Пенсионерите стягат протест: По-високи пенсии за всички!

Възрастните хора настояват за осъвременяване с 22% с бюджет 2018
1 окт 2017 11:40,
66
Пенсионерите стягат протест: По-високи пенсии за всички!
Снимка: архив "Булфото"

Пенсионерски организации искат увеличение на всички пенсии, а не само на най-ниските. В противен случай те заплашват с протести.

От днес влиза в сила решението на правителството най-ниските пенсии у нас да се увеличат на 200 лева.

По случай Международния ден на възрастните хора днес, главният секретар на Българската асоциация на пенсионерите Димитър Кисимов коментира пред БТА, че с увеличението на минималната пенсия на 200 лв. е направен компромис. Той припомни, че Обединените патриоти са били за 315 лв., колкото е прагът на бедността.

Още по темата

Пенсионерските организации ще настояват това обещание да бъде изпълнено.

Те ще искат и осъвременяване размера на всички пенсии с процента на двукратното увеличение на минималната пенсия през тази година - около 22 на сто. Пенсионерите искат това да се заложи още в бюджета за 2018 г., иначе ще излязат на протести.

Те продължават да настояват и за закон за възрастните хора, в който да бъдат разписани правата им, и подкрепят внесеният от БСП законопроект.

Ако имаше такъв закон още през 1990 г., нямаше да се случи това, което става след 27 години с тези различия в пенсиите, с това забравено съсловие, което е най-голямото - 2,2 млн. души, допълни Димитър Кисимов.

В отговор на въпрос какъв е българският пенсионер днес - на 1 октомври, той каза, че днес пенсионерът все пак е щастлив, защото празникът се зачита от 4-5 години, благодарение на Българската асоциация на пенсионерите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
2
 
! Отговори
RE: Костова преди 6 години
В цял свят всеки мъж с достойнство не позволява съпругата да работи, освен за удоволствие. Жената ражда, гледа и възпитава деца, прави Човеци. Една майка, която работи по 14 часа на ден, няма контрол върху развитието на детето. Изнервена е, често ставам свидетел, на жена биеща детето си, правя строги забележки. Изнервена е, защото е въртяла кравая - шофира в задръствания, няма време да сготви здравословно на детето си. Жената вдовица трябва да има достойни старини.По-полека с пенсионерите
58
0
 
2
 
! Отговори
баба преди 6 години
Ало,демократичния анонимен 59, твоите родители да не са се пръкнали от Марс или може би си извънземно недоразумение! Какво си сътворил ти дотук? Рендосан мозък ти нямада си вечно млад особено с тази злоба в душата.
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PENSIONERITE SA TARTEI I GIVEYAT NA GARBA NA DEMOKRATICNATA MLADEG.TEZI PENSIONERI PODKREPYAHA MRAKOBESNICESKIAT KOMUNIZAM,A SEGA NIE DEMOKRATITE TRYABVA DA GI HRANIM.DOLU PENSIONERITE.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е защото си траем..,не сме ЕДИННИ И СОЛИДАРНИ.. ,не си поставяме исканията и не ги отстояваме с постоянни и масови протести...!?Ще ни мачкат ,докато ние им позволяваме да си харчат партийните субсидии, да прахосват милиони в парламента за неоправдан разкош.,да си увеличават през 3 месеца заплатките ,да не си плащат ЛИЧНО осигурителните вноски...!?До кога ще ги чакаме...-живота си заминава и не ...чака никой...!?
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бюджет на нои - 10.38 млрд лева . от които държавата покрива 4.4 млрд дефицит . пенсионната система всяка година потъва все по-надълбоко . 2018 година се очаква над 5 млрд дефицит. ще стрижат по често овцете в стадото .
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не искам увеличение на пенсията. Искам това, което ми е изчислено съобразно трудовия стаж и осигурителните вноски. Но някакъв закон слага таван и всеки месец ми бърка в джоба с около 150 лв. Толкова ли е закъсала държавата, че трябва няколко милиона от орязани пенсии да запушват някакви дупки. Ами вземете ги от привилегиите на депутати, министри, магистрати. От 20 заплати при пенсиониране, от безотчетни добавки, от раздут административен щат, от...къде ли не. Само че пенсионерите са беззащитн
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Posor sa gerb i bg 100 eur sa 200 lv tiva pari li sa tok voda hrana topli drehi tel lekarstva koe po nsored a vidoki po 950 lv iskat pove4e prestapnizi da ostavst horata s 200 lv s te s hilada mutrite i sem im s milioni i miliardi korumpirani bogstaschi dalsveradjii muschenizi i bg tap narod mal4i bliji rani i *** supata
52
4
 
0
 
! Отговори
Фейсбойко преди 6 години
Ама как не ги е срам! Да им увеличим пенсиите, та после да си ги мятат през балконите на "ало" измамници ли? Няма да стане!
51
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подкрепям протеста! Дори, ако съм свободен ще отида на място.
50
0
 
6
 
! Отговори
Кой си ти бе,едеот, преди 6 години
дето слагаш минуси на съвсем разумни постове!?
49
0
 
10
 
! Отговори
Моля за извинение. преди 6 години
Да се чете ОНЕПРАВДАНИ.
48
0
 
28
 
! Отговори
Пенсионерите преди 6 години
Са една от най- неоправданите прослойки на българското общество.Оставени на доизживяване,болшинството с пенсии под прага на бедността.Работили по 30-40 год ,а сега осъдени на глад и мизерия и негативното отношение на младите хора и властта.ПОДКРЕПЯМ ПРОТЕСТА.
47
1
 
2
 
! Отговори
Сс преди 6 години
Иво,може ли да си толкова хлабав в главата
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грешна работа...
45
7
 
7
 
! Отговори
Лили Костова преди 6 години
Как така по-високи пенсии за всички ??? Всички ли са внасяли високи месечни осигуровки ??? Всички ли имат 42...45 г трудов стаж ???? Що за искане и що за уравновиловки? ?? Махнете този таван на пенсиите , защото това е кражба от пенсионерите , които не са получавали пари под масата и са правили големи вноски за пенсия,а сега не вземат полагащата им се пари !!!
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИвоИзмий си ушите със студена вода!Няма да поумнееш,но поне ще знаеш че правиш нещо!
43
21
 
4
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Изпратиха децата си да работят в чужбина, а искат високи пенсии!
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ROCK & \../METALДа ти дам един пример. През царско време е имало и такъв вид осигуровки, които, освен стабилни пенсии, са гарантирали и лечение в чужбина. Бащата на една от най-възрастните ми колежки, чрез такава осигуровка си е лекувал зъбите във Франция в навечерието на Втората св.война. Бил е банков чиновник. Тези пломби оцелели непокътнати половин век, до смъртта му през 80-те години на 20-и век.От такива осигуровки сме лишени благодарение на "другарите" и не знам кога ще се оправим!
41
1
 
23
 
! Отговори
при мен е същото преди 6 години
Много от ниските пенсии са от места,където шефовете с гл.счетоводители са осигурявали хората на основна заплата!Правят двойно счетоводство и си делкат разликата!Това е голям проблем за България,на който кой знае защо не се обръща внимание!
40
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ROCK & \../METALБроят на дебелоглавите червенушковци вече много намаля, по силата на биологичните закони. Тези, които се пенсионират през последните години, са от поколението Бийтълс, от легендарните студентски протести от 1968 г. и от времето на Пражката пролет. Тези хора нямат ретроградна мисъл, с малки изключения.Проблемът с пенсиите е заложен преди близо 70 г. През царско време сме имали един от най-стабилните пенсионни фондове в Европа. Червените са свили парите. Това е.