Омбудсманът атакува в Брюксел двойния стандарт при храните

Манолова иска специален закон, който да забрани това
1 окт 2017 10:45,
28
Омбудсманът атакува в Брюксел двойния стандарт при храните
Снимка: архив "Булфото"

Омбудсманът Мая Манолова атакува в Брюксел двойния стандарт при храните в Европейския съюз.

Тя, артистът Камен Донев и редица организации изпратиха петиция в Европейския парламент срещу двете качества хранителни продукти, съобщиха от пресцентърът на националния защитник.

Сред имената, подписали се под петицията, са още председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев, председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева, изпълнителният директор на Националната мрежа за децата Георги Богданов, председателят на Националното представителство на студентските съвети Яна Вангелова и заместник-омбудсманът Диана Ковачева.

С инициатива си Манолова се възползва от правото си като гражданин на Европейския съюз да отправи петиция в до Европарламента по въпрос, който попада в сферата на дейност на Евросъюза.

Според петицията на омбудсмана са нарушени правата на българските граждани в резултат на производство и разпространение на храни и напитки от едни и същи марки с по-ниско качество в България и държавите от Източна Европа.

Манолова предлага да бъде прието законодателство, което да забрани това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чей сеа, само не разбирам що се жалваме на ЕС като не го харесваме. те не не ги налагат тия продукти зорлем. имаме си домашно мляко, луканки, суджуци, сливи и кво ли не.Нали тука си произвеждаме много качествени продукти. не им пускаме техните продукти и си ядеме нашите.