Детето с детегледачка, ако няма място в градината

Русинова: Отглеждането на деца е приоритет на държавата!
18 окт 2017 12:42, Анисия Иванова
17

Проблемът с недостига на места в детските години не е отскоро. Първият ангажимент, който държавата трябва да поеме във връзка с отглеждането на децата в страната, е да осигури възможност децата да посещават ясли, детски градини и да получат качествено образование, посочи в студиото на "България сутрин" зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Бюрата по труда вече започнаха да набират заявки от родители, които искат да наемат детегледачки, за да се върнат на работа. Условието е да няма място за децата в детска ясла или градина, а проектът се финансира с 20 млн. лв. по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Очаква се "Родители в заетост" да помогне на близо 1500 семейства в отглеждането на децата от 0 до 5-годишна възраст.

"Приоритет ще бъдат самотните родители и хората с увреждания. Условието е децата им да бъдат на възраст до 5 години и да не бъдат обхванати от системата на яслите и детските градини. А родителите от своя страна ще трябва да докажат, че са положили усилия да бъдат интегрирани техните деца в ясли или детски градини. Набират се и заявки за самите детегледачки. Те могат да са заети или безработни лица", коментира Русинова пред Bulgaria ON AIR.

Срокът, за който ще се плаща минималната заплата на детегледачките, е до 18 месеца. Няма ограничения и за децата могат да се грижат роднини, без значение дали са пенсионери, или не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Detski pari преди 6 години
Nai-dobre gi prodavaite na kilogram.... ima darjavi deto izkupuvat deca...
10
0
 
3
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
То добре, ама много доказателства искат? Като за убийство.Явно целта е да се откажеш.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опитите да увеличават армията работеща на минимална заплата расте ли расте, после управляващите се чудят защо населението трайно напуска държавата.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До стига бе Който страда от егоцентризъм да търси помощ! Той знае къде!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както са го написали, това е още един начин тези, които паразитно живеят на детски и социални помощи, да получават още пари от държавата, т.е. наши пари.,
6
2
 
5
 
! Отговори
Оня преди 6 години
до стига беКойто си има деца да си ги гледа? Ти сериозен ли си?
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не вярвам да има някой с акъла си, който да пусне детето си на детегледачка, пратена от бюрото по труда. Та каква е гаранцията, че тази непозната жена няма да се окаже с психиката на онази мед.сестра дето налагаше с бутилка по главата новородено бебе, защото много ревяло?
4
1
 
6
 
! Отговори
65 преди 6 години
Във момента мога да кажа със 100%сигурност,че много родители предпочитат детегледачки,които са били лелички в дет.градини.Вземат луди пари.Особено в тузарските квартали дето 800_900лева за тях са джобни пари.И ги дават за заплата.
3
6
 
8
 
! Отговори
стига бе преди 6 години
Който си има деца да си гледа.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде бе! А оная детегледачка Милена от Русе защо не я съдите тогава? Ако това се случи на запад държавата сама ще я съди и натика в психиатрията ако я диагнозират! Какво правите ВИЕ ДЪРЖАРАТА за да осигурите безопасността от подобни гнусни отношения към бъдещите поколения! Ще бъдат ли тези граждани пълноценни индивиди или разкъсани от личностни разтройства??!!
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабуна върти официално. Къде няма място в детска градина? В София. Ами я тогава "софиянци" се разпръснете бързо в провинциалните градчета и села, там има! София не е България!