Над 1000 деца ще бъдат кръстени едновременно в цялата страна

Пикът на кампанията "Направи го за България" е на 22 октомври
12 окт 2017 09:20, Александър Попов
35
Над 1000 деца ще бъдат кръстени едновременно в цялата страна
Кметът на София също подкрепя кампанията. Снимка: ДНК

Нa 22 октомври, неделя, в големите православни храмове на 10 български града, сред които София, Пловдив, Варна и Бургас, ще се проведе най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България – Националното кръщене.

Началният час на събитието в София е 10:00 часа, в останалите градове то започва в 11:00 часа. Инициативата е под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква, които освобождават участниците в кръщенето от задължителната такса за ритуала и даряват безвъзмездно кръщелните свидетелства.

Родителите-участници могат да избират за кръстници освен свои близки, и популярните лица на събитието, сред които Владо Николов, Хилда Казасян, Славена Вътова, Александър Сано, Мария Гроздева и други. Националното кръщене бележи финала на кампанията за насърчаване на раждаемостта, в рамките на която за всяка споделена бременност ДНК осигурява минимум 1 лев на фондация "Искам бебе" в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.

За по-малко от девет месеца, в кампанията "Направи го за България" се включиха повече от 1200 семейства с новородените си деца. Много от тях са на българи в чужбина, трети и четвърти деца в семейството, близнаци и дори тризнаци.

"Създадохме тази кампания, за да не сме последните, които ще загасят осветлението", коментира Андрей Арнаудов пред Би Би Си. Британската медия отрази инициативата в документалната си програма за демографската криза в България, което даде международен отзвук на каузата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Андрец си ти Хитешко.
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сладък андрешко
20
3
 
3
 
! Отговори
подигравка преди 6 години
До ПенчоТи да видиш слуги на Лукавия се подиграват с Православната религия. Кръщението във вярата е личен съкровен ритуал, не комерсиално масаво мероприятие на фанариоти.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре стига с промотирането на човеконенавистни религии чрез деца... Потърсете в Ютюб "Does This Child Preacher Understand the Words He's Yelling" и се насладете...
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БПЦ се опитва да се конкурира със сектантите на др-Мун. Но още са далеч от неговия рекорд, когато сватоса 40 000 души на една сватба.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен да направите пачка за няколко охранени самозвани посредници на небесата друго няма да постигнете. Патронът на инициативата да вземе да дари постъпленията на сираци, та поне дечицата да получат нещо истинско, не само празни приказки.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Показен акт, който няма никакво значение нито за раждаемост, нито за религиозност. Аз и съпругата ми сме кръстени (аз в източно православие, тя в католицизъм), но никой не може да ни обвини в религиозност.
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кампанията "Направи го за България" ще зарази с чужди кожни бактерии над 1000 деца. Щото ще ги топят в едни и същи казани с вода. И после масово ще обменят грипове.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой ако може да обясни, как точно се стимулира раждаемостта с тази показна глупост!?Няма да има раждаемост докато хората едва свързват двата края, докато трябва да избират- или пелени, или ток, или храна, или дрехи. Това ще се оправи единствено с изкореняване на корупцията по всички нива, дотогава няма да видим нищо добро!
13
3
 
6
 
! Отговори
Silviq преди 6 години
И в Корея едновременно ги женят, по-евтино е. А дали да си кръстен в православие е личен избор, ако си сирак.
12
7
 
7
 
! Отговори
Суджукларев преди 6 години
Много дискриминационно, много.А защо не организират по байрама и безплатно обрязване за децата ни? Иначе само с кръщенета не става, а за нас правоверните какво?
11
2
 
10
 
! Отговори
ivan преди 6 години
Славена Вътова - браво опосуми, след като утрепахте Вася, сега достигнахте нов връх на простотията
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То хубаво ,ама питая я тая русата ,защо не се строят нови детски градини в София ?,защо нямаме нормална Детска болница в София ?
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България ще остане един град, момчета и момичета, каквото и да го правите вече, останалото ромско гето и *игания. Около 2025-та ще гръмне и балона с филмите са ръст на икономиката, по принцип ще бъде повлияно от глобално събитие, което ще започне от заради масонският елит на сащ, както 2008-***, само където този път планетата предстои да ги разцепи като бонус, оттам нататък направо забравете за всички илюзии. Късничко се сещате, космическият сценарий за следващите 100 години е мн вълнуващ :D
8
0
 
14
 
! Отговори
Тревопас преди 6 години
До Анонимен 6Това е смисъла на инициативата, да се лъже електората че нещо прави а всъщност само имитира дейност. Никой в управлението не желае да има умен, образован и с твърди християнски ценности народ!
7
3
 
19
 
! Отговори
Бай Фй преди 6 години
Само като видя тия на снимката и каквата и да е каузата, всичко отива у киречя.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тва е някаква инициатива, която няма никакъв смисъл, нито ще допринесе с нещо нещата да се оправят, за какво си губите времето с глупости? Като мине инициативата и какво, ще се върнат ли откраднатите милиарди от политическата мафия и кретено-масоно-капиталистическият елит в лицето на всякакви мутри и бивши агенти на дс, които по времето на вечният период на преход от една корумпирана система към друга се разбиха да крадат от парите на хората, заради което се стигна до такива проблеми?
5
7
 
5
 
! Отговори
Браво преди 6 години
СТРАХОТНО !!!
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политическата мафия и кирлив масонски елит на страната дали си викат "Направи го за България" като заедно крадат над 10 млрд от бюджета по всевъзможни начини всяка година, заради което сме в това положение и очевидно няма как вече и да излезем, до 2030-та един град икономика, останалото ромско гето и пенсионери?
3
6
 
17
 
! Отговори
Тревопас преди 6 години
Истинското християнство а не държавните чиновници от нашата православна църква проповядва че покръстването е личен акт на пълнолетен човек който го извършва с ясното съзнание в какво вярва. Това което прави нашта "държавна" църква е създаването на изкуствена бройка уж вярващи, които след като станат пълнолетни изобщо не се итерсуват от християнския живот а крадат, лъжат и прелюбодействат и само поддържат имиджа на многобройна православна църква.