Най-голямата джамия на Балканите – в България! Кой и защо ще я строи?

Не може мюсюлманите да се молят на трамвайните релси, заяви Рамадан
Обновена: 16 окт 2017 08:51 | 16 окт 2017 08:37, Петя Славова
263

Бившият кандидат за президент и бизнесмен Кемил Рамадан планира да изгради у нас най-голямата джамия на Балканите, след като изкупи имоти на мюфтийството.

"В София има една джамия – не може мюсюлманите да се молят на трамвайните линии. Управляващите се подиграват с изповядващите Корана. "Ислямски лунапарк" го казах като подигравка към управляващите. Финансирането за проекта ще дойде от много държави и бизнесмени. Част от парите ще дойдат от Турция", посочи Рамадан.

В студиото на "България сутрин" той подчерта, че дните на кабинета "Борисов 3" са преброени.

"До три месеца ще падне правителството, а март ще има нови избори. Никога повече няма да има в България правителство с националисти, които са и агенти на "Държавна сигурност". ДПС натиска и това правителство ще си отиде. След Европредседателството правителството ще падне", заяви гостът пред Bulgaria ON AIR.

Разговорът обхвана и ареста на български гражданин - командир на терористичната групировка "Ислямска държава". По думите на Рамадан арестуваният изобщо не е терорист.

"Когато е получил българско гражданство, "Ислямска държава" все още не е съществувала. Той няма как в последствие да се е присъединил към организацията. Тези терористични групировки са дело на САЩ. Не вярвам, че е командир на ИДИЛ. "Ислямска държава" гледа към Балканите, защото те са атрактивно място за обработка на терористи. Аз познавам този човек. Купувал съм си наргилета от магазина му. В България няма терористи", поясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямата джамия на Балканите и сега е у нас - в Шумен
164
4
 
6
 
! Отговори
Гробокопач на Рамада преди 6 години
В село Татул има тренировъчна база на идилска клетка. Тренират разрушаване на археологически паметници, както в Палмира. Една скала с трапецовидни ниши и утроба е взривена, най-различни камъни, които свидетелстват за "каурското минало" на района са къртени, личи си прясното къртене, преди няма и месец.
163
6
 
25
 
! Отговори
хайде,бе преди 6 години
В България няма основно турско население, че да строят най-голяма джамия на Балканите.Защо не отиде да я строи в Косово , там мюсюлманите са компактно население.У нас основна религия е православно християнство и всички действия целящи да са над нея са противохристиянски.На този му пречат патриотите , а на нас ни пречи той.
162
5
 
21
 
! Отговори
месара преди 6 години
абе тоя кемил българин ли е или турчин?! щото ако е турчин, там джамии колкото щеш, в България джамии не ни трябват!!! а парите е ясно че ще дойдат от турция - нали оня турския диктатор каза че турското знаме ше се вее из цялата бивша турска империя. а това че ше сваля сегашното правителство на България си е направо смешно! май ше почнат " самоубийствата" в редиците на дпс. абе, къде е другаря агент павел - местан, никакъв го няма, да не се е заселил в турско?!
161
10
 
34
 
! Отговори
Пацu преди 6 години
Ходжата в Шумен заплашил вярвящите, че ако някой пропусне петъчна молитва Алах ще ги накаже и от небето ще завалят xyйoве... В петък вярващите се събрали и започнали да се молят. В това време Мето пияницaтa минал покрай тях, загледал ги и леко мушнал с пръст един oтзaд...Бай Хасан надигнал глава, огледал се и тихо промълвил:- Хмммм, заръмя...
160
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не прочете ли първото изречение на коментар 157 ???
159
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 165Ти повдигаш важен въпрос.Наистина, най-разумно ще бъде да се види по статистически данни какъв е броят на мюсюлманите-софиянци и тогава да се прецени колко голям храм ще им е нужен. Може да се предвиди местата в него да са с 10% повече от необходимото, защото все пак тук има дипломатически мисии на мюсюлмански страни, а също и мюсюлмани, които са дошли в София на гости или по работа.За мигрантите ще се приспособи нещо временно, в съответните бежански лагери.
158
2
 
9
 
! Отговори
26 г преди 6 години
Поредната "бомба" новина. Най-голямата джамия ..... във Вселената, ще в България. Само ни насъскват. Извикайте някой поп да каже, ние като християнка държава, как смятат да я карат Светия Синод ... все така ли? Далавери с имоти, кухи и некачествени ремонти, банкети, пиене и .... Не всички са такива, ама масово е така! Църквата се е превърнала в някаква организация (като групировка), която си гледа "нейните" неща, изобщо не се забелязва в българското обществото.
157
1
 
7
 
! Отговори
До 162 преди 6 години
Атила, пак ли ти се вихриш по форумите бе?Поне един студен компрес няма ли кой да ти сложи на многострадалната глава?Ще вземеш да ти се завие свят от толкова високи минарета и като паднеш на главата си, после пак за сметка на нашите данъци ще те лекуват! :)
156
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е гати смешника тоя !!!
155
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Разговорът обхвана и ареста на български гражданин - командир на терористичната групировка "Ислямска държава". По думите на Рамадан арестуваният изобщо не е терорист."E имах си аз да не прикрие камиларя. Краставите магарета през 9 баира се надушват.
154
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Робският комплекс е още жив
153
0
 
20
 
! Отговори
Уморен преди 6 години
Кой по дяволите му дава гласност на тва недоразумение?!? Заради такива *** като него после се насажда напрежение. В Турция не се е чуло за нито един българин, който да ходи и да прави такива твърдения в ефир и да плямпа врели-некипели. Цирк сме си и това е...
152
2
 
28
 
! Отговори
преди 6 години
В софийската джамия повечето не са български мюсулмани , а мигранти-***, афганистанци, сирийци. Не може мигранти да се появят от някъде си , ида налагат нов ред. Това ли е благодарността за гостоприемството на България?
151
3
 
5
 
! Отговори
Госпожицата преди 6 години
Предлагам до като се молят надупени,желаещи да бъдат временно ***,моля да заповядат в петък.Моля не се бутайте за всички ще има заден двор,надявам се молещите се да не се съпротивят а да останат доволни
150
3
 
28
 
! Отговори
da преди 6 години
никакви джамии - нито големи, нито малкиако им се строят на турците църкви..може,но джамии - не !!!
149
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 160Който може да плаща, ще строи! И не можела да бъде по-голяма от източно-православен храм?!! Цъ цъ цъ цъ ... оти така бе чоджуум? Сега височината на минаретата от двойно по-високи станаха 3 пъти по-високи!Казах!!!
148
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Практично е предложението да има джамия край София, защото традиционните поклони, които правят по време на молитва, са свързани със заемането на поза, която е неприлична според основното население на страната.
147
5
 
8
 
! Отговори
До 157 преди 6 години
Не си търси белята.Нали знаеш, че не е трудно да бъдеш идентифициран?Въпросът, който се обсъжда тук е важен и е редно всеки гражданин да си каже мнението. Няма място за махленско дразнене.Щом като искат да се молят, ще им се отреди някъде място за храм, но да не си въобразяват, че ще им се позволи грандомански строеж. Такава джамия не може да бъде по-голяма от катедралния източноправославен храм на столицата.
146
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гарантирано от ГЕРБ, Суджук Паша и Ушев Цецо, с благословията на Ердоган.