Полицаите осъдиха МВР, но пак излизат на протест

Настояват за увеличение на заплатите, промени в закона...
Обновена: 18 окт 2017 08:51 | 18 окт 2017 08:50,
30
Полицаите осъдиха МВР, но пак излизат на протест
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Висшият административен съд отмени наредбата, която намали заплащането за нощния труд на полицаите от 35 на 25 стотинки, съобщи заместник-председателят на Управителния съвет на СФСМВР Илия Кузманов.

"На 16 октомври 5-членният състав на Висшия административен съд отмени окончателно наредбата, с което се възстанови едно наше право, за което от дълго време се борихме", заяви за "България сутрин" Кузманов.

Още по темата

Въпреки това, полицаите на 22 октомври отново излизат на протестно шествие.

"От нашите изисквания, изпълнено е едва 10-20%. Остават исканията за увеличение на заплатите с 15% от тази година, включително със стара дата, за промени в действащия закон за МВР и започване на стъпки по направата на нов такъв в рамките на 1 година", изброи Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че след публикуването на отменената наредба на ВАС в "Държавен вестник", полицаите ще могат да претендират за суми отпреди 2 години назад, които се изчисляват на стотици хиляди часове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
18
 
22
 
! Отговори
Маринела преди 6 години
напълно против съм да увеличават заплатите на милиционерите,тъй като те с нищо не допринасят за това.Всички /полицаи,милиционери,пожарникари и т.н.са корумпирани по един и ли друг начин.Получават заплати които не заслужават, а искат още.работят на по няколко места,развиват търговия с наркотици,покровителстват престъпниците,изнудват хората под различна форма и т.н.Защо трябва да ги пенсионират толкова рано,да не би да са получили дискова херния от парите които получават незаслужено .
10
10
 
25
 
! Отговори
не на престъпността! преди 6 години
Предлагам да излезем на МИРЕН протест против полицейската престъпност. Да кажем НЕ на наркомрежите , изнудваческите практики, рекетът, побоищата , убийствата. Ива от ловеч е една от многото убити от полицай. В Асеновград, също -в София-Еленонора, Слънчев бряг-Мария също бяха убити от полицаи. Ние не сме дивеч за отстрелване, не сме боксови круши на побоиниците от мевере! Да кажем НЕ на полицейския терор срещу честните хора!
9
9
 
30
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Време е да се разпусне тази твърде корумпирана и комунистическа организация МВР и да се назначат нови,интелигентни полицаи. Вижда се как днешната полиция "работи" заедно и в интерес на престъпността. Целият живот ще тръгне съвсем по друг начин - просто всички престъпници ще влязат на топло.
8
12
 
21
 
! Отговори
факт преди 6 години
Дори и по време на турското робство заптиетата не са тероризирали хората така, както днес го прави полицията.
7
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да протестират да отидат и паднат на колене на гроба на Ива на 25г, от Ловеч, убита от полицейски ***. И да протестират пред РДВР-Ловеч-защо не спряха убиеца. Ива приживе подаваше жалби,че полицай я преследва и заплашва, но никой не работеше по жалбите й, и ***-полицай я уби.
6
10
 
30
 
! Отговори
gvjm преди 6 години
Народа не подкрепя протестите на тези бандити, наречени "полицаи"!Ежедневно няколко от тях се оказват престъпници и стават абонати на съда, продават наркотици, уастват в ало-измани, в трафик на хора и т.н--на всичко отгоре и високи заплати искат, даже и 20 брутни накуп при пенсия?! Айде да не сте толкова нахални, щото на нас, обикновените хора-които ви даваме заплати с нашите данъци НИ ПИСВА вече от вас.Вършете си работата и не пискайте преди наистина да почнете да си гледате задулженията
5
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей ..пъцулаи!Като не ви харесва да дремите по цял ден и да вземате за това тлъсти пачки,напускайте и винаги може да почнете работа..ама истинска работа..при някой капиталист кожодер за 500 лева и без никакви привилегии и глезотии на които сте свикнали!Ай ше ви се не види и...*** безполезни!
4
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен с търговия с наркотици, милицията е и рекетьорска група. Да напомним за сручая с отряд Сигма занимаващи се до 2015с рекет, тормоз и изнудване-ето да четете, ако сте забравили https://24chasa.bg/***/article/4938875 Парола Василев - как отрядът Сигма работеше като организирана престъпна група . Сицилиаенската мвафия е като пионерска група, в сравнение с престъпната група на милицията. Да напомним, и че са част от телефонните измами segabg/article.php?id=876529
3
10
 
28
 
! Отговори
vot42 преди 6 години
Българските полицаи са най-младите пенсионери в Европа. Над 90% от тях ,след пенсиониране работят в охранителни фирми или имат такива.Трудът им не е по-опасен и натоварен от този на шофьора,който може да загине на пътя,от този на строителя,който може да падне от от многоетажна сграда,от този на миньора,от работника в предприятие.Техните привилегии останаха от времето на социализма,защото милицията и ДС бяха опората на властта.И днес там работят много наследници на старите милиционерски кадри!
2
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След случая с наркомрежата в 7-РПУ милиционерите да протестират за заплати е наглост. Що не ицзлязат пред 7-РПУ за протестират против милиционерите дилъри. Напомням,че освен двамата дилъри, и миналата година бяха задържани полицаи, имащи наркомрежа в Студентски град. Изобщо-най-добре е7-РПУ да си отворят лавка-например при спирката на 76 в Младост , и там да си продават стоката
1
7
 
31
 
! Отговори
това е факт преди 6 години
Колкото и пари да наливат в не реформираната полиция резултат няма да има,все едно да наливаш вода в каца без дъно....