Разделянето на сиамските близнаци от Сливен - невъзможно!

Всяка операция би била технически неосъществима
19
Разделянето на сиамските близнаци от Сливен - невъзможно!
Снимка: Булфото, архив

Разделянето на сиамските близнаци, които се родиха в Сливен е анатомично невъзможно, фунционално непълноценно и технически неосъществимо. Това е становището на специалистите от института по спешна помощ "Пирогов“, където се намират близнаците от септември тази година.

От Фонда за лечение на деца в чужбина отказаха да платят за операцията.

Сиамските близнаци Богдан и Янко се родиха преди година в Сливен. Майка им е 15-годишна ученичка, а баща им – пълнолетен, неин втори братовчед.

Още по темата

Още с раждането си Янко е в кома, но за Богдан има шанс, смятат близките.

Семейството на Богдан и Янко заявиха, че ще съдят Фонда и Здравното министерство. Според тях държавата се е забавила с лечението, а изчакването е осуетило шанса за дарителска кампания, чрез която да се съберат средства за операция в чужбина.

От "Пирогов" обаче са категорични, че се касае за случай на тежка комплексна вродена аномалия.

Близнаците са срастнали в тазово-седалищната област с обща коремна кухина.

До средата на септември те бяха настанени в Дом за медико-социални грижи за деца в Бургас.

По разпоредба на здравното министерство те бяха посетени от мултидисциплинарен медицински екип, за да може лекарите се запознаят с актуалното им състояние и да изготвят исканото становище от болницата в САЩ - дали е налице анатомична и функционална възможност за тяхното разделяне, респективно извършването му, както и относно транспортабилността им.

При постъпването в Детска реанимация в "Пирогов“ са в тежко увредено общо състояние, интоксикирани, с намаляване на телесното тегло, с изоставане във физическо и психическо развитие.

Децата са подробно прегледани от 14 водещи специалисти – 5 от тях са национални консултанти, 1 е републикански консултант, а останалите са завеждащи клиники и отделения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата не са виновни, как ги гледат сега в този дом, как ще успеят да ги интегрират да живеят по този начин. Те не могат да ги гледат вкъщи. За осиновяване няма да ге съгласят, а може в Америка да прояви някой интерес, те осиновяват като цяло деца с проблеми и да има по-добър живот. Сега ще струва хиляди грижата за тях.
13
1
 
14
 
! Отговори
българин преди 6 години
Стига сте ни занимавали с тези дебилибащата в затвора а майката в изправителен и на родителите яка глоба -това трябва да стане ,а не да цапате медиите с тях.
12
1
 
15
 
! Отговори
Данъкоплатците преди 6 години
Със всеки изминат ден ставаме все по *** !!! Тези дето ще съдят Министерството и фонда колко осигуровки са платили !!!! Какви са допринесли за държавата !!! Омръзна ми да плащаме за една дирибействаща прослойка !!!!
11
0
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
вероятно са напълно прави, но с детската хирургия има един много лош проблем - лекарите трудно се навиват на безнадеждни операции, дори когато се знае че детето 100% ще умре без намеса.
10
0
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
До АнонименИ са братовчеди- втори !!!
9
1
 
12
 
! Отговори
баба преди 6 години
Да изписват исламските близнаци ,че да си ги гледат.
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бащата в затвора. Майката е непълнолетна. Животни!
7
1
 
51
 
! Отговори
Възмутителна наглост преди 6 години
и претенции на майката и нейните близки!Много виновни са и онези, които десетилетия наред втълпяваха на тези същества, че имат право на какво ли не и че държавата им е длъжна!Крайно време е да ги накараме чрез принудителен труд да отработят поне част от това, което са получили даром, а също и онова, което са съсипали и опропастили - имам предвид и общинска, и частна собственост!По този начин ще спечелят и те. Хем ще придобият трудови навици, хем ще се научат да ценят благата, добивани с труд!
6
1
 
40
 
! Отговори
митко преди 6 години
гледах майката по телевизията,вместо сиамски каза ислямски близнаци, щом е тъка да ги води в турция
5
1
 
50
 
! Отговори
хъ преди 6 години
И се заканват, че ще съдят държавата? Аре сега и двамата да ги подведат под отговорност, щото са нарушили поне 2 правни норми. Бактън от същества без обществени задължения!
4
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо зловещо се е загнездило в българската грижа за народното здраве, четем:"Децата са подробно прегледани от 14 водещи специалисти 5 от тях са национални консултанти, 1 е републикански консултант, а останалите са завеждащи клиники и отделения."а един абзац по-горе описва:"При постъпването в Детска реанимация в "Пирогов са в тежко увредено общо състояние, интоксикирани, с намаляване на телесното тегло..."Какво ли са правили с тези близнаци в т. нар. Дом за медико-социални грижи за деца!
3
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАЙКА ИМ СЕГА Е НА 15 ГОДИНИ А ГИ Е РОДИЛА НА 14 И ЗАЧЕНАЛА НА 13!ПРОПУСКАТ ДА КАЖАТ, ЧЕ СА ВТОРИ БРАТОВЧЕДИ ПО ЛИНИЯ НА МАЙКАТА!! НО СА И ВТОРИ БРАТОВЧЕДИ ПО-ЛИНИЯ НА БАЩАТА!!!С ДВЕ ДУМИ СА СИ ЧИСТО БРАТ И СЕСТРА И ЗАТОВА ПЛОДА СЕ Е ПРИПОЗНАЛ И СЛЯЛ В ЕДНО :D
2
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПАК ДОБРЕ, ЧЕ СА БИЛИ САМО БРАТОВЧЕДИ!!! ЧЕ АКО БЯХА БРАТ И СЕСТРА КОЙ ЗНАЕ КАКВО ИЗЧАДИЕ ЩЕШЕ ДА СЕ ПРЪКНЕ!
1
2
 
67
 
! Отговори
Xaxaxa преди 6 години
Държавата да плати за децата на 15год.ученичка,които има от нейн братовчед... Колкото и грубо да звучи да са се пазили. Не може хем **я в ***а хем душата в рая. С оглед произхода на родителите и това,че не са платили дори една здравна вноска е престъпление дори само мисълта,която им е дошла да съдят държавата. А братовчеда май е за затвора според Нак.кодекс-булката е непълнолетна.