МВР шефът: Не се лъжете, полицията не работи с ваши пари!

Валентин Радев коментира зачестяващите случаи на ало измами
Обновена: 14 окт 2017 16:08 | 14 окт 2017 15:43,
34
МВР шефът: Не се лъжете, полицията не работи с ваши пари!
Снимка: Bulphoto

Искам да помоля нашите родители - не се лъжете, полицията не работи с ваши пари. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев във връзка със случаите на телефонни измами, предаде Агенция "Фокус".

"Гледах една жена, която казва: Вече едва ли не как да имам доверие в полицията", коментира Радев.

"Искам да помоля нашите родители - не се лъжете, полицията не работи с ваши пари. Ако трябва да даваме пари, които да бъдат маркирани - ние ще ги дадем на Вас. Не се лъжете, че някой иска да ги дадете, за да помагате на МВР. Няма такъв случай. Никога не сме работили така и няма да работим. Не вярвайте", заяви Радев.

Още по темата

Министърът коментира, че това са буквално парите до старини на измамените и им ги измъкват по грозен начин. Радев обясни, че ще разгледа възможността да се направят клипове за телефонните измами, които да се пускат по телевизиите, защото възрастните хора гледат повече телевизия.

"Работим по всички измамници.Много активно работим срещу телефонните измамници и те започнаха като мишки да бягат. Събрахме опит и се надявам да попрекъснем това. Направихме специализирани звена към ГД "Национална полиция" в Русе, Велико Търново и Плевен", коментира още министърът.

Радев заяви, че по негови наблюдения МВР не върви след медиите в разкриването на телефонните измамници, просто говорят по-пестеливо и не предварително.

Министърът потвърди за случая от петък вечерта, при който възрастен мъж е предал на телефонни измамници сума около 100 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
8
 
! Отговори
Прозвуча ми, преди 6 години
като самопризнание!
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До факт 4Всеки се бори за процент от плячката! А приказките и презконференцийте са като едно време 13ти конгрес на БКП където баба Цола редовно се изпускаше!
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече излезе информация за пловдивския полицай, дето поддържал контакти с ало-измамниците. Вместо министъра да зове, да вземе да си поразчисти къщата. Тоя министър взе да ми пада сериозно в очите - вчера обвиняваше жертвите, че са измамени, днес "зове", а точно той трябва да знае, че трябват не приказки и призиви, а ефикасни мерки и да се поработи по случая вместо полицията само да констатира какво се случва.
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До фактНе че не може да се справи, а не иска да се справи. Телефонните измамници никога не бъркат на кого да се обадят - да сте чули да са се обадили погрешка на млад човек или случайно да са попаднали на телефона на полицай в опита си да мамят? Тези хора имат информация за телефоните на жертвите и често знаят точно на кого се обаждат, а тази информация може да получат от две места - чрез мобилните оператори или от полицията. Защо не се опитаха да проследят пътя на информацията до измамниците?
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уау, калпазанинът му с калпазанин! Всички са като оня от Пловдив!
6
1
 
14
 
! Отговори
ДО КОГА преди 6 години
Повечето хора виждат че това МВР и полиция не работят и искат спешни истински реформи и нов начин на работа,но нищо подобно не се случва и парите на хората потъват в черната дупка МВР.
5
1
 
21
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 6 години
"МВР шефът зове: Не се лъжете, полицията не работи с ваши пари!"Точно с наши пари работите, ако не ви е ясно на милиционерските тикви. Този чупи *** ежедневно!!! Единствено Тиквун го бие, щото чупи *** далеч по-мащабно.
4
1
 
17
 
! Отговори
факт преди 6 години
Многобройното и скъпо МВР не може да се справи с едни бандити който ограбват възрастните хора!?
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След социолижката като министер, този военен дървеняк ще доразсипе МеВеРето.
2
1
 
20
 
! Отговори
Нестор преди 6 години
Абе Радев, под работим се разбира приемането на закон който осъжда минимум на 40 + години затвор ЕФЕКТИВНО този род престъпления, та как "работите" вие не ми е ясно, регистрацията на престъпника за "работа" ли я броите ???
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шефът на МВР се е подразнил от конкуренцията!