От Виетнам до България: Ан Тхо търси помощ, за да остане у нас

Виетнамката се залюбила с българин, но сега може да бъде екстрадирана
Обновена: 18 окт 2017 09:16 | 18 окт 2017 08:40,
99
От Виетнам до България: Ан Тхо търси помощ, за да остане у нас
Снимка: bTV

Фарук и Ан Тхо – младо семейсто с едномесечно бебе, решило да живее в България. Идилията обаче свършва дотук. Фарук е българин, а Ан - виетнамка. Двамата имат син, но въпреки това майката на едномесечното бебе може скоро да бъде екстрадирана.

Фарук и Ан Тхо се срещат на Олимпиадата за глухи в София преди три години. Той е от горнооряховското село Горско Сливово, а тя идва от далечен Виетнам. И двамата са глухонеми. Фарук е със 75% глухота и може да чува със слухов апарат.

Изоставен е от родната си майка, когато е само на три месеца и е отгледан от баба си. Завършва средното си образование в специализирано училище в София, след което идва при приятели в Горна Оряховица.

Опитвал е да си намери работа, но заради здравословния си проблем не успява. Преди години решава да участва на Олимпиадата за глухонеми в София, където се запознава с Ан.

Двамата продължават връзката си във Facebook, разказва Фарук пред bTV. След осем месеца онлайн любов Фарук решава да отиде до Виетнам.

Година по-късно повтаря пътуването, но този път Ан и Фарук се оженили. През май месец тази година съпругата на Фарук пристига в България, а на 4 септември се ражда техният син - Зухран.

Оказва се обаче, че перипетиите пред двамата млади едва сега започват. За да остане при законния си съпруг майката трябва да получи статут на временно пребиваващ в България чужденец.

За да се случи това тя трябва да представи документ, че има минимум 5000 лв. в банкова сметка, пише "Монитор". Обяснението на полицейските служители било, че парите са гаранция, че ако остане за по-дълго в страната, след време Ан няма да легне на ръцете на родната социална система.

Двамата млади обаче не могат да съберат 5 000 лв. Те живеят и се издържат единствено с инвалидната пенсия на Фарук, която е в размер на 140 лв. и с помощта, която им оказват техни приятели.

Тези приятели обаче не заможни и няма откъде да съберат петте хиляди лева. Затова две от тях са се заели с амбициозната задача да съберат необходимите пари от хората в цяла България.

Едната от добротворките, Жулиета Геориева разказва, че всъщност е необходимо тези пари да бъдат внесени в банката и да останат там няколко дни, докато бъде издаден документ за тяхната наличност, който документ да бъде представен в служба "Миграция" към Областната дирекция на МВР.

С този документ виетнамката ще получи правото да се яви на интервю и да получи лична карта и статут на временно пребиваващ чужденец в България. след това парите ще бъдат изтеглени от банката и ще бъдат върнати на собственика им.

Това обаче трябва да се случи до 24 октомври, за когато е насрочено интервюто. Ако парите не бъдат намерени до тогава майката ще бъде екстрадирана от България.

"Вярвам, че у нас има добри хора, които ще се отзоват и ще помогнат. В крайна сметка става въпрос за двама млади, които се обичат и които не бива да бъдат разделени. Още повече сега, като имат и първото си бебенце”, споделя Жулиета Георгиева.
 
За желаещите да помогнат, банковата сметка е:
BG92SOMB91301063807401
Титуляр: Ан Тх Тхо

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
11
 
! Отговори
123 преди 6 години
Лошо няма. Все пак има толкова арабухи и ***, та една виетнамка (не камиона ;-) ) ли е проблем. Ама това с набирането на парите не го разбирам. Прилича ми на измама малко. Я вижте каква хубава количка са си взели. Колко му е цяло цело да събере по 100 лв и готово.
23
14
 
10
 
! Отговори
Korean soup преди 6 години
До давам 3000 леваС удоволствие бих дал двойно повече, за да те екстрадират теб. На такива като теб трябва да им се забрани със закон да се размножават. Само от любопитство: С какво толкова ти пречат тези двама млади, обичащи се хора? И с какво са по-различни от другите млади хора в България, та точно за тях би платил, за да ги екстрадират. Защото имат имена, които ти, с миниатюрното си мозъче, не можеш да запомниш ли? Или пък се мислиш за много духовит? Ми не, не си духовит, жалък си.
22
1
 
17
 
! Отговори
Питанчо преди 6 години
Не знам дали е измама или истина, но тя след като няма български документ за самоличност как е титуляр на сметка в българска банка? Не съм запознат, може и да се бъркам, но това ме накара да се замисля колко е достоверна историята.
21
5
 
5
 
! Отговори
ПОМАГАМ преди 6 години
Пускам 20 кинта. За сега няма как да отделя повече.
20
3
 
11
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 6 години
Фарук е българин пс мисля че той е на друго мнение!!!
19
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да ги е карал насила да правят деца?Бедни болни гладни за друго не стават ама деца могат да правят.Да са живи и здрави и да си ги гледат без да просят пари.
18
5
 
16
 
! Отговори
аз ще помогна преди 6 години
Пожелавам им здраве и щастие и пращам пари.
17
10
 
16
 
! Отговори
@ преди 6 години
Много сбъркан народ имаме тук, запасили сме се с *** за 100 години напред.С какво името Фарук е по-лошо от българските имена Иван, Роберт, Мишел, Ричард, Манчестер (имаме и такъв!)?Повечето мразещи не знаят и какво е да имаш такъв здравословен проблем и да оцеляваш с пенсия от 140лв. Помислете бе, помислете преди да злобеете и хулите!Обичат се двама млади хора, оженили се, детенце имат, трябва да им се помогне. Рускинята е права, дано някой им обясни да кандидатстват за постоянно.
16
6
 
14
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Иван Костов като е българско име да не би не съсипа умишлено държавата.
15
8
 
9
 
! Отговори
до 10 Кругер преди 6 години
Като ти чета коментарчето ми става тъжно. Чуда се кога изпростя народът толкова много. Дребнави, тесногръди, с претенции - стандартния селинджир дошъл на работа в града.
14
25
 
14
 
! Отговори
давам 3000 лева преди 6 години
С удоволствие бих помогнал със сумата от 3000 лева на държавата за да ги екстрадира и двамата. Дали в Търция или Виетнам не ме интересува, но само да се махат от родината ми.
13
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време като имаше изискшане за 50 хиляди за отваряне на ООД ФИРМА -същата работа всеки взима от лихвар парите за три дена докато му оформчт фирмата .Но това е дупка в закона и който прави така в действителност ще легне на социалната система сиреч на държавна пенсия помощи и тн . Според ме тоя не българин а фес .Да му помага ходжата в джамията .
12
0
 
14
 
! Отговори
КОНСУЛ преди 6 години
Доколкото се разбира,бракът е сключен във Виетнам,т.е.трябва да се легализира и у нас.Или тук да сключат отново брак.А това променя нещата при виетнамката.
11
3
 
22
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
Щом е намерил ДВА пъти пари да ходи до Виетнам значи ще може да намери и още 5 000лв
10
14
 
18
 
! Отговори
Кругер преди 6 години
Защо да помагам на някакъв турчин? Българите в беда свършиха ли?И гледам много добре се е интегрирал, сина му - Зухран. Браво! Тервел се гордее!
9
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фарук, Зухран, Виетнам айде кой от където е. Първите двама за туpция последната за ханой.
8
3
 
14
 
! Отговори
дедо гоше преди 6 години
е какво правят тук - казват как да излъжем системата - искат се 5к, може и времемнно да стоят докато се случт нещата, после кой от къде е ...при цялото ми уважение към младите и техните и здравослвни и други проблеми но не се прави така...не бива, трябва да има други нормални начини това да се случи
7
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имал пари два пъти да иде до Виетнам, като билетите до там са над 1000 евро а пък няма 5000 лева.
6
1
 
23
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
"Членовете на семействата на европейски граждани, които не са регистрирани като европейски граждани, имат право да получат разрешение за продължително или постоянно пребиваване в Република България на основание тяхната родствена връзка с гражданин на ЕС." - НЕ Е ВРЕМЕННО пребиваване !!!!!!!
5
0
 
22
 
! Отговори
рускиня до хм преди 6 години
"..С брака автоматично става гражданин на страната на съпруга си"-----------------------------------Това не е така. Граждански брак дава право да кандидатстваш за гражданство на страната на съпруга си,но не става автоматично. Става след 5 години брак + купища документи и справки V положен изпит по български