Антон Тодоров успя да стане неприятен на всички

Райчев и Константинов за горещите теми от седмицата
11 окт 2017 10:30, Петя Славова
26

Журналистите трябва да имат много повече права от това просто да задават въпроси. Обществото в България обаче упорито отказва да плаща за информация. Това уби вестниците и списанията, постепенно убива и печелившите телевизии в страната ни, посочи в студиото на "България сутрин" социологът Андрей Райчев.

Повод за думите му стана организираният от Асоциацията на европейските журналисти - България протест пред Министерски съвет, след скандала, в който се замесиха депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов. Двамата отправиха индиректни заплахи в ефир към журналиста Виктор Николаев. В понеделник (9 октомври) Тодоров подаде оставка като депутат и днес (11 октомври) колегите му ще я гласуват в Народното събрание.

Още по темата

Валери Симеонов пък се закани, че ще съди няколко български медии, ако не му се извинят, че не са отразили позицията му след скандала.

"Може да те освобождава само този, който те назначава. Антон Тодоров не е назначен от парламента, неговото влизане там е гласувано от народа. Ако ПГ на ГЕРБ обаче реши да не приеме оставката му тежко ще се изложи", категоричен бе Андрей Райчев.

Социологът е на мнение, че в страната ни трябва да се въведе пълна забрана за едновременна собственост върху медия и дистрибуция. Според него е необходима също така пълна публичност на приходите на всяко едно издание, било то печатно или електронно.

Пред Bulgaria ON AIR математикът Михаил Константинов посочи, че след като депутат си подава оставката, то той иска да си отиде доброволно и парламентът трябва да му позволи това.

"Антон Тодоров успя да стане неприятен на всички. Сега трябва да преосмисли общественото си поведение и да продължи да се занимава с документация и изследователска дейност", каза Константинов.

И допълни, че от вицепремиера Валери Симеонов не може да се очаква да подаде оставка, защото на него му харесва да води битки.

"Хубаво е обаче, че в България всеки може да се защити в съда", отсече математикът.

Гостите в студиото коментираха още решението на лидера на Каталуния Карлес Пучдемон да отложи независимостта. Те се обединиха около тезата, че неминуемо трябва да има ясни правила и дискусия за това как се прави държава, дефиниция за нея, както и да се установят количествени параметри за това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
Бойчо преди 5 години
До Димов Ти сигурен ли си, че не работи с фалшиви документи! Аз съм сигурен.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Константинов дава мнение по всички въпроси вече.
22
7
 
10
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
"...успя да стане неприятен на всички",е много,ама много меко казано?!?!?!Гнус,отврат от човек,като от гол ***-хлъзгав,мазен,противен,който освен да пълзи и оставя гадна слуз след себе си,друго не може?!?!?!Повдига ми се,повръща ми се от такива мекотели,като него?!?!?!
21
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да свали сините лещи и може да го вземат да чете прогнозата за времето по телевизията.
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕГА АНТОН ТОДОРОВ ЩЕ ИМА МНОГО ВРЕМЕ.СЛЕД "ШАЙКАТА" ДА ВЗЕМЕ ДА РАЗСЛЕДВА И ПУБЛИКУВА ДОСИЕТО "БУДА"
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе то и В.Симеонов е неприятен и Цв.Цв.цъщо и Ц.Ц.също и Цв.Караянчева също....леле ако ги изредя всички жив гербаджия няма да остане.Ама ще си ги търпите,щом сте ги избрали.
18
3
 
8
 
! Отговори
niki преди 6 години
как така е успял, той принципно си е неприятен по default?!
17
2
 
0
 
! Отговори
куката преди 6 години
То пък тези двамата са толкова приятни, че няма на къде, ГОЛЕМИ УБАВЦИ еле па тоа дето ако му вържат ръцете ще спре да говори!
16
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако става въпрос, абсолютно всички от ГЕРБ са неприятни на повечето от всички в България.
15
18
 
8
 
! Отговори
Димов преди 6 години
ОПИТВАТЕ ДА НИ МАНИПУЛИРАТЕ. АНТОН ТОДОРОВ Е НЕПРИЯТЕН САМО ЗА УСТАТИТЕ КРАДЦИ.МИЛИОНЕРИ ОТ БСП, ДПС И РАЗНИ ДРУГИ ХАМЕЛЕОНИ - ***, ДЕТО СМЯТАТ ЧЕ ЩЕ ЗАТВОРЯТ УСТАТА НА ИСТИНАТА,ПОДКРЕПЕНА С ДОКУМЕНТИ. ЖУРНАЛИСТИТЕ СА СЛАГАЧИ И ТЪРСЯТ НА ХЛЯБА МЕКОТО, ВМЕСТО ДА ВОЮВАТ В ЗАЩИТА НА ХОРАТА. НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВИЛ:"НАХРАНЕТЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ" НА ХУБАВОТО НАДЕ!, ДЕТО СЕГА Е ПОСЛАНИК НАШ В ТУРЦИЯ.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с една дума трябва да плащаме все повече за хрантутници и мишоци,които да ни манипулират и да насъскват хората един срещу друг.все повече се създават измислени професии и длъжности ,от които истински работещото общество няма никаква пряка полза
13
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая червена гнида райчев ще сподели ли как народа може да маха депутати? Ква е процедурата?..... аман от платени популисти!
12
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво че се маха от ефира изключително досаден елемент направо нетърпим,до вчера против шай.ката днес им служи позо.р
11
6
 
15
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Райчев е особено чаровна и приятна личност ,даже на някой конкурс да представя страната може да го изпратим, ако има такива по лицемерие.
10
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вържете ръцете на Райчев и няма да може и едно изречение да сглоби правилно...Отявлен комунист...
9
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Далавери Симеонов къде го скриха ? Или той е приятен ?
8
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама защо само той?! Нали бяха двамата с В.Симеонов?!
7
1
 
14
 
! Отговори
ДОНОСНИЦИТЕ преди 6 години
никой не ги обича
6
1
 
22
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Обществото упорито отказвало да плаща за информация.Ха,ха. На *** *** като вас ли да плаща?Малко ли ви дават от фондациите на САЩ ,за да ни дезинформирате?
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То само като му видиш физиономията.. Няма как да не ти стане неприятен от пръв поглед.А между другото на видеото - говорителката отново се е рагърдила. Толкова е неприлично за Бога!