След жестока катастрофа: 20-годишен стана донор на 4-има

Младежът изпаднал в мозъчна смърт в болницата в Търново
17 окт 2017 18:40,
14
След жестока катастрофа: 20-годишен стана донор на 4-има
Снимка: архив "Булфото"

20-годишен младеж даде шанс за живот и стана донор на четирима тежко болни.

Момчето е било с тежка черепно-мозъчна травма след жестока катастрофа в Горна Оряховица. То е изпаднало в мозъчна смърт на 16 октомври, а близките му взели тежкото решение да дарят органите му, съобщиха от търновската болница.

Младежът е 10-ти случай на пациент изпаднал в мозъчна смърт там от началото на 2017 г., но и осми реализиран донор, пише "24 часа".

Екип на Университетска болница "Лозенец" взел донора за извършване на експлантация на органите – сърце, бъбреци, черен дроб. Предстоят трансплантации на бъбреците и на черния дроб в УБ "Лозенец".

Трансплантацията на сърцето ще бъде извършена в УМБАЛ "Св. Екатерина", съобщи д-р Сибила Маринова – началник на ОАИЛ и координатор по донорство в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
4
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Че защо тази катастрофа не фигурира никъде в регистрите?! Измисляте ли си, или има някаква конспирация тук?
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
изпаднал в кома вчера, днес вече резервните части разпределени. Ако детето беше мое щях да изчакам поне седмица-две. Все пак и аз съм се писала донор, ама се надявам някой да изчака поне 10 дена, току виж съм се събудила
6
3
 
17
 
! Отговори
11 преди 6 години
Малко горчивина и недообяснени неща има винаги в такива хуманни "донорски" ситуации:1) Няма съобщения за скорошна катастрофа край Г. Оряховица с 20-годишен младеж;2) Ако инцидентът е по-стар, никога не се дава точна информация кога е станало и какво е станало;3) Не се съобщава какво е направено, за да не "изпадне" човекът в мозъчна смърт.Веднага се остава с впечатление, че човекът е разфасован за търговия в името на хуманността. А информация за пациентите, например финансови възможности???
5
4
 
49
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Близките на момчето са взели тежко, но според мен правилно решение! Поклон за такива хора - не е лесно, при такава семейна драма, да мислиш и за нуждаещите се! Лека му пръст на момчето - дано се намира на по-добро място!
4
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да видим колко дава здравната каса за 4 трансплантации. Ако примерно за закърпване дават 500 лева а за 4 трансплантации по 2000-3000 - направо си е сделка. Особено в ситуациите когато подпийнал и без книжка се е правил на състезател - няма никакъв смисъл. Да се ползват качествените части от този организъм. Некачествения мозък и без друго не е могъл да бъде излекуван в пубертета.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КратунДано не е това, за което се досещам.
2
5
 
33
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Преди няколко дена обявиха, че тази болница е наградена като първенец по донорски ситуации. ...или пътищата край Г. Оряховица са много опасни или пациентите в Tърновската болница нямат големи шансове да оцелеят.
1
3
 
70
 
! Отговори
тежко решение преди 6 години
Поклон пред близките им в голямата трагедия!!! Мир на праха му на младото момче.