Състоянието на сиамските близнаци от Сливен се влошава

Лекарите ще се борят за спасяване на едното от децата
2 окт 2017 13:23,
15
Състоянието на сиамските близнаци от Сливен се влошава
Снимка: bTV

Състоянието на сиамските близнаци от Сливен се влошава след приемането им в "Пирогов", съобщиха техни близки.

Децата бяха изпратени там за изследвания, след като повече от година бяха настанени в Дом за деца в Бургас.

През август клиника в Ню Йорк изпрати отговор до Фонда за лечение на деца в чужбина, че е готова да приеме и оперира сиамските близнаци.

Операцията по разделянето е сложна и в България няма кой да я извърши. Това беше становището на наши лекари след раждането на момченцата през август 2016 година.

Лекарите ще се борят за спасяване на едно от децата, тъй като другото е в кома и с тежки увреждания, съобщи bTV.

Положителният отговор от САЩ засега остава без реакция от Фонда.

Директорът на "Пирогов" каза, че изследванията са приключили и до дни ще има становище за състоянието на децата.

Богдан Асенов, дядо на сиамските близнаци, посочи, че тези изследвания трябва да спрат, защото влошават състоянието на децата и така здравото дете става все по-болно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
помня онова интервю преди 6 години
с членовете на Мешерето на кардарашите, което излъчиха по телевизията преди 4-5 месеца. Това са най-уважаваните и авторитетни хора в онова малцинство.Единият от тях нагло отсече: "Предпочитам сват да ми бъде брат ми, племенникът ми да ми е зет, за да не отиват парите ни у чужди хора. Еврейският народ прави кръвосмешения и не е загинал!" Това каза ромът пред цяла България.Ето това е най-лошото - чувството им за безнаказаност. Казва ни в очите, че ще потъпква и писаните, и природните закони!
6
0
 
6
 
! Отговори
Тъжно и скандално преди 6 години
Тези сраснали се деца са невинни. На тях не можем да се сърдим.Не можем обаче да сме равнодушни относно кръвосмешението, довело до създаването им. Доколкото си спомням, една устата жена от маалата там, обясняваше пред камерите, че родителите не са знаели, че са братовчеди. Друга пък каза, че родителите на двойката, създала сиамските близнаци, не е знаели, че децата им имат сексуална връзка.Затова, 5 е прав - нека сега тези безотговорни хора да поемат болничните разноски!
5
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Не събрахме ли подписка по този случай, че не сме съгласни да се плаща тази операция със средства от данъкоплатците и дарителите на Фонда... ако искат родителите да си събират пари и да си покрият разходите. И без това една година им плащаме за болничен престой и отглеждане, защото майката и таткото са братовчеди....а и те продължават да са заедно и ще се пръкнат още такива деца.
4
4
 
32
 
! Отговори
inferno преди 6 години
И да го спасят, какво: майката ще се грижи за него, ще го изучи, ще го направи достоен гражданин и данъкоплатец, или ще е поредния *** на помощи? Щом една година са в дом, нещата са ясни...
3
6
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
Е ти пък .... нали трябва да усвоим от касата. Все не ни стигат парите. Докторя като не ви стигат просто затваряйте. Да отиват осигуровките в турция и това е
2
16
 
1
 
! Отговори
Ujas преди 6 години
Shte gi umorqt i dvete deca dokato stignat do USA. V bulgaristana ostanaha samo lekari vzeli tapiqta s damadjanj rakiq i selski praseta i pileta....koi znae kakvo se uchat vyrhu tqh, probvat se adjaba dali mogat da bydat lekari ili ne.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Slozete bakshish v dzoba na Nenkov, bez rushveti za Nenkov i Petrov nishto ne funkcionira. Dashterqta na Petrov trqbva da bade razsledvana za konflikt na interesi