Никифор от Кипилово дари средства за майката на 5 деца

Младежът й вдъхна вяра: "Доброто наистина съществува"!
12 окт 2017 10:40, Петя Славова
11

Никифор от Кипилово дари пари за лечението на майката на 5 деца Велка Велкова. 22-годишният младеж й вдъхна вяра, като във видео се обръща към нея с молба да не се отказва, защото "Доброто наистина съществува!".

Никифор споделя пред Bulgaria ON AIR, че също се е бил отказал, но вече е видял резултата и й пожела успех.

Още по темата

Младежът също имаше нужда от средства за да продължи живота си. За по-малко от седмица нужните 6000 лева за лечението му бяха събрани. "Благодаря на всеки, който ми помогна", пише Никифор до редакцията на Dnes.bg.

Никифор е роден в седмия месец с шум на сърцето и хидроцефалия. Въпреки че е с такива заболявания, вече четири години не спира да работи, защото не получава никаква финансова помощ от държавата.

Преди малко повече от месец обаче съдбата му се преобръща за пореден път, когато лекарите в Сливенската болница му казват, че състоянието му се влошава, а хидроцефалията се е обострила и задържа вода в мозъка.

За операцията му бяха нужни 6000 лева, а според Никифор вече са събрани дори повече пари.

"Вие ме накарахте отново да повярвам, че доброто съществува! Ще даря останалата част от парите на някой, който също като мен се нуждае от подкрепа и ще ви държа в течение за какво е използвана всяка стотинка", завършва Никифор.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Бг здравеопазване преди 6 години
Гласуваш за ***, получаваш ***!
10
0
 
0
 
! Отговори
РозЛин преди 6 години
Благодаря 9!Значи още повече от половината трябват ...
9
0
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
Според този репортаж трябва да се съберат още около 40 хил.лв. за Велка.https://bgonair.bg/sutreshen-blok/2017-10-12/dobroto-v-horata-zovat-za-pomosht-na-velka-velkova-otgovoren
8
0
 
10
 
! Отговори
Не разбирам преди 6 години
Как така с такива заболявания и не е инвалидизиран да получава поне инвалидна пенсия, колкото и мизерна да е тя? Един куп фалшиви инвалиди получават по една шапка пари, още купища други млади и здрави хора получават социални помощи като безработни. Как така това момче не получава нищо? Той ли не е предприел необходимото да получи група инвалидност или е предприел, но е бил отрязан? Защо не се дават подробности в новината за това?
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ НЕ И ДАРИХ НА МАЙКАТА С ПЕТ ДЕЦА НО ПОНЕ ДАРИХ НА НИКИФОР 7 ЛЕВА ТА ЗНАЧИ СЪМ СЕ ОТЧЕЛ И ЗА МАЙКАТА :DИ ДА СЕ НАУЧАТ ДА ИМАТ ДМС НОМЕР МНОГО ПО-ЛЕСНО Е И МНОГО ПОВЕЧЕ ПАРИ СЕ СЪБИРАТ!!!С ПРЕВОДИТЕ Е ПО-ТРУДНО ЩОТО БАНКИТЕ СЪБИРАТ ТАКСИ!
6
0
 
15
 
! Отговори
къде са преди 6 години
КЪДЕ СА ЗДРАВНОТО И СОЦИАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО?ВЕДНАГА ДА ДЕЙСТВАТ!ЕДИН КУП ТЕХНИ СЛУЖИТЕЛИ ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИ, А ОСТАВЯТ ХОРАТА ДА УМИРАТ!
5
0
 
32
 
! Отговори
РозЛин преди 6 години
Браво, момче!Такива постъпки ме карат да вярвам в доброто!Това е сметката на Велка BG71UNCR70001520975476УниКредит БулбанкВелка Дойчинова ВелковаМоля, ако някой знае колко е оставащата за събиране сума - да сподели!
4
1
 
57
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Браво, момче! Респект!Има толкова ''яки батковци'', за които няма достойна работа и мама и татко ги дондуркат...
3
1
 
4
 
! Отговори
Dev преди 6 години
До zzzМожете да видите линк до статията за Велка, която съдържа банкова сметка в секцията "Още по темата" на текущата страница.
2
1
 
3
 
! Отговори
Dev преди 6 години
До zzzdnes.bg/obshtestvo/2017/10/11/da-pomognem-maika-na-5-deca-ima-nujda-ot-speshna-operaciia.355851
1
1
 
17
 
! Отговори
zzz преди 6 години
Напишете банковата сметка на Велка Велкова поне ...