документи. Да се свържат с туроператора или авиокомпанията си, за да се уверят, че в случай на евакуация ще бъдат транспортирани до безопасно място.Да се уверят, че имат валидна медицинска застраховка, включваща помощ при извънредни ситуации, включително в резултат на вулканична дейност;

При евентуално изригване да не излизат на открито и да не отварят прозорци. Да носят чифт диоптрични очила, в случай, че ползват контактни лещи, тъй като вулканичната пепел би могла да създаде риск от инфекции.

Министерството на външните работи и посолството ни в Джакарта призовават освен това всички българи, намиращи се понастоящем на остров Бали, да се регистрират на сайта на министерството в рубриката „Пътувам за“, като предоставят мобилен телефон, имейл и точен адрес на местопребиваване на остров Бали. Така консулските ни власти ще могат да окажат своевременна помощ.

В случай на нужда българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Джакарта на тел. +62 21 390 4048, а при извънредна ситуация и в извънработно време – на денонощния дежурен телефон +62 811 932 200. 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до смешника с измислената статистика: От къде е тази информация, дай източника! Защото аз виждам как хората в България преживяват някак си с 500 лв и това са надо 70% от българите. А ти изкара, че имаме процъфтяваща средна класа 60% с доходи 1500-2000 лв. А няма такова нещо!!!! Всеки би похвалил България за такова постижение, но няма как, защото не евярно!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 7
Работещите българи са към 3 милиона. Със заплата под 1000 лв -около 15%. 60% получават между 1500-2000. 20% - между 2-5 хилки. В останалите 5% са пределно бедни и пределно богати.

ВЪПРОСЪТ Е -какво си сторил ти, мрънкачо, сам за себе си и семейството си, за да чакаш някой да свърши нещо за теб?? Аз се смазах от учене 20 години - сега живея в БГ и получавам 5-7000лв.
И БИХ ПОЧИВАЛ НА ДОСПАТ, примерно...А ти, нормални българино, бленувай Бали, колкото си искаш
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 Събирахме със семейството ми 4 години пари за екскурзии до Хавайските острови. Не е лесно, но с усърдие може.
11
5
 
3
 
! Отговори
Бали,Бали, преди 1 година
Бали е място на което най вече ходят най вече забогатялите парвенюта,за да демонстрират благополучието си. Да! На българите съзнателно им е отнета тази възможност,но не им пука. Шест милиона българи могат да гледат Бали само на снимка И не само Бали.А на фукльовците,които са се отрекли от родината си и са забягнали на май....ната си,ще кажа:Не се самозабравяйте,че има и Бог дал,Бог- взел. Да не триете со..по..ли за Родината.....
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лятоска кви бали от сино сгадахме по ливадите... Малииии, ухание... Малиии, кеф!
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3:
Можеш максимум 1 път в годината да си Бали, пък и за толкова не съм сигурен с твоята €1480 (едва ли си кеалифициран за да взимаш над €2000), заплата от която минимум € 800 отиват за едно легло апартамент. Така, че тези "паралии" в Берлин всеки ги знае.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
споко важно че МВР се грижи за нас и ни предупреждава
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нормален българин

Нормалните българи вземат по 600-700 лв. заплата средно. Айде сега сметни как с тая заплата да отделят твоите 6000 лв., за да си развяват задниците на Бали, като това е годишният им доход. Лекетата, за които казваш, че карат гъзарски коли, са синовете и дъщерите на мутренската аристокрация, за която говорех по-долу.
6
10
 
10
 
! Отговори
Нормален българин преди 1 година
До 1
Ходене до Бали за двама е към 6000 лева, поне толкова ми излезе на мене преди няколко години. Това са пари които над половината българи могат да си позволят, но няма да го направят щото предпочитат да си вземат по- гъзарска кола
5
17
 
3
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 1 година
До Берлин
спокойно, има и по нормални от тебе които не живеят в турско гето Берлин, Бали ми е на няколко часа директно от летището Кингсфорт в Сидней където живея. А ти живееш възможно най далеч от най райската част на Планетата ни. Не че не можеш да дойдеш до тук, ама друго си е да живееш в Новия Свят и още по красиво на Зеления Континент, където ставам все по финансово красив в Оз докато имам лайфстай който ти можеш да си позволиш най много 15 дена в годината в издуалия Брлин. По3драви!
4
7
 
11
 
! Отговори
Циник до от Берлин преди 1 година
Ти си българско турче ....има разлика!
Върви ли дюнерджийницата на Александър платц? Правиш ли прИмоции за алахогъзните бежанци?
3
14
 
10
 
! Отговори
Берлин преди 1 година
Кой нормален българин може да си позволи да отиде на Бали?

---------------------------------

Аз съм съвсем нормален българин и при желание бих могъл да ходя всеки месец в Бали. Това е, защото живея в Берлин. :)
2
5
 
3
 
! Отговори
рамтарарам преди 1 година
Тия от Външно не ги разбирам,и това е!Интересно,по какви критерии ги подбират и назначават!?
1
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой нормален българин може да си позволи да отиде на Бали? Тези, които го правят, са част от мутренската аристокрация, за която не ми пука.