Апартаментски драми на ход: Кучето лае? Следва глоба!

Граждани се оплакват от големите породи, отглеждани в апартаменти
17 окт 2017 13:00,
122

Граждани искат глоби за собствениците на лаещи кучета в апартаментите. Те се оплакват, че има домашни любимци, които са твърде големи и вдигат шум след 22 часа.

"Наредбата за обществения ред е публикувана за обществено обсъждане. Ще направим изследване и ще видим доколко е възможно Столичният общински съвет да се разпорежда. Опитахме да въведем такава наредба, но тя беше върната от съда", коментира общинският съветник Иван Илиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него е въпрос на съответствие със законодателството общинарите да кажат кои предложения на гражданите ще влязат и кои ще отпаднат. Все пак, ако се стигне до глоби за лаещи кучета, те ще варират между 100 и 400 лева.

За тупането на килими и изхвърлянето на замърсители от балконите са предвидени отделни текстове.

Ина Хаджиева от Сдружение "На ти с природата" подчерта в "България сутрин", че проблемът с кучетата не е в това, че те лаят , тъй като това им е работата. По думите ѝ проблемите са свързани с популацията на безстопанствените кучета.

"Не се влагат усилия в контрол на тази дейност. От домашни любимци излизат два пъти повече на брой кучета на улицата", посочи тя.

Според Ина Хаджиева това предложение повдига много въпросителни като тези дали кучето лае в 22:05, с колко децибела е лаело и колко често лае.

"Общината има проблеми с главния мозък, правят всичко възможно да ни скъсат нервите. Помните как започна с паркирането - по малко, само с лев на час, след това се удвои. Постепенно искат да ни отровят живота", настоя актьорът Александър Дойнов пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че колкото повече забранителни наредби се пуснат, толкова повече чиновници ще взимат пари, за да ги заобикалят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
9
 
30
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Кой иска куче-да оди на село ! И без това сте *** !
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изтрили сте го пак ще го напиша глоба за общините които не прибират безстопаствените кучета има ли -нито са ваксинирани нито са миролюбиви събират се на глутници това им е в природата и когато нападнат някой няма от кого да потърсите от отговорност защото нямат стотапанин така че подавайте сигнали в общините за такива кучета така ще си търсите правата от общините
22
3
 
10
 
! Отговори
дааа преди 6 години
На Ина Хаджиева в задното отверстие
21
6
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Подкрепям 17!Защото.. моето куче е английски кокер, не е голяма порода, лае само когато минава каруцата с ***. Само че те лятото минават 3 пъти на ден. И колкото и да се опитвам да я науча и тогава да не лае, не става. При всички други шумове-от стълбището, от съседи или нещо според нея притеснително, просто ръмжи. Но чуе ли коня и звънчетата, директно скача и започва да лае. И какво правим, аз ставам нарушител, защото някой друг е нарушител, да и понякога лае, когато се разлаят уличните.
20
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименщом и от куче се стигна да се взимат пари следваща стъпка е и че дишаме да се взимат пари.Ипосле децата защо бягат===========Точно това си мислех, колега. Дишането е крайно време да бъде обявено за вредно, ами така си е, при всяко издишване отделяме въглероден двуокис, замърсяваме атмосферата, правим дупка в озоновия слай. Препоръчвам на общинските и държавни институции да въведат към таксата смет и такса издишване...Лек ден.
19
12
 
36
 
! Отговори
Куче в чекмедже преди 6 години
'начи нема никакъв проблем, че кучетата лаят. Проблема идва, когато това се случва в апартамент. Който иска да гледа куче, да си купи КЪЩА С ГОЛЯМ ДВОР ИЗВЪН ГРАДА и там да гледа кучета и к'вито зверове иска.
18
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
щом и от куче се стигна да се взимат пари следваща стъпка е и че дишаме да се взимат пари.Ипосле децата защо бягат
17
4
 
22
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
"Трябва да забранят ремонтите в блоковете събота и неделя"Те СА забранени. По закон. Българинът само лае, но не се интересува да рови малко в защита на правата си.
16
27
 
20
 
! Отговори
! преди 6 години
Да глобяваме и всички, чиите бебета плачат по цяла нощ! Поредният пълен абсурд.
15
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ?ти искаш да НЕ СЕ ПРОДАВАТ И ПОЛЗВАТ КЛИМАТИЦИ. По твоята логика- трябва да има забрана за колите и те вдигат шум.Спираме двигателите с вътрешто горене, изваждаме летищата и гарите от градовете...абе щоне си лекуваш нервите?и НЕ, НЯМАМ КУЧЕ .
14
0
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Ромите малко доказателство ли са? Или там всички в София живеят со кротце со благо редовни платци?
13
9
 
43
 
! Отговори
Men преди 6 години
До ДаниМожеш да обясниш обаче на умния собственик, че кучето не е създадено, за да живее в апартамент. И ако не ти вярва накарай собственика да излиза по 1 или два пъти на ден за по 10-15мин като само в това време да може да ходи до тоалетна. Собствениците на кучета измъчват животните в апартаментите под предлог, че уж много ги обичали.
12
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То хората са по шумни и мръсни първо се погледнете че във входа се хвърлят какви ли не *** и от балконите летят торби с превръзки,памперси и прочие и после мислете за кучетата
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Отношение ? И къде е доказано, че с глоби не става ?
10
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време беше ...
9
7
 
35
 
! Отговори
:! преди 6 години
В моя блок *** пикаят във входа и асансьора, също и пред входната врата на входа.....няма оправия, сипвам белина, доместос да им мирише на ***, но няма оправия, собствениците също не се съобразяват, затова през ноща и аз излизам да пикая във входа вече, ако ще живеем в кучешки ***, то поне да е съвместно - кучешки-човешки ***...
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а за общините и кметствата които не прибират безстопанствени кучета има ли глоба ???Призовавам всички които са забелязали безстопанствени кучета да подадат сигнал в съответния район за такива ,защото при дадено ухапване от такова куче ще можетеда отправите иск към общината за нанасени щети
7
0
 
36
 
! Отговори
Дани преди 6 години
Не лаят само големи кучета,малките са по лаещи,защото са малки и ги е страх,един такъв пинчер се съдра да лае,само защото пред вратата прокарваха кабелна връзка,но пък от друга страна са пазачи,не можеш да обясниш на кучето ,че не трябва да лае след 22 часа,но на тези,които правят ремонт-може да им се каже,само че едва ли ще чуят
6
4
 
51
 
! Отговори
Борис преди 6 години
Срещу блока в който живеем има два платени паркинги, които освен СОТ и жива охрана, имат и няколко кучета. Тези кучета цял ден спят а цяла нощ не спират да се надлайват едно-друго. Собствениците са предупредени, но не взимат никакви мерки. Подготвили сме подписка от над 80 човека и я внасяме в полицията, консултирали сме се с адвокат и започваме колективен съдебен процес срещу двамата собственика, кучетата на които цяла нощ не дават покой на над 50 семейства. Постъпвайте и вие по същия начин!
5
4
 
35
 
! Отговори
? преди 6 години
А за дрънчащите климатици кога?