Божидар Димитров: Ще пердаша македонизма с повече усилия!

Досега той трябвало да се съобразява с правителството
Обновена: 4 окт 2017 14:41 | 4 окт 2017 14:30, Елка Василева
96
Божидар Димитров: Ще пердаша македонизма с повече усилия!
Божидар Димитров. Снимка: архив, Булфото

Македонистите си спечелиха още по-голям враг от този, който съм бил досега. Това каза за "Фокус" историкът и директор на Националния исторически музей Божидар Димитров, коментирайки бъдещата си позиция по македонския въпрос след пенсионирането му като директор на музея.

"Моята позиция ще се втвърди още повече по една проста причина – до известна степен бях принуден да омекотявам някои свои твърдения, други да премълчавам, тъй като бях държавен служител", заяви Димитров.

По думите му като директор на музея той е трябвало да се съобразява с правителството и начина, по който то действа по македонския въпрос.

Още по темата

"Сега няма да съм ограничен от тази служебна лоялност към правителството и ще пердаша македонизма с още по-големи усилия", подчерта историкът.

"Господ да е на помощ на македонизма", допълни още той.

В края на миналия месец Божидар Димитров подаде молба за пенсиониране, която беше подписана от министъра на културата. Тя ще влезе в сила на 1 ноември 2017 г.


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 31

всичко са дали на света, и са научили европа да се къпе и да ползва тоалетна, дали са и музиката, европа не е виждала и чувала за оркестрова и маршова музика, дали са на европа хиляди работи, не искам да си губя времето с вас да ги изброявам. За нас историята говори, няма нужда ние да обясняваме. А Европа се тресе от страх в момента но каквото и да прави ще продължи да губи позиции.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Било го спирало правителството! И българи и македонци са по долни гащи но ще си броим космичките по пищялките! Велики сме наистина и сега като ни шляпне професора ще минем с глава по-напред пред македонците! Леле мале каква пародия на национално самочувствие!
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До един българин-юрист 72
И той и суджука са исторически "истински" българи е най-логичните приоритети и логично мислене! :)))))
53
8
 
4
 
! Отговори
един българин-юрист преди 1 година
Божидар наистина е от бога пратен дар, един голям българин, ще остане в българската история като голям историк, да си жив и здрав Божидаре дълги години
52
0
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
знай, че турците не са дали култура, изкуство, знания, наука на Европа и света, а са дали
само насилие, потурчвания, геноциди на народи.Затова и не ги искат в ЕС, не ги уважа-
ват никъде, вкл. и в Германия и Западна Европа.И няма да влязат никога в ЕС.
51
1
 
1
 
! Отговори
Ани преди 1 година
Путин губи и не може да финансира Макетата. Лошо.
Комунизмът си отива. Може би по-бавно от колкото искаме, но хубавите работи - бавно стават.
50
3
 
6
 
! Отговори
Makedon преди 1 година
Ah be Bozo ...... Gospod da te krepi na umot
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дедо Божо гледкай си пенцийката и да си жив и здрав.От време на време да те виждаме по телевизията да ни говориш за славното ни минало / за разлика от сегашното ни неславно /.
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давай Божо,пердаши ги яко....
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 62
Затворено откъм тесногръдие и примитивизъм! Представяте ли си Швейцарците, ако бяха гракнали преди години, че италиянския канто е най-велик в сравнение с немския и останалите 3 да кажем, докъде биха стигнали в момента? Обаче те имат национално самочувствие което се е градяло винаги въз основата на звено от обединени националност! Ние и македонците - тотална противоположност! И резултата е че сме с почти до долу свалени гащи! Не е необходимо да си "професор" за да го прозреш!
46
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

Въпроса не е до предателство, въпроса е до истината колкото и горчива да е тя за българите. Истината е че българите живеят в едно от най затворените общества в света, нищо не знаят за реалния свят. Дори някой успех в спорта, или концерт на западен изпълнител (нещо което е всекидневие в другите страни) стават веднага централна тема в новините. Отстрани изглеждате много жалки. Единственни сте които толкова много подтискате своите малцинства и учите децата си да мразят другите, което в крайна сметка разрушава вашето собствено общество.
45
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жив да си Професоре!!!
Предaтелите да изгният...
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2023

ей недей да обиждаш турците, кръстоската е между магаре и ***
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Божифаре,

отговарям че най-много от всичко съм жалък българин
42
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
черни турци, бели турци, на всеки намирате по нещо, вижте себе си или по точно професорите си на какво приличат и колко са бели. Никой не иска да е българин, дори вие като излезете в чужбина се опитвате да криете че сте българи но не се получава, личи ви отдалече.
41
9
 
4
 
! Отговори
Божифаре, преди 1 година
Чудя се,кое преобладава при теб- жалък,смешен или нагаждач?
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
има черни путински ердогански турци и светски европейски турци.нашите са от вторите.
39
5
 
5
 
! Отговори
50 преди 1 година
скопие се отказа от вас.има го написано черно на бяло.за ес не само топките а и майките си давате.докат търсихте кокалите на александър велики фанахте к.ра на албан велики
38
6
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
AMAN nemoj Bozo taka ... aman .... ami nali sega sme braka kako taka ami nas MAKEDONISTITE ni se tresat topkite od strav od tebe PEZIONEROT
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сегашните турци са бели турци и черни турци.първите са потомци на старото население на анатолия и балканските народи.от тях произлиза интелигенцията и образованите хора в турция които искат да живеят като европейци.черните турци са потомци на номадските племена огузи и други дошли от централна азия.те са поддръжниците на ердоган.това са гастърите по германия холандия и др които до 80%гласуваха за ердоган.нашите турци гласуваха срещу ердоган за светска демократична турция