Божидар Димитров: Доволен съм, македонизмът рухна!

НИМ аз го направих, той е мое дете, отсече историкът
8 окт 2017 15:20, Анисия Иванова
59
Божидар Димитров: Доволен съм, македонизмът рухна!
Снимка: архив, БулФото

Доволен съм, че след толкова години борба македонизмът рухна. Тази борба не е срещу Македония и срещу македонците, а срещу една обществена идеология – македонизма, измислена от Сърбия”. Това каза пред bTV историкът проф. Божидар Димитров.

Още по темата

По думите му македонски историци няма, защото в историята или има документ или няма, а не съществува нито един документ между VI  и XIX век, в който да се споменава македонец и македонско.

В края на септември проф. Димитров обяви, че се пенсионира и се оттегля от поста директор на Националния исторически музей (НИМ).

Той отрича да има натиск от страна на ГЕРБ, а депутатът от БСП Стоян Мирчев ще съди за твърденията за шуробаджанащина.

Причината да се оттегли е фактът, че през август се е почувствал зле, докато е инспектирал крепостите в страната.

НИМ аз го направих, той е мое дете, каза още историкът.

Той не се срамува от работата си за "Държавна сигурност", където е регистриран под псевдонимите Кардам и Тервел. Публикувал съм цялото си досие в книга, уточни Божидар Димитров.

Напуснах БСП, защото не е лява, а дясна партия, коментира още професорът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
4
 
! Отговори
карина преди 6 години
Един поне в даржавата ни да е доволен. Кой знае колко си е отишъл македонизма - важното е БД да е доволен. Дядо ми казваше "Колко му е да залъжеш една бу...да...ла.
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво правим сега с държавата Македония? Която официално обяви, че македонска нация има? Първият приятел на Б Димитров отиде и подписа договор "на два езика". Не е ли това утвърждаване на " македонската нация"?Не ме гледай какво върша, а слушай какво ти говоря. Всичките ли членове на ДС са такива ***??
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И затова отиде в "лявата" Герб/!?/Божо, поне млъкни и не се излагай повече.
10
4
 
25
 
! Отговори
Сега... преди 6 години
...ще се изредят дежурните хейтъри с тезата за "глупостите" на проф. Димитров. И нито един няма да посочи нито една. Лично съм бил свидетел как колеги на коментирания пенсионер, които по медиите говореха в същия стил, са се изнизвали като мокра връв от публични събития, по време на които проф. Димитров им предлагаше публичен дебат, без дума да отронят, дори от любезност!Характерното поведение на наследници на Рачко Пръ.длето!
9
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Напуснах БСП, защото не е лява, а дясна партия, коментира още професорът."===Най-после някой да го каже ясно.
8
6
 
11
 
! Отговори
FAQ DAT S*IT преди 6 години
А кадрите на ДС кога ще рухнат?
7
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божидар Димитров е земен,народен човек,истински родолюбец,патриот и голям историк.Имам приятели в Македония,които говорят на диалект,както дядо ми,който е изселен от северна Добруджа,а преди това пра дядо ми от Бесерабия.Родата ни е от Ямболско,но през Кримската война с руските войски цялото село се преселило в Бесерабия.
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А не, не е ,докато учебниците по история в държвата БЮРМ продължават да произвеждат зомбита ЮГОмакедонизмът не е победен!Крайно време е българските политици да осирепеят и да престанат да 'бият самара'а да почнат да шутират инатливото проклето магаре!Сега на общинските избори ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ИЗБОРИ ЗА КМЕТОВЕ ГРУЕВСКИ Е КАЗАЛ ЧЕ КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ЗАЙО ПРИЗНАВА ЧЕ ВМОРО Е БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ И ПРИЗНАВА ЧЕ МАКЕДОНИЗМА Е ЛЪЖА!А да видим колко бормци говорещи славянски са съгласни с него.Изводите после!
5
35
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилизма кога ще рухне,че взе да става пандемия
4
3
 
27
 
! Отговори
chach преди 6 години
goliam
3
31
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македонизма е руско изибретрние и руснаците никога няма да престанат да го използват като оръжие срещу България и българщината. И това русофила Божидар много добре го знае, но се прави на ударен.
2
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жив и здрав да си, професоре!!Ако зависеше от мен, щях да я скъсам тази оставка и да я хвърля в кошчето.
1
43
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македонизмът рухна ВЪПРЕКИ вас, другарю Димитров и ако се задържа толкова дълго то беше защото Вие го подхранвахте с глупостите си !