Пожарникарите пак на протест - за заплати, за условия на труд

Протестиращите се срещнаха с министър Радев
14 окт 2017 14:10, Александър Попов
21

Снимка: Олег попов, Dnes.bg

Пожарникари от цялата страна се събраха на протест в София. Те настояват за увеличение на заплатите с поне 15% и не са съгласни със заложените 55 млн. лв. в бюджета за МВР за догодина, което ще доведе до ръст на доходите им с 5 – 6 на сто.

Те изразиха своето недоволство от плановете за закриване на 12 участъкови и районни пожарникарски служби. Засега не е ясно кои служби ще бъдат закрити. Синдикатите имат информация за само две - в Боровец и Пампорово.

На протеста отиде и вътрешният министър Валентин Радев, който поговори и с протестиращите, преди да влезе на срещата с организаторите.

За него закриването на служби е управленски въпрос.

Общо пожарните служби в страната са 211. Пожарникарите настояват още за по-добро оборудване и да имат по-добри условия на труд.

Ако исканията им не бъдат чути, пожарникарите плашат със съвместни протести с полицаите догодина, по време на европредседателството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименhttpЕх, как съм изпуснал! Лелята на този твой приятел, не ти ли каза, че достигат заплата 5000лв.Значи аз съм се прецакал, с 32г. стаж и длъжност Нк Дежурна смяна да се пенсионирам при 1050лв. заплата! Пък и да пропусна толкова купони по време на дежурство. И да ви кажа, че за целият ми стаж не съм вземал 1ст. ДМС и Коледни бонуси/който иска да вярва/, а някои хора вземат на тримесечие и те наймного мрънкат за тези 20 заплати!П.С. Пиша, защото посочи Пловдив.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе защо вашия човек - Главният Суджук ви изостави така бе. Нали слизаше сред народа, а вие се надпреварвахте да му се сваляте.Кво стана сега, че отношенията ви изстинаха.Май го натистнаха от ЕС, че не може едни търтеи да взимат тройно, колкото нормалните хора, които работят до изнемогване.
16
6
 
4
 
! Отговори
Kingslayer преди 6 години
Съгласен съм. Дайте им по-високи заплати, но да спрат да се занимават със страничен бизнес/дейности.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много чантаджиии има из МВР,съкратете и оптимизирайте и ще има пари!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименДо АнонименМного, си осведомен !Защо не отиде да станеш пожарникар?Щеше да отбиваш номера и да висиш постоянно по банкети!
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Начи пожарникарчетата имат най-малко основание да искат повишение от всички в мвр. Просто това са едни яки търтеи на които в главите им са само псевдо състезания останали от соца и купони, много и яки купони. Там има районни служби, които със седмици не са излизали по сигнал, но заплатата и пенсията вървят като бричбелота след 17,00.
12
4
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
До НЯМА СМИСЪЛДо НЯМА СМИСЪЛБях "пожарникар" 32г. и не ми е в главата само "ЗИЛ"! Работил съм със "ЗИЛ"/2100л./, "Шкода"/3200л./, "Татра 815"/8200л/,"ИвекоЕврокарго"/3000л.,"ИвекоДейли"/1000л.,"ИвекоМагирус"/3200л./ и др. Посочих "ЗИЛ" защото помпите на автомобилите имат еднакъв дебит/40л.с/ с изключение на "Татра"/53,3л.с/. Като допълнение мога да кажа, че автомобилите возят и 10% от обема на цистерните си пенообразувател. Все пак, това е камион, колко вода да вози, когато трябва да вози 6 човека екип?
11
3
 
7
 
! Отговори
НЯМА СМИСЪЛ преди 6 години
Докато Пожарникарите имат в Главата си *зил с 2100 литра* , няма да имаме ефективна Противопожарна Служба .ЕС ни предостави нови Противопожарни Автомобили със Съвременни средства за задушаване на Огън .Но тук става въпрос за Мързел - те не са подготвени и по цял ден носят уж служба , а се разкарват да си правят частното .Пожарната трябва да стане Обществена и Частна , да се извади от МВР .В *съвременната * пожарна още има Отдели организирани от Соца . Има даже и Генерали .
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дуда Ами още колко са такива у пожарната и в МВР - то с пенсийки на МАКС плюс екстра заплата, защо министърът не каже и да си освободи но да им приспадне от 20 заплати тези които са получавали като пенсионери.
9
5
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
До .......Каквото и да обясняваш, "Българина" е вещ във всичко и особено да дава "акъл", кой къде и как греши и не си върши работата, а не вижда самия той, какво върши!Едва ли и много хора могат да изчислят, че на един "ЗИЛ" превозващ 2100л. вода при дебит на помпата 40л.сек. ще си изразходва водата за помалко от минута!Хайде да не работи помпата с пълен дебит, максимум 45 мин., а това е вода за започване на гасенето, през това време автомобила, който гаси трябва да бъде водоснабден!
8
3
 
18
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Ей, този Б.Б., докато падне окончателно от власт ще изгине народа. Разбирам, че кражбите и схемите на ГЕРБ вървят с голяма печалба, но са безскруполни към народа. Много народ замина, много изгина. Страшна напаст, даже при комунистите не е било чак така.
7
2
 
12
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Пожарникарите се надявали, че като има премиер пожарникар, животът им ще се подобри. И наистина е чудно, като влезеш в политиката, ако не разрешиш първо проблемите, които познаваш, как ще разрешиш онези, които не познаваш? Предполагам летците се надяват на президента. Но като гледам и президентът не се е отрекъл от тях.
6
5
 
14
 
! Отговори
....... преди 6 години
До АнонименВода в пожарните винаги е имало и винаги ще има и винаги пожарникарите са готови да помогнат на народа си
5
0
 
35
 
! Отговори
Дуда преди 6 години
Защо никой не каза, че почти всички началници в ГДПБЗН, воглаве с великия Николов са от близо 3 години пенсионери, но взимат и заплата и тавана на пенсиите
4
8
 
22
 
! Отговори
ДА преди 6 години
За пожарникарите трябват още пари и техника,всички ги подкрепяме те са първи който ни спасяват и помагат.
3
17
 
16
 
! Отговори
МеВеРето преди 6 години
Нека да протестират и за по-ранно пенсиониране,поне на 35 годинки.
2
5
 
6
 
! Отговори
Исмет преди 6 години
хаааааааа апак ниамат пари за виросповиданеата и исламски колтурни центрови таи ли
1
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подкрепям ги!Съкратете администрацията и намерете пари за тези смели мъже!Винаги съм им се възхищавала!