Русия доминира над Черно море, но пък заплаха за нас няма

Военният дисбаланс е в нейна полза, но разумно обяснение няма
12 окт 2017 10:37,
248

Русия доминира над Черно море. Военният дисбаланс е много силен в нейна полза, за което пък от своя страна няма разумно обяснение, посочи в студиото на "България сутрин" експертът по отбрана ген. Съби Събев.

Повод за дискусията стана информацията, тиражирана от световните медии, че НАТО ще разположи многонационални сили в Черно море, за която пък вчера лидерът на социалистите поиска обяснение лично от премиера Борисов.

Още по темата

"Няма планове за постоянно присъствие на военноморски сили на НАТО в Черно море, категоричен бе експертът по отбрана. По този начин той подкрепи тезата на правителството, която бе оповестена след изказването на Корнелия Нинова на брифинг в Министерския съвет от зам.-министъра на отбраната Атанас Запрянов.

"Политиците ни обаче бяха подведени от термина "Черноморски сили". Когато става дума за Черноморските сили на НАТО, трябва да сме наясно, че освен в Черно море, те ще бъдат базирани и в региона, включват също така сухопътен компонент, който активира една многонационална бригада с българско участие в Румъния и още девет държави", каза още ген. Съби Събев.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че непосредствена заплаха за България от страна на Русия няма. Но въпреки това тя преследва собствените си национални интереси и са открити сериозни нарушения с прекрояване на границите ѝ, които не могат да бъдат приети за нормални в изградената от Европа архитектура за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Хан гАспарич неслучайно си е забил копието по тия места. Чакаме си реда...
158
9
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Ако врагът има силен превес в региона, това трябва да се компенсира с разполагане на постоянни сили на нашите съюзници.Все пак няма защо да им подаряваме Константинопол на тия из роди...
157
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците немогат да се бутат при големите.Общо взето се натискат при тези които САЩ изолира.От всички водещи страни ,русия е най-бедната и слаба икономически и заради политиката им са отритнати от развития свят.В момента понасят санкции от различни европейски държави и от САЩ.Руснаците нямат никакво влияние извън границите си и колкото и голяма държава да са ,още по-голямо джудже са в очите на целия свят,а икономически са равни на Индонезия.Просто изостават с много от света,че да имат претенции
156
9
 
2
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Отде ги копате тия "експерти"? Във всеки справочник може да се направи справк, пък даже и в Уикипедията. Руския Черноморски флот има само два сериозни кораба строени този век и 4-5 над 30 годишни. дестина подводници и тоилкова десантни кораба. дета са вика е по-зле от нашия пропорционално на крайбрежието.
155
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Членска карта 7Само си представете някой руснак да се възмущава, че САЩ доминират в Мексиканския заливче нали това е основен рефрен на чебурашките - що янките доминирали в мексиканския залив. Могат - доминират и то в целия свят.Рашките тръгнали и те да се бутат в групата на гол-майсторите :)
154
3
 
9
 
! Отговори
МакКензи преди 6 години
AMтроловете бълват злоба и жлъч ! Леко Господа да не се задавите живота продължава, но без вас ще сме по добре безспорен факт! Язък за милиардите долари дето налива Америка в българските НПО и те са слаби колкото една кокошка и мозъкът им е толкова! Нивото им е толкова ниско че дори не могат да променят мнението на нормалния Българин ха ха! Единственото което правят е да заработват от трафик в интернет, но и това до време скоро няма никой да им чете безсилните коментари!
153
10
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Само си представете някой руснак да се възмущава, че САЩ доминират в Мексиканския залив!???
152
7
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 155Е нали там се влиза пълзейки на колене... Трябва да е лъскаво, красиво, да не вдигне кръвно някой премиер, докато пълзи към господаря си!
151
6
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Като казваш обявили са ни война, брой само себе си и фашиската шайка вкарала ни в Троойния съюз!
150
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 152 : Руското посолство в София прилича на една бомбардирана сграда от 19 век ,дето се разпада от само себе си.Нищо чудно да е заминало.От друга страна американското прилича на постройка от топ класа.Всичко е поддържано и дори подпомага за красотата на ЖК.Южен парк.
149
6
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До ззздо 150И как това променя факта, че са ни освободили!По-добре, кажи как поляци, финландци и най-вече украинци са ни освободили... Нали това е версията измислена от Астролога!
148
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 151Ако българинът бъде пратен от политиците ни да се бие срещу Русия, ще обърне оръжиетокой тоз българин бе? Я му кажи името да го знаем всички българи!
147
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите дават резултат! Руското посолство е пред фалит. Едва са събрали 2 щайги рубли, да платят на некъф путинопитек с членска карта :)
146
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако българинът бъде пратен от политиците ни да се бие срещу Русия, ще обърне оръжието и ще избие продажните ни политици, но няма да стреля срещу руснак.
145
9
 
17
 
! Отговори
ззз преди 6 години
До 146Не пиши глупости.Ти какво си мислиш ,че руснаците са ни освободили е така ,защото им е било мъчно че сме били 500г. под турско робство ли ? Защо тогава чакаха толкова време ? Истината е там ,че войната им с турция е била въпрос на време и за територия,ние просто излизаме освободени от цялата история ,а руснаците не дават 5 пари за нас.Не случайно ни обявяват 2 пъти война за последните 100г.Унищожиха ни черноморието ,нападнаха ни през Румъния и ни докараха до тва положение в момента.
144
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На света няма по гнусно нещо от продажник на вярата си православна и *** на англосаксонците .И в червата са си гнусни . Но има Бог и ще раздаде правосъдие на чревойгодниците продажници и на майчиното си мляко .
143
11
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До ззз 145Това може да се промени за една нощ...
142
15
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Истерията по Русия е разбираема. Там всичко е истинско и може да се пипне с ръка... БВП се формира от реални стоки, а не от бербери, манекенки, спортисти и нам ко си... Това ви прави луди... Балоните дето ги надувате скоро ще се спукат, само война ви спасява и сигурно ще я има. Но не се надявайте да я гледате по телевизора и няма да сте сред малкото оцелели!
141
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛАВА РОССИИ !Ако не бяха руснаците сега нямаше да пишете по форумите, а щяхте да носите фесове.
140
10
 
17
 
! Отговори
ззз преди 6 години
Стига сте сравнявали САЩ с ***.САЩ е най-богатата ,развита ,модернизирана,елитна и технологична страна в света,да не говорим и че е най-важна за световната икономика.От друга страна ,русия е едно икономическо джудже,на което народа тъне в мизерия и бедност,яде санкции от целия свят и на всичкото отгоре е държавата с най-голям процент мюсюлманско малцинство.Затънали са в 19 век братко и няма мърдане.Да сравняваш двете държави е просто червена наглост и е все едно да сравняваш Кърджали с Париж