Пожарникари отново на протест, искат по-високи заплати

Те са недоволни от политиката на МВР в сектора
10 окт 2017 09:04, Петя Славова
13

Пожарникарите отново излизат на протест. Те са недоволни от политиката на МВР в сектора, като двете страни продължават да не се разбират за предвидения бюджет и увеличението на заплатите. Протестът е предвиден за тази събота, 14 октомври.

Председателят на синдикат "Огнеборец" Венцислав Станков застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да посочи трите основни причини, които отново ще изкарат огнеборците на протест.

"Неадекватните политически решения, които се взимат от МВР - закриването на районни служби, недостатъчният проект на бюджет за 2018 г. и не на последно място - увеличаване на доходите на служителите", подчерта той.

"Нашите искания са за 15% увеличение на заплащанията на служителите. Изпитваме изключително големи нужди и потребности от осигуряване на техника и финансов ресурс", категоричен бе Венцислав Станков в "България сутрин".

Той добави, че към момента получават отказ от МВР за допълнителна информация кои ще бъдат закритите районни служби. Засега пожарникарите знаят единствено за тези в Боровец и Пампорово.

По думите на Станков това са доста натоварени пожарни служби и времето за реакция ще се удължи изключително много, ако те бъдат затворени.

Пожарната не реагира само при пожари, а също при природни бедстия, ПТП-та, предупреди пожарникарят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
10
 
! Отговори
До А бе преди 6 години
Ти се мли да не идват да се преуморяват у вас. Има да виеш на умряло, докато ти спасяват децата от огъня. Тогава си помисли кок вземет и дали са се нахранили и отпочинали добре, точн за твоите деца.
11
2
 
10
 
! Отговори
военен. преди 6 години
е то в производството няма голям риск и се вземат - най-необразованите хора, нормално е да взимат малко, пожарникарите са в доста рискова среда, рено е да вземат повече !!!
10
11
 
3
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До пожарникарЩо не кажеш колко пъти в годината си се преуморявал?Ами я *** в производството,щом не харесваш тая работа!Ще ти скъсат за*дника от работа за тия,че и по-малко пари.А желаещи за пожарникари е пълно.Защо ли?То не че парите в пожарната са големи,ама другаде е още по-зле.
9
9
 
2
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Няколко бивши колеги станаха пожарникари и като знам колко перипетии минаха за да го постигнат(вкл. и рушвети),малко нагло ми се види това недоволство.Не бих казал,че са се скъсали от работа за тия заплати.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Исках да кажа , че не взимате под 1200 лева на месец от пожарната и от друга работа още толкова , тука умишлено пропускам парите ежегодно за облекло , безплатните винетки , почит безплатната отпуска с хотели по 5лева на ден , 20 заплати при пенсия и още много други привилегииИ се пак ви подкрепям поне вършите някаква работа за разлика от останалите търтеи в МВР
7
10
 
5
 
! Отговори
до пожарникар преди 6 години
673 е основната ама не казваш , че взимате двойно повече с разни добавки , знам защото познавам лично пожарникари! И кажи за работното време ден работа два дена почивка в които работите на други места !извод от пожарната минимум на месец , от другото работно място още поне толкова !
6
2
 
12
 
! Отговори
Мен преди 6 години
До пожарникарЗа съжаление пожарникарите сте едни от малкото, от които има полза, всички останали в МВР са или корумпирани или нищо не правят.
5
1
 
13
 
! Отговори
пожарникар преди 6 години
Моята е 673лв щат,при 17г стаж и това при 480 лв минимална заплата.Мислите ли,че е много?От догодина минималната ще е 520!
4
7
 
7
 
! Отговори
Подпалвач преди 6 години
Защо никой не дава информация какво е заплащането на пожарникарите в Европа и какво в България? Искам да знам какво заплащане има един български пожарникар сравнен със средната заплата и средната пенсия в България ! Напишете тези сметки и тогава ние,българските граждани,можем да уважим исканията на дригарите пожарникари.
3
2
 
21
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Да подкрепям протеста на пожарникарите,тези хора всеки ден се борят с стихиите и авариите и помагат на хората.....
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко пожарникари получават заплата и пенсия? Освободете пенсионерите и в пожарната и в МВР ,нмалете им от 20 заплати това което са взимали като заплата плюс пенсия и на останалите вдигнете заплатите.Иначе състава е разделен един взима 2500лв заплата и пенсийка друг за същият труд 1200лв.
1
21
 
2
 
! Отговори
Пиромански преди 6 години
По-високи заплати,но ще трябва да се погрижим и за повечко пожари.