Валят похвали: Това беше най-добрият сезон за България

Този път ни хвали генералният секретар на Световната организация по туризъм
33
Валят похвали: Това беше най-добрият сезон за България
Снимка: Булфото, архив

Генералният секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН Талеб Рифай поздрави в писмо министъра на туризма Николина Ангелкова за постиженията на българския туризъм, съобщи пресцентърът на ведомството.

Още по темата

"Със 7.9% ръст на чуждестранните туристи, посетили Вашата страна между януари и август 2017 г. и особено с увеличението с 8.1% на приема на международни туристи, ние със задоволство отбелязваме най-добрия летен сезон за България през последното десетилетие", пише до министър Ангелкова генералният секретар на СОТ.

В писмото си Рифай посочва, че тези резултати надграждат вече постигнатото значително увеличение с 10% на броя на международните туристи, посетили България през 2016 г., позициониращи страната като една от най-посещаваните дестинации в Централна Европа, с почти троен ръст през тази година в сравнение със средния ръст за региона.

В писмото си генералният секретар на СОТ изразява и позицията си, че представянето на България е резултат от ангажираността на министър Ангелкова и нейния екип със сектора, превръщайки го в стълб на социално-икономическото развитие.

"Имахме възможност да се уверим в тази ангажираност миналия декември на Международния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм, проведен в София", допълва Рифай и изказва благодарността си за подкрепата на Министерство на туризма към работата на СОТ.

"Потвърждаваме подкрепата на нашата организация за Вашата работа и за устойчивото развитие на туризма в България", пише още Рифай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
123456 преди 6 години
Sezona naistina beshe super.Razni revqshti kardjalijski grakomani,fyromci I turci, kolkoto I da draskat,ne mogat da promenqt realnostta.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От десет години не "почивам" на бетономорието.Тази година открих Сардиния.Възхитена съм.Догодина живот и здраве ще повторя.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние е сигурно!
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14 Баххтии лъжата. Платени *** чета. В созопол , не можеш да седнеш да ядеш ..Ако нямаш резервация. Всичко е пълно с хора. Може да е нямало ако си ходил на 30 Август ...Ако изобщо си ходил. Второ те не ви питат вас, какво сте видели извън силния сезон....там има статистика на кацнали самолети и минали границата. Охлюви.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво ! Найстина силен сезон . Само така и догодина. Яко реклама и работа.
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма начин това да е истина.
19
1
 
1
 
! Отговори
радев преди 6 години
До Антикомунист до gfgfщо да не ходят паритнащето море е на ***
18
5
 
3
 
! Отговори
Антикомунист до gfgf преди 6 години
Ходете при ромеите..ходете при османците и харчете евро..Продажници.Преди с 30 долара на човек не можехте.
17
2
 
3
 
! Отговори
ГОВОРИТь МОСКВА преди 6 години
Една от ползите ни от Русия! Ако искат даже могат да ни превземат!!!
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хе-хе, най-добрия сезон но за....кого? Винкела повдигна малко завесата за далаверата "Туризъм" от която се облажи Суджуковата партия и най-вече Падишаха от село Б. Колко от спечеленито влезе в бюджета и колко в джобовете на герберастката шай/ка? Онази Ентелегентна Грознушка, незнайно защо министър на туризма, цяло лято събираше парсата от комплексите на бандюгите. Кой може да каже, с какво се подобри туризма? Положението в Турция отклони туристи у нас, ни колко, стъкмистиката лъже.
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като човек, който има къща на морето ще кажа едно: Докато има мутренски концесии на плажове, туризъм в България няма да има. Това, че за 2 дни и една нощувка дошли от старозагорските или пловдивските села да си направят една софра на морето, не го броя за туризъм. Другата крайност е на Сл.бряг. Та кое е похвалил не разбрах?
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никакво писмо и никакви похвали. Типично за ГЕРБ да лъжат.
13
13
 
22
 
! Отговори
gfgf преди 6 години
Преди 5 години ходихме на Лозенец такава мизерия на плажа дъщерята ми припадна в ръцете обезводни се предната година на Ахелой сега ходим в Гърция и няма проблем
12
17
 
31
 
! Отговори
made in bg преди 6 години
Между другото тази година бях в Созопол за два дни през август за уикенда, хора имаше колкото да не се каже хич. От заведенията се оплакваха, че сезона е слаб и туристите цепели стотинката на 4 . Това е реалната представа за човеко потока по БГ морето. В Гърция за съжаление се усеща че има много туристи, и то платежоспособни като се разходиш по техните курортни селища, е пълно с народ като едно време на БГ морето.Тази Ангелкова вместо да заблуждава народа да върши нещо реално и действително....
11
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато българските туристи похвалят Ангелкова -това ще е истинска похвала и постижение.Ама има да чака цял живот.
10
13
 
17
 
! Отговори
Тед преди 6 години
Аз като човек имащ малък бизнес на морето мога да кажа че годината за мен беше отлична, много чужденци дори от Държави които са далеч от нас, като Литва, Латвия,Естония и много холандци и французи. Нека не обиждаме туристите на пияни и трезви, истината е че европееца пие, ние не сме изключение в това, всеки ходи на почивка ама не пие компот.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този сигурен ли е, че не е объркал нещо имената на държавите, защото ни нарича в писмото "една от дестинациите в Централна Европа"?! Ако въобще има такова писмо, де... Нещо много навреме дойде след критиките към Ангелова... Ще рече човек, че сън не са спали от тая организация, като дойде "най-добрия сезон" веднага да поздравят министърката.
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А НАП какво казва?
7
5
 
20
 
! Отговори
Край преди 6 години
България взима максимума от природните си дадености. Не се сравнявайте с Гърция щото тя е с хиляди километри плажове и море и хиляди острови с екзотична за западяците растителност. Гърция е в топ 10 на световните летни дестинации. Да го даваме по-скромно и да се радваме на успехите си.
6
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в какво са всетовни шампиони гърците??? в далаверите и стандарт на заем "българино",а ТУРИСТИТЕ СА МИЛИОНИ В ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА КОЕТО НСИ И АНГЕЛКОВА обявяват за туристи, не пък да са по-малко