Спас-Александър не мамел хората – напротив, правел им услуга!

Адвокатът на измамника посочи, че Спас е вярвал в успеха си
17 окт 2017 09:20,
71
Спас-Александър не мамел хората – напротив, правел им услуга!
Снимка: Булфото

Спас Василев, прочул се онлайн със самоличността на Александър Николов, е смятал, че прави услуга на хората, а не че ги мами, разкри неговият адвокат проф. Георги Ценев.

"Той сподели, че това, което е извършил, и това, за което го обвиняват, според него не е измама. То е само на познати и близки негови приятели – желаел е да им направи услуга и им е предлагал евтини билети", посочи адвокатът на Спас.

Още по темата

"За голямо съжаление, когато запази билета, не успява навреме да го вземе и цената на билета се променя. От 300 долара става 600, 800 долара. Той няма пари, получил е само 300 долара, а иска да покаже качества на мъж, че държи на думата си, и взима пари от следващия, който му е изпратил да купи билети", заяви Ценов пред bTV.

Спас е плащал първия билет и го изпраща на заявителя. И така се получава верига от непрекъснати забавяния, които водят до щета на гражданите, които са се доверили, каза адвокатът.

"Не бих казал, че това е пирамида. При нея има натрупване на пари с оглед да им се върне нещо повече", добави той.

Самоличността е на негов приятел, с когото са общували дълги години, не я е откраднал. Във Facebook много хора ползват псевдоними", заяви Ценов пред "Нова тв".

Защитникът представи клиента си като високо образован човек, който умее да общува, изготвил международни анализи, помагал на хора да започнат работа и завършил публична администрация във Франция.

"В Западна Европа името Спас не е познато, затова той си е избрал друго име, което му харесва", каза Ценов.

Според него нямало как Александър да се покаже през лицето на Спас. Преди дни стана ясно, че Спас е ползвал снимките във Facebook на французина Александър Мартинез.

По думите на адвоката му Василев не е вършил измами, а е вярвал, че ще се справи. Той смятал, че с парите ще може да покрие предишните суми, дадени му за билети, но когато през юни-юли видял, че не може, сам се отказал от бизнеса със самолетните билети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А знам къде има 240 измамника лъжат мамят и измамиха цял един народ със милиарди.
21
0
 
6
 
! Отговори
Нормален преди 6 години
До някъде прави услуга - обучава шараните да не дават пари за измамно евтини оферти, при това на фантомни профили в социална мрежа. Мислете хора! Проучвайте и тогава купувайте. Няма 100% гаранция срещу измами, но да пратиш пари на този на снимката си е доста наивно.
20
0
 
14
 
! Отговори
Абориген преди 6 години
Наистина им е направил услуга... опитал се е да им покаже колко са глупави.. това че те не са го разбрали е друга тема
19
1
 
5
 
! Отговори
Алекс2 преди 6 години
Спасе Спасе да имаш наглоста да пре-*** големите мошеници ! А сега търкай наровете !
18
1
 
3
 
! Отговори
не го познавам преди 6 години
но човека е прав заявих си билети за 22 декември по интернет имам 4 смети 3 валутни и една левова с електронно банкирате отказаха да ми вземат парите трябвало кредитна карта отидох на гише в сити банк в нол ситняково платих и се оказа че сега нямам билети банката ми върна парите а билети нямам сега си играя да си вадя кредитна карта но билетите вече струват тройно повече
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като цяло е трудно доказуемо, какви документи ще представят че са му дали определена сума, та да си я искат обратно- това е като пенсионерите, проиграят си парите на бингото и за търкащи се билетчета и после пускат схемата- "обади се комисар Иванов и му дадох едни 5 хилки" ...
16
2
 
4
 
! Отговори
. преди 6 години
Жалък човечец, мислел си *** като стой зад компютъра е недосегаем и може да се гаври с хората! Е сега зад решетките ще стойш.
15
1
 
18
 
! Отговори
AZ22 преди 6 години
Спас ще опере пешкира, не защото е измамил много хора, а защото е направил сума ти журналисти и политици за смях!
14
1
 
10
 
! Отговори
до Охлюв преди 6 години
Не са подобие на спас управляващите, защото тези 40 бона за 4 години за тях са джобните за седмица, той не ползва служебни автомобили и най съществената разлика. Никой управляващ не е разкрит, а е било намекнато, че има нещо нелегално не се пише повече от ден или после да го раздухват в медиите както при този. За КТБ по малко се писа .......
13
1
 
12
 
! Отговори
Гунчо Гунчев преди 6 години
Той тоя Спас роден депутат бе. Услуга след услуга и все за благото на народа. Светец и половина. Прецакал си е политическата кариера с тия билети. Можеше да стане шеф на Авиоотряд 28, ама на бърза.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОХЛЮВС тази разлика, че Спас сам е изработил и реализирал схемата, докато управляващите ги правят нещата с помоща на законите и органите на реда.Така разглеждани нещата, Спас е с по-голям потенциал от държавните ни мишки сложени по шуро-баджанашки принцип или по линията любовници на азни апетитни места.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отдавна съм казал че на българите пари не им трябват.Те са толкова глупави че веднага някой "Спас" ще им ги отмъкне.Има една приказка че парите идват при всеки но виждат колко му е акълаи ако е *** си заминават.Гогато сте бедни не се чудете ЗАЩО.Отговора е ЕЛЕМЕНТАРЕН!!!Прости сте.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кaк може някой да реве, че са го измамили когато е дал пари на някой непознат там има замесени прокурори, политици, висши хора и тия управляват държавата ? Спас е герой изобличаващ тия магистрати купуващи биети на черно. Нека им каже имената всички искаме да узнаем имената на тия ''измамени'' които са искали да измамят самолeтните компании.
9
1
 
5
 
! Отговори
Гледах преди 6 години
го този адвокат по една ТВ. Евала! Такива ги въртя и ***, само и само да изкара клиента си едва ли не невинен като новородено. Нищо! В панделата братята роми ще оценят неговото високо образование! Да беше мамил само простосмъртни как да е, можеше да му се размине с условна, но той е направил грешката да дърпа пари и от прокурори!
8
1
 
16
 
! Отговори
ОХЛЮВ преди 6 години
Всички управляващи са подобие на Спас - мошеници от класа
7
1
 
12
 
! Отговори
бай той преди 6 години
Да бе изобщо не е лъгал, не е мамил, не е завличал хората, ползвал си е името и си е показвал лицето, нали!Направо самарянин е бил човека, купувал скъпи билети и ги продавал евтино, за да помага на хората. Тоя азвокат какви ги дрънка? Добре е да защитава клиента си, но чак пък такива простотии не е нужно да ръси.Дори малко дете няма да му се върже на приказките, като се знае какви ги е надробил Спас.Високообразова бил завалията във Франция завършил, а няма работа,седи в Кочериново и ***...
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2Какви хора? Приятелите ми са все намазани представители на власт, медии и протестъри. Тези всичките бълха ги ухапала, ама ги беше срам да си признаят, че са правени на криви. Това е резултата от Фейсбук. Хората забравиха да общуват реално, изграждат представа за някой не по неговата реална усмивка и реалното му ръкостискане, по реалното изпиване на ракия със салата, а по някакъв измислен образ. Ето това е ненормалното в случая.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
еееееееее не ми го покажувайте веке тоя! не кьо да го гльодам! болно изражение! имайте милост!
4
0
 
24
 
! Отговори
:):) преди 6 години
ейй голяма дъвка е тоз Спас, гении го изкараха. Забравихте Мейзер и с нея ни баламосвахте поне месец.Така се управлява стадо, с битовизми...
3
1
 
10
 
! Отговори
мислещ преди 6 години
Този ли е отличника на училището - най-умното ,будно и усложливо дете.Адвокатът говори глупости