Пенсионерите стягат протест: По-високи пенсии за всички!

Възрастните хора настояват за осъвременяване с 22% с бюджет 2018
1 окт 2017 11:40,
66
Пенсионерите стягат протест: По-високи пенсии за всички!
Снимка: архив "Булфото"

Пенсионерски организации искат увеличение на всички пенсии, а не само на най-ниските. В противен случай те заплашват с протести.

От днес влиза в сила решението на правителството най-ниските пенсии у нас да се увеличат на 200 лева.

По случай Международния ден на възрастните хора днес, главният секретар на Българската асоциация на пенсионерите Димитър Кисимов коментира пред БТА, че с увеличението на минималната пенсия на 200 лв. е направен компромис. Той припомни, че Обединените патриоти са били за 315 лв., колкото е прагът на бедността.

Още по темата

Пенсионерските организации ще настояват това обещание да бъде изпълнено.

Те ще искат и осъвременяване размера на всички пенсии с процента на двукратното увеличение на минималната пенсия през тази година - около 22 на сто. Пенсионерите искат това да се заложи още в бюджета за 2018 г., иначе ще излязат на протести.

Те продължават да настояват и за закон за възрастните хора, в който да бъдат разписани правата им, и подкрепят внесеният от БСП законопроект.

Ако имаше такъв закон още през 1990 г., нямаше да се случи това, което става след 27 години с тези различия в пенсиите, с това забравено съсловие, което е най-голямото - 2,2 млн. души, допълни Димитър Кисимов.

В отговор на въпрос какъв е българският пенсионер днес - на 1 октомври, той каза, че днес пенсионерът все пак е щастлив, защото празникът се зачита от 4-5 години, благодарение на Българската асоциация на пенсионерите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
11
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
когато българина престане да гласува за Герб тогава и живата му ще е по добър но българина предпочете Герб да го управлява и за това доходите му ще са ниски Когото се зададат избори всички за Герб е това е полужението .
38
24
 
3
 
! Отговори
ROCK & \../METAL преди 6 години
Пенсионерите нямат право да изискват висока пенсия, щом години наред са гласували за червената комуна. Нито пък сега хората на средна възраст после ще имат право да изискват високи пенсии, като се пенсионират, защото пък те са гласували са синьо либералната демократична комуна.....
37
2
 
7
 
! Отговори
акуд преди 6 години
голямото пенсии в момента се пребитата от бившите номенклатура на комунистическия строй. но те не са свикнали обикновените хора да имат придобивки само за тях. без бившите шумкарски да облажат
36
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Холандия имат партия на пенсионерите, която ги представлява в парламента. Мисля че и у нас има нужда от такава организация
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да увеличат като бюджета е от кредит .МВФ И Световната банка определят какво да се вдигне ,какво ведомство дасе съкрати и ореже ! Като спрат догодина -две агрофондовете от ЕС пишман бизнесмените които перат парите на Делян ,Доган през Бойковата чета . МЕСТНИЯТ ФЕОДАЛИЗЪМ СИ ВЪРВИ СТИГА ДА СЕ ВЪРТЯТ ЕДНИ ЕВРО ПАРИ НАПРЕД НАЗАД И ДА СЕ ПЛАЩАТ ЛИХВИЧКИ(кредита не се изплаща ,само лихвите му ).Пирамидата ЕС се крепи на задлъжняването на страните чле нки
34
1
 
16
 
! Отговори
АМАН преди 6 години
НАпомнят, че всички пращани от БЪлгари средства от чужбина за оцеляване на техни близки и роднини са едва 0.5 милиарда евра годишно..терористите около БОйко БОрисов го поят с спец наркотици тип"широки пръсти" . Така грабят до 5 000 000 000 само за вили и палати с джипове и яхти на избранници на власта/вижте опаративна програма развитие на селските региони"
33
1
 
17
 
! Отговори
АМан от крадци преди 6 години
НУжно е КОнфискуване на всички средства по тн Оперативни програми и Евро фондове.Брюксел да ги пренасочи за доплащане на милиони БЪлгари суми за оцеляване в рамките на жизнения минимум за Европейския съюз/около 1100 евра месечно.
32
1
 
27
 
! Отговори
Подкрепям протестите преди 6 години
на трудовите пенсионери!Отделно трябва да се помисли и за нормализиране на пенсиите на истинските инвалиди, а социалните пенсии, давани на хора без необходим трудов стаж, а само поради навършване на възраст, ДА СЕ ВЗИМАТ ОТ СОЦИАЛНИЯ БЮДЖЕТ. Защото сега тези пенсии се взимат от пенсионния фонд и така подяждат трудовите пенсии. А защо е така? Това е така, защото много повече от половината от социалния бюджет отива за помощи на здрави хора под 60 г., които НЕ ЖЕЛАЯТ да работят, нито да учат.
31
0
 
5
 
! Отговори
Крадат НАГЛО преди 6 години
АКо ви предпишат лекарство за "разреждане на кръвта" сте отровен с ХЛОР ТОКСИчни КАНЦЕРОГЕННИ разтвори подавани от ВиК Вместо питейна вода.Платени масови убиици чрез РЗИ почнаха да сменят хлор токсичните разтвори с цел по сигурно отравяне на милиони вкл деца..
30
11
 
5
 
! Отговори
нормално преди 6 години
Масово се осигуряват на мин. заплата и пари няма, не само за пенсии- за нищо.Един чака с 25лв здравни осигуровки да има за качествено здравоопазване, друг със 100лв отчисления да има за безплатно образование, трети с 35лв ГОДИШЕН данък на къща на село да има за асфалтов път до там и т.н. Знам че няма доходи, но също така няма как да получаваме услуги както европейците за, жълти стотинки.
29
1
 
9
 
! Отговори
Крада НАГЛО преди 6 години
От тези 100 евра месечно терористи на власт крадат поне 20% незаконно ДДС..До 20 % месечно се крадат от Мед мафията която отравя с хлор милиони българи с цел последвало ограбване на милиарди чрез ненужни тн"лекарства"..Терористите менкащи ГЕРБ ,БСП и други на власт от години купуват изборите с процент от ограбените от народа пари препрани през ненужни обекти по Оперативни програмки..
28
0
 
12
 
! Отговори
Крадат милиарди явно преди 6 години
НАгли престъпници менкани на власт след влизането в Евросъюза започнаха зверско ограбване на десетки милиарди живи левове годишно.Ограбените нагло милиарди се насочват само към ненужни вредни ЯКО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ.От тях престъпниците на власт крадат през ПАРтийно подставени компаниики /от 10 до 20 %..Терористите около БОрисов отлично знаят че от пенсии,заплати вкл за военни и МВР не може да се краде.Затова крадат яко през ОПеративни програми..
27
1
 
22
 
! Отговори
492 преди 6 години
Наистина не е честно на някои пенсионери само да се увеличават пенсиите. Това обезсмисля пенсионните осигуровки. Нека на всички. Пари има, остава по-малко да се краде и ето ти парите.
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До дядо Пенсте няма да ви унищожат но няма да ви пенсионират внуците ,ще вдигат пенсионната възраст докат не стане така да работиш докато умреш . От *** само гласове , процент от измами , кражби друго немогат да очакват .Младите българчета не могат да раждат повече и от едно детенце .Онкологичните проблеми при белите гласоподаватели създават отрицателен прираст и застаряваща нация .Скоро българина ще е малцинство .*** са мнозинство , помогнете на малцинството -българите!
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на пенсионерите!След тях- и ние!На протест!За изравняване на минималната надница с тази в другите стеани от Евросъюза!И ние сме бели хора!Все още..
24
0
 
25
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Целта на ВСИЧКИ български правителства е с ниски доходи да унищожат старите хора в България !!! Това се нарича ГЕНОЦИД над НАРОДА !!!
23
1
 
13
 
! Отговори
19 до Мирослав преди 6 години
Въпросите, които си задаваш, си ги задавам и аз, но относно минималната пенсия грешиш. Учители и разни други работели по времето на социализма и малко след това получават минимални пенсии, а те не са имали възможност да укриват доходи, дори и да са искали. Укриването на доходите дойда с така наречената "демокрация" - то е нейн продукт. Преди години собственик на коне наемаше семейства да се грижат за тях, но имаше странно текучество.В последствие се оказа, че не им плащал! Как да не искаш да го
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представяте ли си? Половината от пенсионерите вземат по-малко от една надница в белите държави!
21
14
 
6
 
! Отговори
Б.Б. преди 6 години
Благодарение на ГЕРБ българските пенсионери станаха толкова богати и имат толкова много пари, че се налага да изхвърлят торби с пари през балконите защо вече няма място в апартаментите им.
20
1
 
10
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
До 19 : Хората които ги осигуряват не на това което взимат не са виновни, защото нямат избор. Въпросът е къде е държавата? След като реве че няма пари за пенсии, защо не хванат за гушата бизнеса да си плаща всичко? Да не говоря за укриването на обороти. Пари има, но не искат да си ги съберат! Относно пенсионерите на минимална пенсия - повечето са бачкали частно и не са си плащали осигуровките...