Дончев за "връзките" в Габрово: Да си от семейството ми не е професия!

Вицепремиерът заяви, че истинските опити за цензура не са в ефир
101
Дончев за "връзките" в Габрово: Да си от семейството ми не е професия!
Снимка: БТА, архив

Заплахите не се правят по време на интервю. Истинските опити за цензура и промяна на съдържание се правят по ъглите. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира поведението на колегата му от кабинета Валери Симеонов и депутата Антон Тодоров в телевизионно студио преди дни.

Още по темата
"Щом скандалът е забъркан публично, най-добрият начин да се разбере кой какво е имал предвид е едно ново участие", заяви той в предаването "120 минути" по bTV.

Дончев направи и кратка характеристика на двамата политици, които пред водещия Виктор Николаев в рамките на един час два пъти направиха връзка между изчезването от екран на журналист и въпросите, които този журналист преди това е задавал.

"Г-н Тодоров е цветен, с остър език, политически некоректен – това го казвам с известна симпатия, защото понякога си мисля, че политическата коректност ще ни убие", каза вицепремиерът.

"Подозирам, че за начало колегата Симеонов ще е много разсърден и гневен на всички. Много е трудно в този занаят да не бъдеш емоционален, защото има много поводи и провокации”, сподели Дончев. По думите му политиците са с "ограничени граждански права" и не могат да отвръщат на всяко нагрубяване.

Томислав Дончев призна, че може би е негова грешка, че е допуснал брат си да работи на публична длъжност – в общинско предприятие в Габрово. Това се превърна в основен момент от втората атака на БСП срещу ГЕРБ за шуробаджанашки назначения – след "Кумгейт" в Хасково, довел до желанието на Делян Добрев да напусне политиката.

Вицепремиерът разказа, че е научил за назначението на своя брат: "Не се зарадвах много, но от друга страна да си член на семейството ми не е професия. Ако брат ми работи в хотел – кой спи в този хотел. Ако работи във фирма, която произвежда нещо – кой купува това нещо или, не дай Боже, да участва в обществени поръчки".

Дончев определи като "изключително комични" част от връзките, които БСП обяви в Габрово около неговото семейство. В същото време посочи, че е помолил брат си при предстоящото преструктуриране да не участва в новия конкурс.

Той се обяви против отговарянето чрез подобни схеми за близките на дейци от БСП: "Схеми се чертаят лесно, но това издава една душевна патология. В политиката когато си добър, трябва да формулираш цел, мисленето в схеми издава друг тип – кой с кого да навържеш, да го омаскариш. В този процес няма ценност, няма идея, едни групи, едни семейства се замерят с кал. На какво прилича този политически живот? (…) В политиката морал трябва да има, защото иначе политиката се свежда до технология".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
34
 
! Отговори
Исторически факт преди 6 години
Как е възникнала мафията?На семеен принцип!Затова е неразбиваема.
6
6
 
14
 
! Отговори
За да няма обвинения преди 6 години
че в някой град някоя партия е станала еталон за корупционна форма на изява на явлението "семейственост",предлагам:Нека някой да проучи добросъвестно и много детайлноколко човека от работещите в БАН са роднини на академици, член-кореспонденти и професори,колко от БАН-аджиите присъстват там като цели семейства (бащата,майката, децата им, снахи и зетьове - всички до един) работят или в един и същи институт или в сродни институти?Тогава да преценим кой в България днес е еталон за семейственост
5
2
 
19
 
! Отговори
гербист от ЕНП преди 6 години
Цялата история с Габрово и с политически некоректните към нас медии са смехотворни. Ние не искаме извинение от никого, още по-малко от народа или от някакви журналисти, защото сме над тези компромати. Ние не искаме такива компроматни войни.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В по големите случаи не семейните връзки а любовните са проблем . Ама при положение че тези които коват закона са същите които го нарушават....Всичко е загубило смисъл в тая държава .Партията пак стана най важната и над морала -всичко може щом е от ПАРТИЯТА Мен хулите не ме смущават,врагът с които те покри аз знам, аз вярвам, че си права,когато съгрешиш дори!
3
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ нали дойдохте да се борите точно срещу тези неща. Проблема не е в това че назначавате близки, проблема е , че повечето са неграмотни и това е във всички общини. Глупостта е и при Вас щом се оправдавате че при БСП е било същото и ние ще прави така. И с А.Тодоров надминахте и онези времена за заплаха на друго мислещите и създаване на номенклатура от роднини.
2
5
 
35
 
! Отговори
от един корен? преди 6 години
Другарю Дончев, да не искаш да кажеш, че твоето куче и пудела на пожарникаря са от един корен?
1
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Томи Пелтека от Габрово надмина и колегата си Делянчо Джуката от Хасково.Тоя е назначил на работа в Общината не само цялата си рода, а и родата на жена си.Дъщеря му е полуграмотна, дори няма и висше е назначена за Главен експерт в Община-Габрово.Такъв цирк може да има единствено в БГ - държвата на празните Тикви и овчия народ.