Спас-Александър не мамел хората – напротив, правел им услуга!

Адвокатът на измамника посочи, че Спас е вярвал в успеха си
17 окт 2017 09:20, Боряна Павлова
71
Спас-Александър не мамел хората – напротив, правел им услуга!
Снимка: Булфото

Спас Василев, прочул се онлайн със самоличността на Александър Николов, е смятал, че прави услуга на хората, а не че ги мами, разкри неговият адвокат проф. Георги Ценев.

"Той сподели, че това, което е извършил, и това, за което го обвиняват, според него не е измама. То е само на познати и близки негови приятели – желаел е да им направи услуга и им е предлагал евтини билети", посочи адвокатът на Спас.

Още по темата

"За голямо съжаление, когато запази билета, не успява навреме да го вземе и цената на билета се променя. От 300 долара става 600, 800 долара. Той няма пари, получил е само 300 долара, а иска да покаже качества на мъж, че държи на думата си, и взима пари от следващия, който му е изпратил да купи билети", заяви Ценов пред bTV.

Спас е плащал първия билет и го изпраща на заявителя. И така се получава верига от непрекъснати забавяния, които водят до щета на гражданите, които са се доверили, каза адвокатът.

"Не бих казал, че това е пирамида. При нея има натрупване на пари с оглед да им се върне нещо повече", добави той.

Самоличността е на негов приятел, с когото са общували дълги години, не я е откраднал. Във Facebook много хора ползват псевдоними", заяви Ценов пред "Нова тв".

Защитникът представи клиента си като високо образован човек, който умее да общува, изготвил международни анализи, помагал на хора да започнат работа и завършил публична администрация във Франция.

"В Западна Европа името Спас не е познато, затова той си е избрал друго име, което му харесва", каза Ценов.

Според него нямало как Александър да се покаже през лицето на Спас. Преди дни стана ясно, че Спас е ползвал снимките във Facebook на французина Александър Мартинез.

По думите на адвоката му Василев не е вършил измами, а е вярвал, че ще се справи. Той смятал, че с парите ще може да покрие предишните суми, дадени му за билети, но когато през юни-юли видял, че не може, сам се отказал от бизнеса със самолетните билети.


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
X преди 1 година
Като е високообразован, как да вярваме, че е мислел, че ще му излезе сметката? Хем образован, хем не може да смята, но пък невинен...
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 52

Швейцария мноого отдавна изпрати информацията,ама нашите я покриха!Води се "класифицирана"!
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно, че българите са сите все умни и красиви! И като бонус - честни!
59
0
 
4
 
! Отговори
Мхм преди 1 година
А такива адвокати като Ценов ми се струва, че биха останали без лиценз т съответната адвокатура, в която и да е точка на света. Не съм юрист, но мисля, че адвокатите трябва да четат доказателствата и да се позовават на факти, когато искат да обърнат делото в полза на довереника си, а не да си фабрикуват такива в медиите. Спасчо не бил мамил. Просто ползвал чужд профил с едни чужди снимки, за да вземе едни пари, е ..., 'во толкоз.
58
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тоя, нямал ли си е нормална работа?! Явно цялото му време е отивало за далавери!
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Муахахаха...
Един обикновено изглеждащ човечец направи за смях всички "звИзди", куп политици, журналисти и юристи... Сега ще го осъдят ъфкорс, че нещо много се заговори за шуробаджанащината в управлението и трябва да се отклонява вниманието, че много си вършим работата
56
1
 
5
 
! Отговори
дрън дрън преди 1 година
По-скоро всички "умни и красиви" си измиха ръчичките с банкомата Спас. Очаквам скоро да запее на 3 гласа и да разказва що е то "умни и красиви протестъри и сие". Шорош ще умре от мъка.
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гледа като депотат от БСП
54
0
 
5
 
! Отговори
Погледът,изразът на преди 1 година
устата,излъчването на Спас казва:"чудя ви се на акъла,защо въобще ми вярвате; ще ви купя и продам с моя адвокат, щом сте сте съгласни като овце послушно да вървите зад лъжите НИ.Но никога няма да стигнете до същността.
Спас вероятно е извършвал мнго по-големи престъпления.Разпитано ли е семейството, братя,сестри?Мартинез от Франция е наложително да бъде разпитан,а и всички, които го познават:стотици бълг.студенти са учили в Ница,Париж- познават се.Адвокатът да ги ПРИЗОВЕ, а да не "разтяга локуми
53
0
 
7
 
! Отговори
Красимир преди 1 година
Спас-Александър е един грозен дебел ***, който нито е тръгнал да прави услуга на някого, нито да се доказва колко добър човек е. но в крайна сметка докато има балъци ще има и тарикати, и такива изчадия като това грозно същество ще правят "услуги"
52
0
 
6
 
! Отговори
Не обичам, нито преди 1 година
чета,нито да разговарям с глупави хора, но сега АДВОКАТЪТ се "прави на глупав" за облага- да получи пари. Затова:
1.Да разкрие КАКВО работи Спас и откъде се издържа.
2.Този Мартинез НЕ Е достатъчно интелигентен,щом като е СЪГЛАСЕН Спас да му ползува снимките.( ИМА ЛИ ОБЛАГА?)
3.Има някакви по-големи мошеничества с тези двама мъже:вижте погледа,излъчването на Спас;френските следователи да "препитат' Мартинез(ще научи,да не ДАВА самоличността си).
4.Спомнете си за Остап Бендер:а Спас се подиграва
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че как ще се справи сам с толкова много желаещи клиенти кандидати да летят по намалени тарифи,за туй е нужно да се създаде цяла агенция по реда с преоценките и прелаганията и потенционални превозвачи и политиките им като например много продадени билети,а малко самолети за полети и там има отказ от билети за полети с пренасочване с разни опции и на кой как му се менят плановете и съответно реализиране продажба на билети,но това са билети за самолети и самоличноста е задължителна,що и обявен багаж
50
0
 
14
 
! Отговори
**** преди 1 година
Този наглец наистина не ги мами,а им прави голяма услуга,като освобождава баламите от излишните им пари.
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова ето ти един пересопективен Млад социалист ) Братму и без това е един от лидерите в комсомола ви добавиго към депутата брат на Русенския апаш
48
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този адвокат нормален ли е???
Как им дават дипломи и право да работят на такива?
47
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спас от Кочериново - добре, добре ни информират медиите. А с Христо Бисеров какво става? Осъдиха ли го? Демократичните швейцаски банки на демократична цивилизована Швейцария дадоха ли най-после инфорамция за транзакциите по сметките на Христо Бисеров или демократично отказаха? Ако още не са дали, пишете за Спас от Кочериново, докато чакаме демократична цивилизована Швейцария да даде информацията на интерпол.
46
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А. стига с тоя Спас!
Намерихте удобен начин да ни отклоните вниманието към кокошкарски работи.
Какво стана с щуробаджанащината, заплахите към медиите и ало измамниците?
45
0
 
13
 
! Отговори
Циник преди 1 година
"Ловците на далавери" са се опитали да изчукат дявола във въздуха....ма греда!
Спас от Кочериново ги е "оправил"!
Пада им се!
44
0
 
14
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
Не виждам особена разлика от пенсионерите измамени от телефонните крадци и Спасчо, който лъже образован контингент от хора чрез Фейсбук. Докато има наивници ще има и мошеници. Никой не им е крив, че са искали да минат тънко със самолетните билети. Всяко нещо си има цена. Не може да искаш да купиш евтин билет и да не ти прищрака нещо в главата, че тука нещо не е както трябва. Не може нещо да струва 500 евро а ти да го получиш за 200. Няма логика.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубав човек.