Стоичков: Не съм почетен консул от 14 месеца, нямам мандат

От МВнР обясниха, че пълномощията се прекратяват от Министерския съвет
10 окт 2017 22:12,
68
Стоичков: Не съм почетен консул от 14 месеца, нямам мандат
Снимка: Архив, Булфото

Не съм почетен консул в Кралство Испания от 14 месеца, обяви Христо Стоичков пред bTV.

Още по темата

По-рано днес министерството на външните работи стартира процедура по неговото освобождаване от поста заради "влошената комуникация с властите в страната".

След референдума за независимост на Каталуния и размириците по улиците на Барселона, Камата се изказа остро по адрес на вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария и семейството ѝ, като ги нарече последователи на режима на генерал Франко.

Във второ изявление по мексиканската телевизия "Унивижън" той поднесе извинение на Де Сантамария за това, че е намесил непълнолетния ѝ син в изказването.

"Христо Стоичков е назначен за почетен консул с решение на Министерския съвет №585 от 29 юли 2011 г. Пише така: "Настоящият документ е с валидност за срок от 5 години." От 2011-а до 2017-а не са 5 години... Срокът е изтекъл преди 14 месеца. И сега разбирам, че утре на Министерски съвет щяло да се гласува нещо. Какво, къде, как?", възмути се носителят на "Златната топка" за 1994 г.

"Аз нямам нищо общо с Кралство Испания поради простата причина, че нямам мандат. Нямам право нито да подписвам, нито да издавам документи. Щели да взимат някакво решение... Нека то взимат. Само че това трябваше да се случи преди 14 месеца, а не сега", допълни Стоичков.

От външното министрество обаче го опровергаха и твърдят, че той все още е почетен консул. От ведомството коментираха, че българските почетни консули нямат мандат.

"Пълномощията се прекратяват, когато реши Министреският съвет. На почетния консул издаваме документ, наречен патент. Приемащата държава потвърждава съгласието си с друг документ, наречен екзекватура. И двата нямат срок", се посочва в официалното съобщение до медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 111111Топките на Кучето спихват когато има опасност да му бръкнат в джоба. Както и спихва любовта към Русия у баш русофилите като Волен.
44
3
 
24
 
! Отговори
111111 преди 6 години
Адмирации за Стоичков, че както винаги назовава нещата с истинските им имена! И има т-о-п-к-и, за разлика от масовката-има кураж да каже какво мисли! А че е от най-великите футболисти на нашето време, спор няма, Златната му топка го доказва и факта, че за юбилейния му мач дойдоха и играха под проливния дъжд футболисти от световна величина! За разлика от злобарите, дето ръсят отрова тук, не мълчи, за да е добре самият той, има позиция и няма как да не се съгласим с него- насилието е отвратително
43
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 45За теб става въпрос, но явно българо-руската дружба не дава плодове. Опитай с някой каталунец.
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 44 АнонименКви деца ? да не раждаш ?
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До удивен....Рано си се надрусал бе...Не всички са наркозависими като децата ти БЕ!
40
7
 
13
 
! Отговори
Езиците преди 6 години
Ицо може скопойно да мълчи на няколко езика, докато околните внимателно слушат
39
1
 
5
 
! Отговори
удивен преди 6 години
До 41 shrekКво е тва "ибавъйти" бре ?
38
11
 
1
 
! Отговори
shrek преди 6 години
ни съ ибавъйти с "доктур хуйнориз клаузъ"!
37
0
 
8
 
! Отговори
удивен преди 6 години
До 39 АнонименРано си се надрусал бе !
36
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 38От кога русофилите станахте българи? И от кога каталунския народ ви е братски? А иначе с кщКучето си приличате. Като видите дебелия винаги давате заден.
35
1
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Тук,в тоя сайт се появяват,някви да ме копират...:-) :-) :-) *** не им се сърдя!!Далеч са от моето Ентелектуално ниво....:-) :-) :-) Пено не ме ръкохуйстваййй...
34
3
 
21
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Аве клоуни,питайте,защо ваще суджуци и продажните им медии,не предават пряко мачовете от Южна Америка!А сръбските цифрови безплатни телевизии ги предават пряко и петте мача в момента!!!Те със Стоичков се занимават?!***,Той е жива Икона!Ако не сте разбрали!!
33
20
 
16
 
! Отговори
Стоичков – много кух преди 6 години
Футболните качества на Стоичков са обратно пропорционални на интелекта му. Имайки предвид, че е печелил Златната топка представете си колко е кух Стоичков, ама много кух
32
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЕ МУ Е ВЕЛИКОТО КАТО ФУТБОЛИСТ? ЕДИНСТВЕНО ПРОСТОТИЯТА.
31
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Христо Стоичков никога не е бил велик футболист, беше си един най-обикновен нахален ганьовец който тичаше бързо. Техника нула. Акъл нула.
30
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦСКА Е ЕДИН ТУРСКИ ОТБОР И СТОИЧКОВ Е БЕЗРОДНИК
29
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този си мисли ,че за САЩ 94 цял живот ще сме му длъжни.Абе син буркан,нали ти платихме за игрите на световното ?Не сме ти длъжни и не сме длъжни да те почитаме .Пито платено брато ,никой не те е карал на сила да ставаш футболист,като ти гледам акъла щеше да си успешен и чобан
28
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министрството ,къде беше до сега ,та още преди години ,не му взеха тази ,,титла".Как може някой да е консул макар и почетен ,след като той малко време прекарваше в Барселона,а от както се уреди за футболен журналист в Мексико и откри хубавите плажове на Маями ,въобще и не стъпва в Испания.
27
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не беше Испания ,Стойчков нямаше да играе дербита с Реал Мадрид.Даже едва дали би играл за Барцилона в селското първенство на Каталуния.
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19 да се настъпи съдята ,и флага на Каталуния да се развее пред тв камерите,си е чист бабайтлък,за това много акъл не трябва.