Апартаментски драми на ход: Кучето лае? Следва глоба!

Граждани се оплакват от големите породи, отглеждани в апартаменти
17 окт 2017 13:00,
122

Граждани искат глоби за собствениците на лаещи кучета в апартаментите. Те се оплакват, че има домашни любимци, които са твърде големи и вдигат шум след 22 часа.

"Наредбата за обществения ред е публикувана за обществено обсъждане. Ще направим изследване и ще видим доколко е възможно Столичният общински съвет да се разпорежда. Опитахме да въведем такава наредба, но тя беше върната от съда", коментира общинският съветник Иван Илиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него е въпрос на съответствие със законодателството общинарите да кажат кои предложения на гражданите ще влязат и кои ще отпаднат. Все пак, ако се стигне до глоби за лаещи кучета, те ще варират между 100 и 400 лева.

За тупането на килими и изхвърлянето на замърсители от балконите са предвидени отделни текстове.

Ина Хаджиева от Сдружение "На ти с природата" подчерта в "България сутрин", че проблемът с кучетата не е в това, че те лаят , тъй като това им е работата. По думите ѝ проблемите са свързани с популацията на безстопанствените кучета.

"Не се влагат усилия в контрол на тази дейност. От домашни любимци излизат два пъти повече на брой кучета на улицата", посочи тя.

Според Ина Хаджиева това предложение повдига много въпросителни като тези дали кучето лае в 22:05, с колко децибела е лаело и колко често лае.

"Общината има проблеми с главния мозък, правят всичко възможно да ни скъсат нервите. Помните как започна с паркирането - по малко, само с лев на час, след това се удвои. Постепенно искат да ни отровят живота", настоя актьорът Александър Дойнов пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че колкото повече забранителни наредби се пуснат, толкова повече чиновници ще взимат пари, за да ги заобикалят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цяла софия е о.срана и о.пикана до последния милиметър.Този живот е по-мизерен за животните отколкото за нас, защото ние явно сме по-зле от тях............
63
2
 
15
 
! Отговори
Кучето ми... преди 6 години
Кучето ми лае, когато чистачката на кръчмата почне да стърже столовете, за да мие.Питайте кмета на общината, що е дал разрешение за кръчма в жилищна сграда.Има правилник за вътрешния ред, на който може да се позовете, или да забраните да се отглеждат кучета в кооперация. Ако имате заварено положение, свиквате събрание за в бъдеще не се допускат кучета в сграда и чакате сегашното да си отиде. От куче до куче има разлика, половината ми съседи не знаят, че имам куче освен касиера.
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А КОГАТО СЪСЕДКАТА ЗАПОЧНЕ ДА ЛАЕ? ЩЕ ИМА ЛИ ЗА НЕЯ ГЛОБА?
61
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много лош пример е даден. На запад, във Франция, Германия, САЩ в повечето сгради, където хората живеят в апартаменти е забранено да имаш куче. Да не говорим пък за правилата в Германия, където за да притежаваш бойно куче ти трябва повече документи, отколкото да си купиш законно оръжие. Кучетата нямат място в тесните апартаменти. Който иска животни да си купи рибки в аквариум.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме професионален домоуправител и нищо ,нито събра парите на тези ,които не плащат ,нито нищо ,увеличиха ни се месечните разходи с по 4лв за неговата фирма!
59
0
 
6
 
! Отговори
ЗУЕС и ЗУТ преди 6 години
Да видим защо кмета на район Красно село, издава денонощен режим на работа на кръчми, кабинети и частни клиники и центрове в жилищни сгради. Знаете ли какъв шумов тормоз е особено в ново строителство кръчма или частна клиника на плочи, на 2-ри етаж чистачката да стърже със столове и да мести апаратури в 6.00 сутринта. Няма почивен ден.Кат са почваме, да са почваме от кметовете. Тези кметове провериха ли данните по НА, познавам хора отворили кръчми по НА 1-ви етаж, а по НА са на 2-ри.
58
5
 
5
 
! Отговори
Това ли са проблемит преди 6 години
В САЩ разрешиха на куче да лае в продължаване на 1 час дневно.Така че това е дивотия. Вие хванете крадците на ток, вода, парно. Проверявайте домоуправители с доживотен мандат повече от 2 г., и истински ли са данните, които подават в Общината. Проверявайте хората с подови отопления. Тези които рушат, товарят дърва в асансьори и ги складират в общи части. Тези които не плащат за поддържане на сграда. Тези които създават шумов тормоз - по-строги закони, особено за кръчми, частни клиники в ЖКоопер.
57
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 6 години
Накратко казано НЕ.
56
3
 
16
 
! Отговори
Недомислена работа преди 6 години
Не виждам с какво кучетата са по-различни от всички останали източници на шум?! Нормалното е да има някакви норми за този шум и когато те се надвишават по някакъв начин, да следва санкция. Лаещото куче по-голям шум ли вдига от някой, който с години си прави ремонт в апартамента и целият блок се тресе?!
55
2
 
6
 
! Отговори
До 53 преди 6 години
Нещо да не си се ....Кутия пиратки хвърлена в апартамент!!!Тук за това говорим - лаещи кучета в апартамент.
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучета и котки може,а лъвове и тигри не може!Нали са братовчеди!
53
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучета и котки може, а прасета не може, а ???
52
8
 
12
 
! Отговори
Ан преди 6 години
И ТАКА СТИГНА СЕ ДО КУЧЕШКИЯ ЛАЙ- И ТОЙ ТРЯБВА ДА НОСИ НЯКАКВИ ПРИХОДИ НА ОПОСКАНАТА ХАЗНА. ДА ТАМ ЛИ СЕ ГО ЗАКЪСАХТЕ ???Е НЕ ВИ СТИГНАХА ИЗВРАЩЕНИЯТА..........................
51
8
 
12
 
! Отговори
До 49 ЯЯ преди 6 години
В твоя случай истинският проблем е, че смяташ за нормално да живееш в 30 квадрата апартамент. Кучетата ги остави, явно са прекалено висока летва за теб. Най-смешното е, че и ти както повечето, които не знаете нищо за кучетата, си мислите, че голямото куче заема повече място в апартамент, а реално е обратното - малкото куче подрипва навсякъде из апартамента, докато голямото куче се свива някъде и не го забелязваш, но какво да ти обяснявам - няма да разбереш. Куче с тегло над 50 кг рядко се среща.
50
8
 
16
 
! Отговори
бобо преди 6 години
И какво ще дойде полицията ЩЕ тропне и ще каже кучето преди 15 мин лаеше????Как ще докажат??? И като тропнат моят ще лае какво да прави???? И ще се почне едно звънене за всякакъв шум!!! Поредният безмислен закон.....Колкото глобяват за Силна музика(Даже не е нужно да е сила, а е дразнеща....Като се пуснат едни чалгарски песни....Дали не дразни повече????)
49
0
 
2
 
! Отговори
От 48 преди 6 години
Заменям звездичките с думата "думка". Другата, която употребих, наистина се използва в преносен смисъл, за да се обозначи с нея действие, което двойките вършат в спалнята.Не съобразих това, извинявам се :)
48
8
 
27
 
! Отговори
ЯЯ преди 6 години
Тряба да се забрани изобщо отглеждането на куче над 3 килограма в апартамент.Повечето собственици гледат огромни кучета в 30 квадрата апартаменти.Нямат 2 лева да си обършат г....а а ми гледат кучета по 50 кила.То и за кучетата е мъка.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 29Ела кажи това на инж.*** Ганев, чиято жена се хвали на съседките "Моят *** всичко сам си прави!"И *** ***, рендосва, пробива, дялка ... Докато не събори блока, няма да миряса!
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До На арменския попТози ротвайлер не се ли преби, като е падал няколко пъти от терасата? :))Съчувствам ти, наистина има невъзможни комшии, а Общината и полицията само идват, правят протокол, понякога и разговарят с изоглавените, но резултат обикновено няма.
45
1
 
4
 
! Отговори
До 41 преди 6 години
Питаш дали има нещо неясно. Да, има. Къде го пише това за събота и неделя? Не казваш в кой закон, член от закона, алинея или Наредба някаква и т.н.Според мен няма забрана. Доста търсих в нета, за да го кажа.