Апартаментски драми на ход: Кучето лае? Следва глоба!

Граждани се оплакват от големите породи, отглеждани в апартаменти
17 окт 2017 13:00,
122

Граждани искат глоби за собствениците на лаещи кучета в апартаментите. Те се оплакват, че има домашни любимци, които са твърде големи и вдигат шум след 22 часа.

"Наредбата за обществения ред е публикувана за обществено обсъждане. Ще направим изследване и ще видим доколко е възможно Столичният общински съвет да се разпорежда. Опитахме да въведем такава наредба, но тя беше върната от съда", коментира общинският съветник Иван Илиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него е въпрос на съответствие със законодателството общинарите да кажат кои предложения на гражданите ще влязат и кои ще отпаднат. Все пак, ако се стигне до глоби за лаещи кучета, те ще варират между 100 и 400 лева.

За тупането на килими и изхвърлянето на замърсители от балконите са предвидени отделни текстове.

Ина Хаджиева от Сдружение "На ти с природата" подчерта в "България сутрин", че проблемът с кучетата не е в това, че те лаят , тъй като това им е работата. По думите ѝ проблемите са свързани с популацията на безстопанствените кучета.

"Не се влагат усилия в контрол на тази дейност. От домашни любимци излизат два пъти повече на брой кучета на улицата", посочи тя.

Според Ина Хаджиева това предложение повдига много въпросителни като тези дали кучето лае в 22:05, с колко децибела е лаело и колко често лае.

"Общината има проблеми с главния мозък, правят всичко възможно да ни скъсат нервите. Помните как започна с паркирането - по малко, само с лев на час, след това се удвои. Постепенно искат да ни отровят живота", настоя актьорът Александър Дойнов пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че колкото повече забранителни наредби се пуснат, толкова повече чиновници ще взимат пари, за да ги заобикалят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази Ина Хаджиева явно е поредната кукумицина, кояти не осъзнава, че в града и най-вече блоковете спокойствието на гражданите е приоритет.В моя блок има едно куче и всяка събота и неделя, когато реши ела да отпочина трябва да се съобразя с лая му и да стана в 7ч. Редно ли е да вдига целият блок на ура.
103
0
 
0
 
! Отговори
До 49 преди 5 години
*** докато бобена чорба.
102
0
 
7
 
! Отговори
Антидог преди 5 години
*** може да гледа куче у дома,да гълта косми...да вдишва смрадта-това едно на ръка,и си е негова работа.Проблема е в невъзпитаните кучета,които лаят нон стоп.Нещата стават неспасяеми-от всеки двор...тераса се разнасят лай и скимтене...поне в Драгалевци е така.
101
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено че кучето ще лае да не е котка или рибка , отделен е въпроса как е възпитано.
100
0
 
14
 
! Отговори
Н преди 6 години
Живея във Финландия от няколко години. Преди време си търсех квартира. За всеки един апартамент си пише дали се позволява домашен любимец - котка, куче - или не и това важи за целия блок. Ясно, точно. На повечето места изрично и с големи букви в блоковете е забранено. Наех квартира в блок с разрешение, виждам и доста стопани с кучета, но не ги чувам нито стопаните, нито кучетата, проблеми никакви. Мълчаливи стопани и мълчаливи животни....
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анонимна:както се казва за кокошка няма прошка за милиони няма закони
98
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анонимна:съгласна съм че кучето трябва да има пространство и да тича свободно в двор,но задължително ли е тези които обичат животните и си вземат куче и живеят в жилищен блок където си е тяхен личен дом да се принудят да заминат на село при баба и дядо там с кокошките и другия ***,че да може да си гледат кучето на спокойствие и да няма оплакващи се по въпроса с лаенето
97
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
На кучето му е работа да лае , ама на село на двора ! Не в апартамента ! Защо в Германия и Англия кучетата не лаят в апартаментите ? Който е живял в Англия да каже дали е чул непрекъснато лаещо куче?!
96
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Специално в нашият блок има едно телеподобно куче, което го гледат на балкона и вечер е ужас. До момента има и две жалби за нападение тъй като го разхожда жена, която едвам го удържа, но реакция от институциите въпреки многобройните жалби никаква. Сигурно и те са на мнение, че това му е работата да лае и да се нахвърля върху хора и животни.
95
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анонимна:Лошотията,злобата и завистта са най-коварната болест в хората,докато в една животинка няма нито едно от тези неща.
94
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анонимна:защото си мислят че с тази простотия могат да се изяват или да блеснат по някъкъв начин е да ама не така още повече падат в очите на другите хора които не са като тях и за това -хора моля спрете да плюете по животните и специално за кучетата те са такива каквито са истински,добри,всеотдайни,любвеобилни и вярни към този който се грижи за тях те никога няма да направят нещо лошо и пак казвам всичко идва от човека ако той е лош и има куче вероятно и кучето ще бъде научено да бъде лошо
93
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анонимна:и накрая ще кажа последно нещо,защото мога да дискутирам и да пиша много по тази тема,че ПРОСТОТИЯТА ХОДИ ПО ХОРАТА,А НЕ ПО ЖИВОТНИТЕ!!! И това е доказано животното има повече разум и знае защо прави определено нещо- например да пази територия си за това лаят по хора които минават покрай тях или да пазят малките това им е вродено това им е инстинкта за самосъхранение а докато хората вършат тези неща несъзнателно и не знаят понякога защо или пък знаят но някой нарочно го правят
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анонимна:ако сте забелязали хора който се качват с кучета в градския транспорт имало ли е случай в който кучето да направи тази беля да се изсере вътре аз мисля че няма няма и да има лично аз гледам куче и съм се качвала с него в рейса и никога не е направило беля и други също съм виждала да се качват с кучета и пак са си седяли кротко докато ЧОВЕКА Е СПОСОБЕН ДА НАПРАВИ ТАЗИ ПРОСТОТИЯ където и да е така че не съдете животните за нещо което не е така погледнете хората около вас какво правят
91
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз имам две деца и едно куче. Кучето е тихо, децата не! Да ме глобяват ли?
90
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анонимна:хората изхвърлят *** където им падне по пейките не можеш да седнеш навсякъде има люспи от семки то да е само това еми то са опаковки от снаксове ботилки от бира а някой където са се натискали или да кажа направо наебали са си изхвърлили и презервативите да не говорим и за спринцовки от надрусаните наркоманчета еми извинявайте ама едно куче или друга животинка е по-културна от един човек имало е случай в градския транспорт човек се е изходил и после повърнал
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анонимна:Айде сега пък това ви е проблема ами и хората го правят *** и пикаят навсякаде а после кучетата били виновни че акали и пикали не където трябва лично аз съм виждала как една жена клекна ей така насред улицата да си върши нуждите а и не само жени но и мъже го правят застават до някое храстче и си пикаят пред другите хора които минават наблизо без да им дреме че може някое дете да им види оная работа или задниците им та преди да оплювате животинките се замислете хората какво правят
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като падне белият пухкав сняг, да намериш пътеката не е трудно - следваш дирята от жълти петна и кафевите кравайчета оставени от домашните ***... и тогава оаъзнаваш че целият квартал е осеян с такива пътеки.
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казва се "битови драми", не апартаментски.Все едно някой полуграмотен ученик го е писал това.
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анонимна:тези подобия на кучета дето джавкат от страх а не за защита а те между другото не лаят а наистина мяукат са идеални за такъв тип глоби хем няма да лаят много хем и няма и да се разбере че има куче то като разхождаш такива кучета се чудиш него ли да пазиш да не сгазиш едвам се вижда ти ли да не се препънеш от някой камък не че имам нещо против тези породи кучета но това е пародия на куче не си ли вземеш някоя по-голяма порода да те пази не е куче за мен
85
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анонимна:Аз съм против тези глоби само се чудят за какво да се захванат и да взимат пари за щяло и нещяло на кучетата това им е работата като пазачи на къща или апартамент да лаят и съответно по този начин комуникират със стопанонина си ако има евентуална заплаха естествено по-големите кучета лаят силно еми извинявайте ама няма да мяукат да не са котки като иска някой да си взима куче за апартамент нека бъде малка порода от рода на чихуахуа, болонка,пинчер йоркшерски териер