Празен стол или празни въпроси: Журналисти на протест

Ултиматумът на Симеонов не е изолиран случай, отбелязват те
Обновена: 11 окт 2017 10:27 | 11 окт 2017 10:07, Петя Славова
72

6052 гледания   |  Още видео
Днес е насрочен протест на журналистите от 9 часа пред сградата на Министерския съвет под надслов "По-добре празен стол, отколкото празни въпроси". Демонстрацията е в отговор на разпространения ултиматум от пресслужбата на МС на вицепремиера Валери Симеонов.
Още по темата

"Ултиматумът на Симеонов не е изолиран случай. Откакто съществува Асоциацията на европейските журналисти сме забелязали много подобни проявления. Но това бе капката, която преля чашата. В един и същи ден законодателната власт, в лицето на Антон Тодоров, и изпълнителната, в лицето на Симеонов, атакуваха правото да се задават неудобни въпроси. Ние сме тук, за да защитим правото те да се задават!", отбеляза председателят на Асоциацията Ирина Недева.

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Според активист от протеста на журналистите проблемът няма да се реши с оставката на някого, тъй като тенденцията да се посяга над правата на журналистите продължава от години.

"За нас не е важно да гърмят определени бушони, а да се защитят истинските, структурните въпроси. Властимащите могат да казват, че даден въпрос не им харесва, но не могат да определят кой да бъде зададен и кой не", допълни Недева пред репортера на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова.

 


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
65, ценностите не са утопия. Наистина има и добро и зло в човека в смесен вид, наистина лошите от време на време вършат добро, а добрите грешат. Само че точно това е разликата, дали си добър човек, който греши от време на време или другото. Само че няма добър човек, на който на върха на стълбицата на приоритетите му да са парите и това е сигурно. Но трябва да приемете, че изборът може да се направи и в правилната посока, а не само в погрешната, иначе ставате като Бай Ганьо, всички са маскари.
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антон Тодоров с жлъчния си език разбуни духовете. А всичко трябва да е тихо и кротко. Журналистчетата не могат да му излязат насреща. И сега ко пра'им....
65
0
 
10
 
! Отговори
СЛАШ преди 1 година
ЕДНО Е ДА СЕ ЗАДАВАТ НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ И ДРУГО Е ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ МАНИПУЛИРАНИ НОВИНИ ОТ ЖУРНАЛИСТИ - НОВОМИЛИОНЕРИ ... СЛУЧАЯТ С ДРУГАРКАТА АНИ ЦОЛОВА ...И ВИКТОР НИКОЛАЕВ ...
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 60
По принцип понятието "независима журналистика" е много съмнително. Щом има хора, винаги има доза субективизъм. Някой финансира медиите, друг осъществява вътрешен контрол на съдържанието, а трети създава самото съдържание. Никой няма да даде пари за бизнес и да остави работниците да се разпасват. Журналистите също си имат пристрастия (дори "независимите"), а медиите трябва да изяснят собствеността и финансирането си, а не да се правят на пазители на обективната истина от последна инстанция.
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утопии. Лекари, журналисти, учители, правозащитници, бедни, болни, стари, деца, бежанци - всички се представят за ангели по дефиниция. Няма такова нещо. Дайте на бедния пари и му гледайте номерата. Ценностите и принципите са прах в очите за контрол на масите и някои вярват. Може да мислим, че сме добри, но в нас има не само добро. Всички сме егоисти и правим нещо за награда, но истината не е удобна. Световната демокрация, свободата на словото - идеалите винаги са недостижими, да бъдем реалисти.
62
0
 
0
 
! Отговори
Евалла! преди 1 година
Коя Ани,жена си ли търсиш или домашната помощница?
61
0
 
14
 
! Отговори
Ми, не, !!! преди 1 година
Слугите на протест-до следващата клиентела!
60
0
 
9
 
! Отговори
Гледам преди 1 година
Ирина Недева тук- една от най- пристрастните журналистки търси справедливост!Ако не сте Костов, няма да Ви забележи!Нахални сноби,непочтени хора!
59
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като са толкова храбри и смели, защо се страхуват да извикат ЦАРЯТ Е ГОЛ - нещо, което вижда всеки нормален българин.
Защо никога не критикуват Борисов и ГЕРБ, въпреки че за по-малко от година изтеглиха 46 млрд заеми.
Защо съсипаха Орешарски за това, че се опита да изтегли по-малко от 1 милиард за да има пари за лекарства на възрастните и болни хора - пари, които бяха откраднати нагло от Борисов и Дянков.
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма независима журналистика, а само платени от Суджуците про-сти-тут-ки и от двата пола, които непрекъснато лъжат народа и създават някаква илюзорна представа за живота в България - някаква си тяхна паралелна и фалшива реалност.
Никога не отразяват проблемите на хората, а само показват как Тиквеният Еднокнижник реже ленти на всеки метър, при това на обекти, които са построени доста преди него.
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЧНО журналистите с слугинското си поведение и преезкалтирано отразяване на събитията около ГЕРБ създадоха уродливото явление Бойко Борисов и го наложиха като някакъв еталон в България.
А сега са седнали да се жалват. Хората отдавна не ви вярват.
56
2
 
4
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Има и от двата вида журналисти и продажни и почтени, но живеем в свят, в който основна ценност са парите. Те се идентифицират с човешкото право на щастие, по нашите закони. Докато щастието се измерва в пари, не е ли нашата ценностна система, която ни казва, че може да се прави всичко за пари? Ако не те хванат или не е незаконно. По същия начин както някои страдат заради религиозни догми, ние страдаме заради нашите идоли. В началото на нашата ценностна система стои интереса и личното обогатяване.
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медиите под натиск, а пък само да кихнат и ГЕРБ бързат да се извиняват ...
54
1
 
15
 
! Отговори
МИШО 65г. пенсионер преди 1 година
ТЕЗИ ЖУРНАЛИСТИ НИ КЪСАТ НЕРВИТЕ С ГЛУПАВИТЕ СИ ВЪПРОСИ С НЕУГЛЕДНИЯТ СИ ВИД. ТРЯБВА ЛИ ДА ГЛЕДАМЕ ГОЛИТЕ ИМ И КРИВИ ЧЕРЕПИ ВСЕКИ ДЕН. ?
гледам телевизия вс ден.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В медиите е нещо като ислямския рай - дественици, които след контакт отново стават девственици и така до безкрай.
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, а сестрата на Румяна Бъчварова, дъщеря й Лора Филева и нейният приятел Росен Босев не бяха ли в медиите на Иво Прокопиев?
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи медиите може да провокират, но на провокативни шеги са много чувствителни. А за финансирането им не говорим - пример ТВ7. За семействеността и връзкарството, също - фамилиите Цоневи (БНТ), Салич (бТВ), Гала си доведе приятелките в Нова. А за кумицата Мария Габриел нещо казаха ли? Много едностранно и неевропейско, драги медийни труженици! И никога не се извиняват за лъжливи новини (напр. репортажите за Ахмед Моллов), за тенденциозни въпроси. За заплатите и другите "доходи" също не се говори
50
0
 
8
 
! Отговори
Наивен преди 1 година
Кое беше последното място в класацията за свобода на словото? Не го помня вече, но съм сигурен че вече сме там.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Към 50
Цензурата изтри: Асоциацията на евро.гейските журналисти
Накрая да се чете: "... никой не предлага такъв".
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така властта потиска журналистическите труженици с девстен морал и охолен живот? "Митко, помолих те да не задаваш този въпрос!" Къде беше "Асоциацията на *** ..." тогава или за Васил Иванов? Асен Григоров, Бетина Жотева, Елена Йончева, Каменаров, Марио Гаврилов - не работиха ли те за властта и за корпорациите? Медиите не получаваха ли пари по европейските програми. Да не се правят на ощипани! А Слави Трифонов не проявяваше ли пристрастия? Всички искат морал, но никой не предла такъв