"Мичиган" сменя свинския грип, нямаме имунитет!

Заболелите в Австралия – 2,5 пъти повече от преди година
7
"Мичиган" сменя свинския грип, нямаме имунитет!
Снимка: Булфото

Новият грипен щам "Мичиган", който се очаква да ни атакува тази зима, ще измести досегашния свински грип, който върлуваше в последните години. Очаква се освен него, да ни удари и един познат щам - "Хонконг".

Характерно за вируса "Мичиган" е силно главоболие, болки в мускулите и висока температура, обяви пред "24 часа" главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той предупреди, че тъй като досега не сме имали контакт с него и той е нов вирус, е възможно да се разболеят повече хора, тъй като няма изграден имунитет.

Още по темата

Най-застрашени от новия грипен щам са децата и възрастните хора над 70 години.

Едва когато в Европа зачестят случаите и започне да се оформя грипна вълна, ще има по-голяма яснота какъв точно ще е щамът и каква ще е клиничната картина, подчерта все пак експертът. Но и предупреди, че в Австралия, където доскоро бе зима, грипната епидемия е била 2,5 пъти по-интензивна в сравнение с 2016 година.

"Хора в активна, зряла възраст би трябвало да изкарат грипа сравнително леко, дори и да не са имунизирани. Когато обаче говорим за хора над 60 - 65 г., особено с хронични заболявания като диабет, бъбречна недостатъчност, сърдечни и белодробни проблеми - а това се отнася за 80 - 90% от тази група, за тях едно грипно заболяване крие много рискове и като усложнения, и като утежняване на здравословното състояние", отбелязва д-р Кунчев.

За разлика от респираторните вируси, които може да имат различни прояви и да се изкарат на крак, грипът поваля болния, като още със заразяването има силно главоболие и обща отпадналост на организма.

"В тези случаи оставането вкъщи е по-добрият вариант не само за предпазване от усложнения, но и да не се разпространява грипът сред останалите хора", съветва д-р Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
умишлено преди 6 години
Кемтрейлс от небето-който не знае да прочете какво означава,+ химията която ядем и ето болестите ни убиват!!!Навремето като деца изстивахме когато цял ден сме с мокри крака,или ако мокри ни брули вятъра-даже тогава рядко изстивахме.Един аспирин,аналгин,гореща вода в леген с морска сол и инхалация със сода.след ден,два ни е минало!Тровят ни днес-това е истината!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случи се, говорих с човек на най-висока позиция във фармацевтична фирма и го питам какви са тия глупости с ваксините против грип ? Как 1/2 година преди да удари грипа вие сте разработили, тествали, пуснали в продажба и разпространили по света вашата ваксина ? А той ми казва, щамовете са на периоди, те се повтарят и ние правим такива ваксини, които да преборят тазгодишния. И аз му викам сигурно и вие не си вярвате ?
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя щам е много добър,ще го пускат другия месец.
5
0
 
7
 
! Отговори
Райко преди 6 години
Кунчев ти хубу говориш *** няма кой да та чуй, идват болни на работа кихат, кашлят и заразяват всички, простотията и тъпотията ще победи!
4
1
 
4
 
! Отговори
просто мисля преди 6 години
Това се нарича man made disease... жалкото е, че всички го приемаме за нормално, защото постоянно ни облъчват по медиите
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе са илюминатите, а евреите! Те държат цялата фармацевтична индустрия на планетата! Естествено, че ако ни разболяват с техните "ваксини" и измислени вируси (мичиган да бе) ще забогатяват още!
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Илюминатите вече се чудят как да ни вкарат отровите си! Грип имало да бе!
1
1
 
6
 
! Отговори
тихо да не чуят преди 6 години
Грипът вече е тук!Силна кашлица,болки в гърлото и главата,замайване................