Работодатели наели над 200 безработни - самотни родители

61 нови социални услуги за деца и семейства са открити през 2016 г.
3
Работодатели наели над 200 безработни - самотни родители
Снимка: архив, БулФото

61 нови социални услуги за деца и семейства са открити през 2016 г. – центрове за настаняване от семеен тип и за обществена подкрепа, дневни центрове за деца с увреждания, преходни жилища и др.

Общият им капацитет е 1064 места. Към 1 януари 2017 г. общият брой на функциониращите услуги за деца на територията на страната е 605, според Доклад за изпълнението на Националната програма за закрила на детето за 2016 г., приет от правителството.

Акцент в документа е продължаващият процес на закриване на специализираните институции за деца и създаването на нови социални услуги.

През 2016 г. са организирани обучения за всички нива на персонала в домовете за медико-социални грижи за деца с цел предоставяне на по-качествени грижи за децата, настанени там.

Предприети са и действия за насърчаване на работодателите да наемат самотни родители (осиновители) с деца до 5 години. През миналата година по тази мярка е осигурена заетост на 233 безработни.

 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
17
 
! Отговори
ЯСНО преди 1 година
НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ТЕЗИ 605 УСЛУГИ ЗА ЧИИ ДЕЦА СА

ЗА ТЕЗИ "РОДИТЕЛИ" ДЕТО НЯМАТ И 1 ДЕН ТРУДОВ СТАЖ

А ЗА ДЕЦАТА НА РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ 37 лв. ДЕТСКИ НЯМА
1
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бравос а не като един ми *** клиенти мхм това вече ме не интересува само че костов съмнява ме да си умен за колкото се имаш очакваи това което не си очаквал успех оттук натака