Разделянето на сиамските близнаци от Сливен - невъзможно!

Всяка операция би била технически неосъществима
19
Разделянето на сиамските близнаци от Сливен - невъзможно!
Снимка: Булфото, архив

Разделянето на сиамските близнаци, които се родиха в Сливен е анатомично невъзможно, фунционално непълноценно и технически неосъществимо. Това е становището на специалистите от института по спешна помощ "Пирогов“, където се намират близнаците от септември тази година.

От Фонда за лечение на деца в чужбина отказаха да платят за операцията.

Сиамските близнаци Богдан и Янко се родиха преди година в Сливен. Майка им е 15-годишна ученичка, а баща им – пълнолетен, неин втори братовчед.

Още по темата

Още с раждането си Янко е в кома, но за Богдан има шанс, смятат близките.

Семейството на Богдан и Янко заявиха, че ще съдят Фонда и Здравното министерство. Според тях държавата се е забавила с лечението, а изчакването е осуетило шанса за дарителска кампания, чрез която да се съберат средства за операция в чужбина.

От "Пирогов" обаче са категорични, че се касае за случай на тежка комплексна вродена аномалия.

Близнаците са срастнали в тазово-седалищната област с обща коремна кухина.

До средата на септември те бяха настанени в Дом за медико-социални грижи за деца в Бургас.

По разпоредба на здравното министерство те бяха посетени от мултидисциплинарен медицински екип, за да може лекарите се запознаят с актуалното им състояние и да изготвят исканото становище от болницата в САЩ - дали е налице анатомична и функционална възможност за тяхното разделяне, респективно извършването му, както и относно транспортабилността им.

При постъпването в Детска реанимация в "Пирогов“ са в тежко увредено общо състояние, интоксикирани, с намаляване на телесното тегло, с изоставане във физическо и психическо развитие.

Децата са подробно прегледани от 14 водещи специалисти – 5 от тях са национални консултанти, 1 е републикански консултант, а останалите са завеждащи клиники и отделения.


19
Още от
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Децата не са виновни, как ги гледат сега в този дом, как ще успеят да ги интегрират да живеят по този начин. Те не могат да ги гледат вкъщи. За осиновяване няма да ге съгласят, а може в Америка да прояви някой интерес, те осиновяват като цяло деца с проблеми и да има по-добър живот. Сега ще струва хиляди грижата за тях.
17
1
 
14
 
! Отговори
българин преди 5 месеца
Стига сте ни занимавали с тези ***
бащата в затвора а майката в изправителен и на родителите яка глоба -това трябва да стане ,а не да цапате медиите с тях.
16
1
 
15
 
! Отговори
Данъкоплатците преди 5 месеца
Със всеки изминат ден ставаме все по *** !!! Тези дето ще съдят Министерството и фонда колко осигуровки са платили !!!! Какви са допринесли за държавата !!! Омръзна ми да плащаме за една дирибействаща прослойка !!!!
15
0
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 5 месеца
вероятно са напълно прави, но с детската хирургия има един много лош проблем - лекарите трудно се навиват на безнадеждни операции, дори когато се знае че детето 100% ще умре без намеса.
14
0
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 5 месеца
До Анонимен
И са братовчеди- втори !!!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дeбили
12
1
 
12
 
! Отговори
баба преди 5 месеца
Да изписват исламските близнаци ,че да си ги гледат.
11
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бащата в затвора. Майката е непълнолетна. Животни!
10
1
 
51
 
! Отговори
Възмутителна наглост преди 5 месеца
и претенции на майката и нейните близки!
Много виновни са и онези, които десетилетия наред втълпяваха на тези същества, че имат право на какво ли не и че държавата им е длъжна!
Крайно време е да ги накараме чрез принудителен труд да отработят поне част от това, което са получили даром, а също и онова, което са съсипали и опропастили - имам предвид и общинска, и частна собственост!
По този начин ще спечелят и те. Хем ще придобият трудови навици, хем ще се научат да ценят благата, добивани с труд!
9
1
 
40
 
! Отговори
митко преди 5 месеца
гледах майката по телевизията,вместо сиамски каза ислямски близнаци, щом е тъка да ги води в турция
8
3
 
14
 
! Отговори
До Веселин преди 5 месеца
Веско, майкати и бащати да не са брат и сестра та те е изходила горката умствено увреден? Няма да ме учуди ,ако имаш и към някой друг от семейството ти мераци...
7
1
 
50
 
! Отговори
хъ преди 5 месеца
И се заканват, че ще съдят държавата? Аре сега и двамата да ги подведат под отговорност, щото са нарушили поне 2 правни норми.
Бактън от същества без обществени задължения!
6
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нещо зловещо се е загнездило в българската грижа за народното здраве, четем:
"Децата са подробно прегледани от 14 водещи специалисти – 5 от тях са национални консултанти, 1 е републикански консултант, а останалите са завеждащи клиники и отделения."
а един абзац по-горе описва:
"При постъпването в Детска реанимация в "Пирогов“ са в тежко увредено общо състояние, интоксикирани, с намаляване на телесното тегло..."
Какво ли са правили с тези близнаци в т. нар. Дом за медико-социални грижи за деца!
5
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
МАЙКА ИМ СЕГА Е НА 15 ГОДИНИ А ГИ Е РОДИЛА НА 14 И ЗАЧЕНАЛА НА 13!

ПРОПУСКАТ ДА КАЖАТ, ЧЕ СА ВТОРИ БРАТОВЧЕДИ ПО ЛИНИЯ НА МАЙКАТА!! НО СА И ВТОРИ БРАТОВЧЕДИ ПО-ЛИНИЯ НА БАЩАТА!!!

С ДВЕ ДУМИ СА СИ ЧИСТО БРАТ И СЕСТРА И ЗАТОВА ПЛОДА СЕ Е ПРИПОЗНАЛ И СЛЯЛ В ЕДНО :D
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ПАК ДОБРЕ, ЧЕ СА БИЛИ САМО БРАТОВЧЕДИ!!! ЧЕ АКО БЯХА БРАТ И СЕСТРА КОЙ ЗНАЕ КАКВО ИЗЧАДИЕ ЩЕШЕ ДА СЕ ПРЪКНЕ!
3
35
 
4
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 5 месеца
А относно че родителите са братовчеди като обича човек Аллах не мой го спря. Нищо не нормално няма в това. И аз съм изпитвал желание към първа братовчедка и ся да ми падне Сайбийо ще има Оххх котьо
2
2
 
67
 
! Отговори
Xaxaxa преди 5 месеца
Държавата да плати за децата на 15год.ученичка,които има от нейн братовчед... Колкото и грубо да звучи да са се пазили. Не може хем **я в ***а хем душата в рая. С оглед произхода на родителите и това,че не са платили дори една здравна вноска е престъпление дори само мисълта,която им е дошла да съдят държавата. А братовчеда май е за затвора според Нак.кодекс-булката е непълнолетна.
1
35
 
5
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 5 месеца
Щеше да е яко да си намеря такова гадже с две глави. Алаова работа е тва че така са се родили ,но пък ако съм на мястото на родителите щях да ги водя и показвам по гарите и да изкарам така пари.