Валери Симеонов: Завеждам делата срещу медиите, срокът изтече!

Вицепремиерът заяви, че "Викторгейт" е иронична аналогия
Обновена: 9 окт 2017 09:46 | 9 окт 2017 09:45, Петя Славова
109

"Темата няма какво повече да се дискутира, ще заведа делата в съда", заяви вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на "България сутрин", запитан какво ще прави, след като 24-часовият ултиматум, който отправи към няколко български медии, вече изтече.
Още по темата

"Използването на думата "ултиматум" в случая е неуместно, тъй като се опитах да дам срок на медиите да ми се извинят, след като прекрачиха закона и не отразиха позицията ми по скандала от петък. Освен това, във въпросния разговор с журналиста Виктор Николаев се опитах да направя нещо, което правят всички гости в телевизионните студиа - да изложа онова, което аз искам зрителите да чуят, не просто да отговарям на въпросите на водещите", категоричен бе Валери Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни още, че свободата на словото се изразява в това гостът също да може да преценява по кои въпроси да отговаря и по кои не, а подхвърлянето, че на журналиста Виктор Николаев може да му бъде спретнат "Викторгейт" било аналогия с ирония по повод скандала с роднинските назначения в общините.

Журналистът Юлий Москов посочи, че не смята за заплаха решението на Валери Симеонов да заведе дело срещу медиите.

"Има нещо по-страшно, което всички пропускаме, а това е че вицепремиерът започна да диктува на журналистите за какво да говорят. Хората във властта не притежават държавата, те трябва да я управляват", каза Москов.

Според журналиста Асен Григоров проблем се явява обвинението на вицепремиера към държавните медии, което само по себе си потвърждава твърдението, че те са подложени на натиск от страна на властта в България.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато въшката преяде,излиза на челото.
31
0
 
17
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Професор,какъв професор си бе ***,като черкезина и болен лидеров.Не сравнявай титаните български ЛЕВСКИ и БОТЕВ,с тези ***.
30
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какви "медии", какви "журналисти" бе, хора, от Марс ли падате?Това са помии и поми яри!
29
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерката настъпи мотиката ама още не го е разбрал.
28
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мумията заплашва журналисти, тоя заплашва медиите, ей ало, а кои новини трябва да отразят медиите само правилните спуснати от ГРОБ. Тиквата да подаа оставка за трети път задето довя тия п р о с т а ц и.
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб е ***. Събра се с още един такъв. Сега д.*** да ви е яко.
26
15
 
7
 
! Отговори
:):) преди 6 години
нещо мн се взеха на сериозно жур на лята.Май ускат да диктуват играта а не да я отразяват.
25
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ТОЗИ НЕ МУ УВРЯ ДЕБЕЛАТА ГЛАВА. ДА СЕ РАЗПРАВЯШ С МЕДИИТЕ Е БЕЗНАДЕЖДНА РАБОТА, КОЛКОТО ПОВЕЧЕ МЪРДАШ, ПОВЕЧЕ ТИ ВЛИЗА.
24
7
 
27
 
! Отговори
PILOT преди 6 години
Този да се извини на хората дето го избраха !!!
23
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Медиите показаха ,че още не са умрели напълно. Hе народа и медиите трябва да ги е страх от правителството ,а правителството трябва да го е страх от народа. Върховен сюзерен е народа по конституция. Елена Йончева нокаутира със един шамар цялата самозабравила се политическа каста.
22
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всеки си тълкува нещата така,както му изнася.но Симеонов е прав,че медиите са лицемери и манипулатори.
21
0
 
33
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
Бях разочарован от Царя и неговите протежета, после от тройната коалиция, после от ГЕРБ, а сега и от патриотите. Тези хора се самозабравят налапат ли кокала и започват да се имат за велики, а всъщност за едни *** без морал. Кога ще случим на истински държавници ? На практика излиза, че за когото и да гласува народа накрая му свалят 2 кожи от гърба, гаврят се с изконните демократични ценности и после пак се нареждат на народната софра с благи думи колко милеят за нас. Простащина !!!
20
0
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Пази боже сляпо да прогледа....
19
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери Симеонов навремето открадна готовата продукция на Дебелт и я предаде за скрап.Оттам му идва и прякорът Винкела.Веднага след това с тия крадени пари си направи смешната кабеларка и стана милионер.
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяхте ли във видеото как Волен-болен си гука с Цецо-Пипона а? Нема друг такъв подлизурко.
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че Далавери е продан ***, това е ясно от време.Ама я ми кажете, как ще оцените дърпането на ГерБ да вдигне дори минимално пенсиите.ОП сеа прецедент в желанието си вдигнат доходите на хората и ако не бяха мутро-*** добавката щеше да е много по-голяма.
16
24
 
5
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕ преди 6 години
Стига бе!Всички знаем, че българските медии са абсолютно продажни. Нова Телевизия работи като бясна за президента и БСП и какво от това.Така, че г-н Симеонов само ще си загубите времето. По-добре не ги посещавайте телевизиите -- таман ще има повече възможности за изява на Госпожа Нинова.
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не сме чули да се оплаквате!Сами си ги избрахте! Искахте си патриоти с тениски на Левски и Ботев...които да обичат "братска" Русия.Не искате Европа...имала гейове...нашите патриоти били мъжкари.Ще си им сърбате попарата и ще си броите стотинките.
14
2
 
24
 
! Отговори
Няма значение преди 6 години
Хайде да те видим. Много се взе на сериозно май.Дано да загубиш всички дела и да платиш разноските по тях.
13
1
 
12
 
! Отговори
маке преди 6 години
що ни занимавате с глупости ората пари за ракия немат вие кой кум кой сват