Валери Симеонов: Завеждам делата срещу медиите, срокът изтече!

Вицепремиерът заяви, че "Викторгейт" е иронична аналогия
Обновена: 9 окт 2017 09:46 | 9 окт 2017 09:45, Петя Славова
109

9922 гледания   |  Още видео
"Темата няма какво повече да се дискутира, ще заведа делата в съда", заяви вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на "България сутрин", запитан какво ще прави, след като 24-часовият ултиматум, който отправи към няколко български медии, вече изтече.
Още по темата

"Използването на думата "ултиматум" в случая е неуместно, тъй като се опитах да дам срок на медиите да ми се извинят, след като прекрачиха закона и не отразиха позицията ми по скандала от петък. Освен това, във въпросния разговор с журналиста Виктор Николаев се опитах да направя нещо, което правят всички гости в телевизионните студиа - да изложа онова, което аз искам зрителите да чуят, не просто да отговарям на въпросите на водещите", категоричен бе Валери Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни още, че свободата на словото се изразява в това гостът също да може да преценява по кои въпроси да отговаря и по кои не, а подхвърлянето, че на журналиста Виктор Николаев може да му бъде спретнат "Викторгейт" било аналогия с ирония по повод скандала с роднинските назначения в общините.

Журналистът Юлий Москов посочи, че не смята за заплаха решението на Валери Симеонов да заведе дело срещу медиите.

"Има нещо по-страшно, което всички пропускаме, а това е че вицепремиерът започна да диктува на журналистите за какво да говорят. Хората във властта не притежават държавата, те трябва да я управляват", каза Москов.

Според журналиста Асен Григоров проблем се явява обвинението на вицепремиера към държавните медии, което само по себе си потвърждава твърдението, че те са подложени на натиск от страна на властта в България.
 

 


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
0
 
! Отговори
бай Дамян преди 1 година
ако не мине номера със съденето, тогава ще се оплаче на "моля другарката"
101
2
 
0
 
! Отговори
Dino преди 1 година
V tozi forum e palno s depesri i besepaei.Simeonov ima televiziia v koiato niama cenzura.
100
2
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
В случая със Симеонов, той наистина се мъчеше да изкаже съвсем друга мисъл, обаче така или иначе го правеше на гърба на водещия. Т.е. грубостта му няма извинение, защото е много нападателен и журналистите с пълно основание се чувстват застрашени. Никой не им плаща вредни, за да им бъде крещяно в ефир и да бъдат притискани да правят заключения или да решават задачки закачки. Докато политиците дължат отговори на обществото, чрез журналистите, което Симеонов не е разбрал. Журналистите посредниците
99
3
 
6
 
! Отговори
ПФ преди 1 година
До ПИЧ:
ПИЧ не си прав. Бъркаш благородното предупредждение с ултиматум. Нека да видим съдът какво ще реши. Да видим ако Симеонов спечели делото дали все пак ще му се извинят публично (би трябвало съдът да ги задължи + посипване на главата с пепел + по 100 000 лева от медия и да видим друг път ще набеждават ли). Само Симеонов !
98
0
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
С медиите има проблем. Възможно е едни медии да бият по едни политици, в полза на други политици. Те са водени в определена линия, нямам представа дали с моркова или с пръчката или комбинация от двете. Например БТВ и Нова, особено Нова имат такава програма, която е програма стани тъ.пак и извр.атеняк. Отношението им към публиката е все едно е на нивото на Митьо пищова или на Сузанита. Другите им канали са по-добри, което показва, че умишлено снижават нивото на обществото.
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината, цялата истина ... или поне 30% от нея

казваше едно телевизионно предаване преди време
96
0
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Опитах се да чуя гледната му точка при Диков, но ми се зави свят от новия им декор, в който образите на Цветанов и Борисов се въртят в кръг около студиото, та ми дойдоха в повече всички на куп. Той има известно право за медиите, както и много хора, които не харесвам, имат известно право за определени неща. За това хората ги избират, заради малкото истина в говоренето им, но е жалко за България, че тези истини не се носят от политици, които биха казали цялата истина и нищо друго, освен истината.
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки народ си заслужава управниците. Държите на сейра и си избрате все по-големи сейриджии.
Не се оплаквайте.
Искам да видя кога народът ще осъди политиците?)) никога, Това вече е в сферата на фантастиката. Всички са презадоволени, станали са лениви. Дори и моето писане по форумите не е революция. Политиката е просто друга форма на популярноста във фейсбука
Липсата на внимание ще обезоръжи всики СИЛНИ НА ДЕНЯ. Затова те правят всичко възможно това ДА НЕ СЕ СЛУЧИ.
Хляб и зрелища за наивници
94
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Симеонов да си заведе оставката в деловодството!
93
0
 
2
 
! Отговори
Пича от около София преди 1 година
На екрана имаше : Журналистка с акъл в главата , мишок -Асенчо и 2-ма баш *** .....
92
5
 
16
 
! Отговори
ПИЧ преди 1 година
И аз ще ви съдя господин Симеонов . Аз не ви давам ултиматум.
Иска ще бъде че работите против просперитета на българската държава.
За какъв се мислите Вие колко човека са гласували за Вас.
Преди години Ви гледах ме сеира между Вас и Сидеров.
Цяло лято се правихте на местния шериф в Слънчев бряг като прикривахте други криминални лица със бизнеси забранени от закона
Ако имаш чест подай си оставката като Тодоров иначе ще дойдат лоши политически времена за ВАС Ще бъдете употребени като РЕФОРМАТОРИТЕ
91
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато медиите ни осветлят кой са им собствениците,тогава мога и да им повярвам че са свободни и безпристрастни...
90
13
 
7
 
! Отговори
Анти преди 1 година
Защо нито една медия, освен ТВ "Скат", не публикува пълния текст на обръщението на Симеонов, в което иска извинение от четирите медии? Нали са уж много безпристрастни, обективни, демократични и свободни в (собствените си) словоизлияния?! А днес журналисти от всички медии взаимно се интервюират с цел да плюят срещу единствения, който се осмели да ги сложи на мястото им...
89
6
 
11
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Държавата не е собственост и на журналистите! Те трябва да знаят къде е границата на свободата на словото и откъде нататък става слободия или словесен терор! А ако не могат да разберат, трябва да им се "помогне": при всяка обида, клевета, инсинуация и др. подобни - на съд! В това отношение Симеонов е напълно прав, поздравявам го за неговата борбеност!
88
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този човек трябва да подаде оставка ако има капчица достойнство и морал.
87
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така нар. журналисти са клекнали много ниско, продават се с охота, обслужват по поръчка, послушни и безгръбначни. Канят само когото трябва, за да наплюе когото трябва. И сега като ги притиснаха започнаха да викат " Помощ, ние сме свободни и демократични медии! Никой няма право да ни мачка и заплашва!" . Но не се държите като свободни и демократични. Свободата и демокрацията са в главата и сърцето на човека, не в джоба. И за да си такъв, се иска отговорност и висок морал.
86
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е тоя симеонов?
85
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народе,народе видяхте ли кои доведохте на власт?
84
5
 
16
 
! Отговори
риторично преди 1 година
Напомня ми на едни времена, когато за виц срещу властта хора се изпращаха по лагери. Сега за неудобен въпрос към представител на властта- намеци за "свободен стол" и заплаха за дело. Сталинизмът е жив.
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 75
Патериците обещаваха 300 ,а Гарантирано от Герп обещаха минимум 500 лева пенсия . Кой и по-големият лъжец?

другарката от долния ляв ъгъл. Тя колко обеща бе каскет, или ти е неудобно да кажеш?