И старите пенсии – преизчислени, било въпрос на време

Със спирането на измамите с инвалидните пенсии ще се спестят милиони
42
И старите пенсии – преизчислени, било въпрос на време
Снимка: Булфото, архив

Договорили сме преизчисляване на старите пенсии, въпрос на време и реални действия е това да стане факт, заявява лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Изявлението, изпратено от пресцентъра на партията, е по повод на Международния ден на възрастните хора - 1 октомври. По-рано пък пенсионерски организации обявиха, че готвят протест заради ниските доходи, които им дава държавата.

Още по темата
По думите на Каракачанов стремежът, който е залегнал в Споразумението за създаване на настоящото правителство, е увеличение на всички пенсии и изравняване на минималната пенсия с линията на бедността.

Според лидера на ВМРО пресичането на измамите около фалшивите инвалиди пенсии ще донесе на пенсионната система и на бюджета приходи в размер на стотици милиони лева.

Спестените от тези измами пари ще насочим отново към хората, които чрез труда си са допринасяли десетилетия за развитието на българското общество, отбелязва Каракачанов. Инвалидните пенсии в България получават около 900 хиляди човека. От тях повече от 400 хил. са с ТЕЛК-ови решения, които не отговарят на реалното им здравословно състояние, допълва Каракачанов и посочва, че има феномен "инвалидизация на цели села, включително бебетата в тях", което по думите му е недопустимо. Лидерът на ВМРО подчертава, че не става въпрос за отнемане на права на реално нуждаещите се, а за ограничаване на измамите и вече са в ход реални действия в тази област.

Той допълва, че една от основните битки на ВМРО от години е повишаване доходите на българското население.

Според него една от най-онеправданите групи в България - българските пенсионери, е поставена в недопустими социални условия. Ето защо е важно отново да обърнем внимание, че дългогодишната ни битка за правата на нашите майки и бащи пренесохме и по време на преговорите за съставяне на коалиционен кабинет с ПП ГЕРБ, допълва Красимир Каракачанов.

Той отбелязва, че благодарение на това над 800 хил. български пенсионери днес ще почувстват реално промяната в своя жизнен стандарт. Каракачанов припомня, че минималната пенсия в България от днес е 200 лв. Това е вторият етап на увеличение след встъпването на Обединени патриоти в управлението, отбелязва лидерът на ВМРО.

Гарантирам ви, че увеличението на доходите е и ще остане наш основен приоритет, заявява още Каракачанов.


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
М40 преди 1 година
Нали се хвалят, че ще "СКОЧАТ" с 3.5%?! Мечтата на Горанов - лека смърт за пенсионера.
39
0
 
9
 
! Отговори
ivza преди 1 година
На 800 000 повишихте пенсиите,а на останалите 1 800 000 - какво-среден п.....Стига гавра с българския пенсионер.Защо никой нямя смелост да покаже с анализ тези 800 000 какво образование имат,как са осигуряване и т.н.До кога ще продължаваме да даваме незаслужено пари на този и онзи,за да сме добрата партия-примери колкото искаш.Един Иван Костов е псуван от хиляди български пенсионери,дано ГЕРБ се осъзнае да не попада в същата ситуация.Боже,пази България и нацията.
38
6
 
8
 
! Отговори
ПЕТРОВА преди 1 година
ДО 25 КОМЕНТАРА ТИ Е ПОГРЕШЕН. ТОЧНО ТИЯ 3 ГОДИНИ ОТ ТОДОР ЖИВКОВО ВРЕМЕ СА КОИТО ВДИГАТ ОБЩИЯ КОЕФИЦИЕНТ. ТОГАВА ОСИГУРИТЕЛНИЯ ДОХОД ЗА СТРАНАТА Е ПО МАЛЪК ОТ ДОХОДИТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ. А СЛЕД 96 ГОДИНА Е ГОЛЯМОТО ПРЕЦАКВАНЕ. В ПОВЕЕЧЕТО СЛУЧАИ КОЕФИЦИЕНТ ПОД ЕДИНИЦА. ВЗЕМИ В МОМЕНТА ДОХОД 500-600 ЛВ СРЕЩУ ОСИГ. ДОХОД ЗА СТРАНАТА 900. КАКЪВ Е КОЕФИЦИЕНТА 0.67. НЕЩО ДА КАЖЕШ ИЛИ САМО СИ ПРАВИШ ВЯТЪР НА УСТАТА И СЕ ОПИТВАШ ДА НИ УБЕДИШ КОЛКО ЛОШО Е БИЛО ПРИ СОЦИАЛИЗМА.
37
1
 
6
 
! Отговори
Ими преди 1 година
Нали това ви набиваха в кратуните и опозиция и политолози и обикновени хора преди година. Почнахте да се пързаляте и сменихте плочата.
36
1
 
12
 
! Отговори
засегнат преди 1 година
Крайно време е старите пенсии да се актуализират. Сега току що пенсиониран от МВР взима 800 лева, а човек със същия стаж, но пенсиониран преди 15 години взима 470. Жалко е, че много от възрастните няма да доживеят тази индексация.
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май това беше и искането на БСП-увеличение на всички пенсии, пропорционално. И май същите патриоти и другите управляващи ги отрязаха. Сега си разбраха грешката, че губят електорат и правят опит за завой. Сидеров пък разчиташе на русофилите. Гласовете им му стигаха да депутатства доживот. Всеки с номерата си.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбрах тия доктори от ТЕЛК-овете, дали 400 000 фалшиви решения за инвалидност, ще ги бият ли или ще ги охраняват. А най справедливо (и незаконно разбира се) да им се осигури една минимална пенсия до живот.
33
2
 
25
 
! Отговори
мизо преди 1 година
и такааа ....работиш 40 години , не работиш - получаваш една и съща пенсия / или с малка разлика/ извадете на светло сивата икономика / защо мълчите за нея / и кажете кои точно получават минимална пенсия--- *** и тези , които не са работили или имат нищожен трудов стаж.....защо им се дава изобщо пенсия...
32
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо западните пенсионери обикалят по света, а нашите ровят по кофите ?!
Защото не ги е управлявал Тодор Живков, затова!
Защото не са живели под руското робство!
31
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
след умопомрачаващото увеличение на пенсиите ГАЛЪП направи анкета колко пенсионери редовно закусват два процента от анккетираните пенсионери одговарят положително 98 процента от тях не могат да преценят
30
2
 
31
 
! Отговори
по терлици преди 1 година
Сирене "Елит"-от 5,90 на 7,50!Мерси за пенсията!
29
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обстановката се промени и за това извадиха торбата с лъжите!
28
1
 
35
 
! Отговори
101 преди 1 година
Ще стане-цените на много стоки,основно хранителни,се вдигнаха и продължават своя ход!Това е механизмът-т.е. далаверата.Например седалгин нео се вдигна двойно....
27
2
 
32
 
! Отговори
x преди 1 година
Ще стане работата ама друг път...
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
PATRIOTARITE SA LAGZI.

300 LV. PENSIA?A POSLE KAZAHA,AMA NIE SAMO SE SHEGUVAHME.
25
3
 
31
 
! Отговори
НЕЕЕЕ.. преди 1 година
КАРАКАЧАНОВ ЛЪЖЕ НЕ МУ ВЯРВАЙТЕ ......
24
55
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работили през комунизма за малки заплати, плащали малки вноски - сега имат малки пенсийки... нормално е!
Това е завещанието на бай Тошо и комунизЪма- бедните хора.
За онова време все ви е мъчно, нали ;)
А западните пенсионети са с големи пенсии - нормално е, не са живели в комунизЪма, работили са много и сега живеят добре.
23
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ала бала ще стане ама не сега някога когато стане много много напечено
22
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъже. Ако бяха договорили щяха да се похвалят още като договатяха минималната пенсия. Тохава веднага се похвалиха, но за други договорки не споменаха.
21
4
 
38
 
! Отговори
Лесно е преди 1 година
До СПЕШНО

Който е създал деца, но не работи, нито има собствени средства, с които да се издържа - в трудов лагер, за да плаща издръжката им!