След протеста: В Пампорово и Боровец ще има пожарникари!

Съкращения на огнеборци няма да има дори и да се закриват участъци
13
След протеста: В Пампорово и Боровец ще има пожарникари!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Ръководството на пожарната ще обсъди с министъра на туризма варианти за пожарните служби в Боровец и Пампорово. Те са предвидени за закриване, но вероятно този сезон в курортите ще има професионални пожарникари. Това съобщи пред БНТ директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Още по темата

Намеренията за закриване на двете пожарни служби и 10 участъка в страната станаха повод за протест на огнеборците. Предвижда се населените места, които ще останат без професионални пожарникари да се обслужват от доброволци.

Николай Николов обясни, че мярката се налага, заради бюджета и изискането във всеки пожарен екип да има по трима огнеборци.

По думите му  в системата има недостиг, въпреки че в последните 2 години са назначени над 520 пожарникари.

Николов уточни, че след закриването на 10-те участъка и двете пожарни служби съкращения няма да има.

"Ще преструктурираме наличния състав. Никой няма да бъде уволнен от тези пожарни служби. Напротив, ще разглеждаме всеки отделен случай", увери той.

Шефът на пожарната се ангажира да съобщи и броят на хората, които ще получат предложение да пътуват между 20 и 60 километра, седем пъти в месеца.

По негови сметки разходите им за път няма да  са повече от 70-80 лева на месец и голяма част от тях ще бъдат поети от службата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ТенчоНякои хора се осведомяват на принципа "Една жена каза"!
10
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
До до 8Да ме извинят военните, че не ги споменах!А ти, с какво си полезен? С това, че в работно време тракаш по клавиатурата ли?На тази "територия", никога няма да се върне "Държавността" с този оскотял, завистлив и злобен народ/ако може да се нарече такъв"!
9
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До до 8Организирай протест за закриване на МВР, ЦСМП, Планинса спасителна служба и сам ходи да вадиш удавници, разпарчатосани при катастрофи и изгорели при пожари тела, прави реанимации и т.н.. Препоръчай на развитите държави да закрият тези служби, но те не са прости да го направят!
8
2
 
3
 
! Отговори
Тенчо преди 6 години
До Анонимен Кажи ми как разбра, че заплатите на пожарникарите са по 2400лв. Един новоназначен пожарникар взема основна заплата 66олв. С добавките и след данъците, остават малко под 700лв. Пожарникар пред пенсия не може да хване и 1000лв. с добавките. Безмозъчни комплексари като теб не трябва да се размножават.
7
6
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Ами и това ти е много. Аз като работник взимам около 8 200 лв на година.Вие заедно с милиционерите сте най-безполезната част от обществото.
6
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименНякой те е излъгал. Аз като пожарникар вземах около 13000лв., но за година!
5
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
Защо не се разреши да има "Ведомствена Пожарна"?Има толкова пенсионирани пожарникари, които могат да работят като такива, вместо като охранители/те така или иначе работят/.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т'ва при премиер пожарникар, да закриват пожарни си е без думи...
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Собствениците на хотелите и техните застрахователи щяли да поемат разходите по пожарните служби.
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** народ - слаба държава.Номер 1 и лайкналите го го показват.
1
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приятелчетата на Суджука пак се уредиха след поредната ПР-постановка, целяща да вдигне малко западналия му рейтинг.Не може един търтей, който по цял ден пляска карти и табла да взема 2 400 лв без да прави нищо, докато нормалните българи се скъсват от абота за 700 лв.