В сила от днес: Минималната пенсия вече е 200 лева

40% от българските пенсионери ще усетят увеличението
1 окт 2017 08:39,
57
 В сила от днес: Минималната пенсия вече е 200 лева
Снимка: архив Reuters

От днес минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст става 200 лева.

Увеличението е второ за годината. От 1 юли минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст се повиши от 161,38 лв. на 180 лв.

Увеличението ще повиши доходите на около 820 000 пенсионери или около 40 процента от българските пенсионери ще получават по-високи пенсии, припомня БТА.

Пенсиите под 200 лв. или под минималния размер на пенсията за съответния вид, ще бъдат приравнени на новия минимален размер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DVESTA LEVA SA MNOGO-STO HARCISH I STO SPESTYAVASH--POSLE GI PODARYAVASH NA GERB I PATRIOTITE.
46
1
 
18
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Отговорността за срамните пенсии от 100 евро е на всички, на цялата ти му политическа класа, кои с повече, кои с по-малко...всички...и костовци, куневици, и царчето и бсп, и доган, местан и лъжепатреотите, сидеровци-симеоновци-каракачановци...
45
2
 
11
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Какво направи Бойко за едно десетилетие тотално управление! Нищо! пари щеше да има и ако европейските фондове се използваха за създаване на реален работещ собствен бизнес, който да се самоиздържа и да е на печалба след периода на субсидиите. Вместо това субсидиите потъват в пясъка, т.е. в нечии джобове... Глупавия матриял при все това се хваща на въдицата и се ежи един на друг на партенката, разигравана всеки едни избори за комунисти, антикомунисти и прочие тъпотии...
44
1
 
12
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Пенсионира се на 150 лева! И продължава, на 70г. да работи, за да се издържа! Пенсийте са ниски, защото няма пари, както казваше Костов. Но пари щеше да има, ако нямаше криминален преход, извършена от същия криминална приватизация в полза на шепа олигарси. Пари щеше да има ако цялата крадлива политическа класа беше сторила нещо, за да има икономика, оттам приходи и останало работоспособно население в страната, което да се осигурява и да има достойни пенсии за пенсионерите...
43
1
 
6
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Някой по-долу е писал, че пенсионерите толкова заслужават, понеже толкова били заработили през комунизма! Абсолютна лъжа! Ще дам пример с баща ми: роден 47 година, започнал да се осигурява официално на 17г., при пенсионирането си имаше над 45 години трудов стаж и то какъв: строител на язовирни стени, миньорски няколко години, работник във военен завод няколко години, жилищно и промишлено строителство, производство на тютюн, който се продаваше и се продава и сега за хубави зелени гущерчета...
42
1
 
3
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Прецакването на пенсионерите е заложено в действащия КСО, /приет по времето на Костов, ако не се лъжа!/ Той е така замислен, че да прецака 99% от пенсионерите в страната. КСо не отчита реалния принос на всеки един човек при пенсионирането! Вкарани са едни формални правила по силата на които пенсионера е обречен - вземат се предвид еди каква си заработка през еди какви си години и си сготвен!
41
1
 
7
 
! Отговори
той преди 6 години
Да живеят патриотите ! Гласувайте пак за тях !
40
1
 
13
 
! Отговори
Това е подигравка преди 6 години
за хората с пълен трудов стаж. Затова подкрепям идеята на пенсионерите да направят протестни демонстрации по времето, когато България ще председателства ЕС.Не ми стана ясно дали ще се вземат мерки за повишаване и на социалните пенсии, които някои хора получават само защото са навършили 70 г.? Освен това, редно е парите за тези пенсии да се взимат от социалния бюджет, защото това е вид социална помощ. Защо ги взимат от пенсионния фонд и по този начин подяждат трудовите пенсии?!
39
1
 
13
 
! Отговори
тъй тъй преди 6 години
Усетих го увеличението,точно под левия палец ме засърбя!Баси чесането дет ще падне!Ми благодарим!
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подигравка и безочие , едни умират от глад , а други от преяждане .Не сме работили тези дълги години за подаяние .
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оная табела която е на парламента е сгрешена и не е Съединението прави силата а Работи,Изнемогвай,Мизерствай и *** като Куче!Да живее селянчето Бойко което закопа народа си 2 м. под земята!
36
0
 
16
 
! Отговори
БКП преди 6 години
До Анонимен 37Да де,но при другаря Живков градския транспорт беше 6/шест/ стотинки.
35
1
 
7
 
! Отговори
гневен преди 6 години
И за да вдигнат пенсиите за прослужено време ще отрежат ТЕЛК-овете. Вземат от болните и инвалидите, за да дадат по 20лв на пенсионерите. Така се увеличават пенсии!
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За инвалидните пенсии увеличение няма ли да има някакво.Най-ниската е 137лв.А тези хора какво да кажат? Като ще се вдигат пенсиите всички да се вдигат без изключение какво е това, за едни има за други няма.И 200 не са никак много но 137 са си мизерия от всякъде.Няма да се учудя ако обложат пенсиите с данък.Сега ревете но като ходихте да гласувате не мислихте за кого избирате и докарахте оня Суджук с големия търбух пак на власт заедно с ония безделници патриотите.Каквото повикало такова сеобадило
33
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези пенсии са ниски, но справедливи.При комунизма са работили за ниски заплати, вноските са били малки и сега взимат малки пенсии, кое ви е чудно ?!Това ви е наследството от Бай Тошо и хубавия комунизъм ;)
32
3
 
23
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Как точно се живее с 200лв. на месец?Ток? Такса смет? Храна? Не дай боже лекарства? Вода? Телефон? Как точно?
31
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов, Содеров и останалия б.*** що не се опитат да живеят с 200 лв на месец??
30
3
 
25
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
40 % !!! Живеят с до 200 лева ! Представяте ли си в каква мизерия живеете при Бодогарда ?!
29
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенсионери гледайте да не се задавите с 20-те лева които ви вдигнаха, докато седите и не протестирате нищо няма да се промени в тази скапана държава.
28
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре не го пишете това за пенсията, защото е жалко, извънредно жалко.