Симеонов видя клеветническа кампания срещу него, иска извинение от медии

Той смята, че критиките срещу него са грозна лъжа и сталинистко заклеймяване
Обновена: 7 окт 2017 18:13 | 7 окт 2017 17:55,
196
Симеонов видя клеветническа кампания срещу него, иска извинение от медии
Снимка: Архив, БТА

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че е подложен на мащабна организирана клеветническа кампания от най-големите медии в страната и поиска извинение от Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР.

Още по темата

Повод за реакцията му е разговорът вчера с телевизионния водещ Виктор Николаев. Симеонов предупреди водещия да не се опитва да клати държавата заради въпросите му по "Кумгейт", което предизвика коментари в медиите.

"За втори път от приемането на вицепремиерската длъжност съм подложен на мащабна организирана клеветническа кампания от най-големите медии в страната", пише в позицията на Валери Симеонов, разпространена от правителствената информационна служба.

"Не мога да приема, че някой друг, освен органите на правосъдието, ще раздават присъди, оценки и квалификации или пък ще си присвоят правото да говорят от името на цялата журналистическа общност", заявява Симеонов.

По думите му е организирана срещу него клеветническа кампания и всеки зрител може да види, че "това е грозна лъжа и сталинистко заклеймяване".

"По тази причина, настоявам незабавно да получа извинения от Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР. В противен случай ще защитя правата си по съдебен път", настоява Симеонов и им дава срок от 24 часа да го направят.

"Свободата на словото не е право само на журналистите, свободата на словото е право и на всички останали граждани в едно демократично общество, в т. ч. и на политиците. Никой не може да ме накара да говоря по въпрос, по който не желая да коментирам или който считам, че е глупаво или опасно за националната сигурност да се обсъжда в национален ефир. Това е мое човешко право и няма да позволя на никой да посегне на него", допълва вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ден,този все повече изтрещява,невероятно мазен,долен и нагъл човек....
58
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро Елена Йончева и на този ще му види сметката, колкото и да се прави на принципен.
57
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Медиите да организират един бойкот на управляващите и да не ги канят за участия. Така и ние ще си починем от наглите лъжи на Боко и шайката му как всичко било наред в държавата.
56
4
 
40
 
! Отговори
наглост преди 6 години
Този човек, не се ли усеща, властта ги самозабравя. Гледах интервюто и самото му поведени гримасите , които правеше, подхвърлянията са на неуравновесен човек. Определено има някакви отклонения, но за това могат да се произнесат специалисти. Жалкото е , че такъв човек е вицепремиер. Затова обаче ние сме си виновни. народа с ниското си ниво на култура принизен до нивото на простаците , които ни управляват.
55
1
 
28
 
! Отговори
бааа го преди 6 години
Абе защо Далаверката е отекъл така като топуз,дали е отварял кошерите сабахлем?!
54
0
 
4
 
! Отговори
PALQ4ovci преди 6 години
SIMo HOTELA ama u selo nema koi da doide zatva selqnina se e razroptal po mediite trebeshe u SLNA4aka da mu naduqt tikcvata prosta da se krotne -- SMESHNIK- KLOUN
53
0
 
0
 
! Отговори
i sad преди 6 години
minorities na vero i perilni preparati
52
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Националните Телевизии когато канят Господин Симеонов водещ трябва да бъде Теодор Ангелов. Той ще задава правилните въпроси на патриота. Или направо да се затворят всички медии. Да останат Скат, Пиг и Близ.
51
25
 
7
 
! Отговори
днес преди 6 години
За всички стана ясно, че никой не е заплашвал брилянтния журналист. Кой *** ще си помисли че журналистите ги заплашват публично. Иво Инджев да не би да го заплашиха в ефир преди да излети от БТВ, за изнесени данни срещу президента. Ама тогава всички жалки *** си мълчаха. Много ми е интересно дали на този журналист му стиска да зададе въпроса за "шайката" дирекно на президента. Коментарите надолу все едно един човек ги е писал. Е..ти гнусната кампания при това абсолютно безпочвен
50
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам на следващото интервю този измекяp водещият да си излезе
49
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес турски жандармеристи са заловили 50 мигранта при опит да преминат в България. Отиде му бизнеса на Валерката.
48
15
 
5
 
! Отговори
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ!!! преди 6 години
Не се заблуждавайте! Всички конфликти в обществото ни са предварително режисирани. БСП, ГЕРБ, ДПСВ и Патриотите играят в една постановка. Всички конфликти по света също се развиват по сценарии. Русия е мъртва то 1917 година. Днешна Русия е едно ***-плашило, развявано от евреите. САЩ не е суверенна държава от 1913 година. А Германия от 1945г. България също - от 09.09.1944г. Путин, Тръмп, Клинтън, Меркел, Ким Чен Ун - те са от един отбор. В другия отбор сме ние - гоите, гентилите, животните. :)
47
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо го канят? Нека пише от Фейсбук свободно. Телевизията не е задължителна.
46
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политиците се изживяват като началници, но медиите ги обгрижваха твърде дълго и послушно. Как се обърна палачинката? Спонсорите смениха ли се или спряха да плащат? Кога ще станат обществени, а не медии-държанки?
45
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искренно съжалявам,че съм гласувал за тези "патриоти " в продължение на 10 години.Сега видях истинските им лица и съм омерзен.Ще свършат като лудото Яне и Реформаторите.
44
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя бетер и от Ердоган.
43
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБерски мумии, още четири години загубени за България.
42
3
 
11
 
! Отговори
Изтриха ме преди 6 години
защото писах да образуват агенция,която да следи да се пият редовно хапчетата,че положението вече излиза от контрол....браво "Джурналисти"
41
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Журналиститте са простти и не разбират от хумор-мумор. Само те могат да плюят когото искат.
40
1
 
17
 
! Отговори
Зъбльо преди 6 години
Хората няма какво да ядат, тия използват устите си да говорят!