Полицаите осъдиха МВР, но пак излизат на протест

Настояват за увеличение на заплатите, промени в закона...
Обновена: 18 окт 2017 08:51 | 18 окт 2017 08:50,
30
Полицаите осъдиха МВР, но пак излизат на протест
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Висшият административен съд отмени наредбата, която намали заплащането за нощния труд на полицаите от 35 на 25 стотинки, съобщи заместник-председателят на Управителния съвет на СФСМВР Илия Кузманов.

"На 16 октомври 5-членният състав на Висшия административен съд отмени окончателно наредбата, с което се възстанови едно наше право, за което от дълго време се борихме", заяви за "България сутрин" Кузманов.

Още по темата

Въпреки това, полицаите на 22 октомври отново излизат на протестно шествие.

"От нашите изисквания, изпълнено е едва 10-20%. Остават исканията за увеличение на заплатите с 15% от тази година, включително със стара дата, за промени в действащия закон за МВР и започване на стъпки по направата на нов такъв в рамките на 1 година", изброи Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че след публикуването на отменената наредба на ВАС в "Държавен вестник", полицаите ще могат да претендират за суми отпреди 2 години назад, които се изчисляват на стотици хиляди часове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Мъдрец преди 6 години
Граждани също да излизат на протеста на МВР и да скандират МВРи Дайте хляб на хората които ни пазят и да го скандиратИ пенсионери да има доста и те да скандират същото и да носят плакати
30
2
 
0
 
! Отговори
ТИКВАТА НА СОРОС преди 6 години
обикновените хора-които ви даваме заплати с нашите данъци НИ ПИСВА вече от вас.Вършете си работата и не пискайте преди наистина да почнете да си гледате задълженията.Ами като почнем да си ги гледаме както трябва почвате да се оплаквате "Баш мене ли хвана", "Дай да почерпя и да бегам", "Е то толкова ли няма нарушители та мен ще глобяваш" и т. н..
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А АРЕСТУВАНИЯ ПОЛИЦАЙ ОТ 7 РПУ КАРА ДЖИП МЕРЦЕДЕС /КАКТО И МНОГО ДРУГИ КОЛЕГИ/ - А ВСЕ НЕДОВИЛНИ.......
28
5
 
6
 
! Отговори
lhgl преди 6 години
До ей ушев 27Първо - Не съм полицай, а съм съпричастен спрямо техните искания, защото според мен са напълно основателни. Второ - Никого никъде не съм обидил. Няма квалификации. Трето - "ей ушев" като, какво може да бъде възприето като обида или като комплимент според теб? И четвърто - Я сега ти като си "в час" ми обясни, колко положително влияние има след реформата в Грузия, защото чета празните ти приказки и нещо не ми става ясно за това "благотворно влияние".
27
5
 
5
 
! Отговори
ей ушев преди 6 години
До lhglЯвно си полицай щом обиждаш хората,и не си в час колко положително влияние имаше реформата на полицията за Грузия и народа им.
26
3
 
4
 
! Отговори
lhgl преди 6 години
До те го направиха 16И така като гледам след реформата "грузинският модел" направо Грузия се изстреля в космоса от развитие. Цъфнаха и вързаха и сега Грузия са световната икономическа сила. Защо пишете глупости бе хора? Защо не се опитате да помислите с главите си? Явно защото неможете. Капацитетът ви е толкова , а все акъл ръсите. Бойко го каза "Матряла е такъв". Това обяснява всичко и колкото и да се пинявите тук все в калта ще си отнанете. Жалки създания, злобата ще ви изяде отвътре.
25
1
 
10
 
! Отговори
пжн преди 6 години
До Съвет 9Ти да не падаш от Марс? И от къде ще ги намерите тези "нови,интелигентни полицаи". Може би във фейсбук или къде? А знаеш ли, че днешните млади не могат да си напишат имената без грешка, а какво остава за друго? Та от къде казваш, че ще ги намериш тези "нови,интелигентни полицаи", които да ти работят за 1000 лв., че не ми стана ясно. Можете да бъдете сигурни, че по-лошо ще става с всяка изминала година, а не по-добро. С това заплащане, ще чакате "нови,интелигентни полицаи". Смяяяххх
24
3
 
5
 
! Отговори
Мухахаха преди 6 години
До Анонимен 2А не си ли се замислял,кое е довело до това тези двамата да започнат да се занимават с това нещо? Дали пък не са били ниските им заплати? Нека да държат полицаите още с такива заплати пък после да сечудят,защо се занимават с глупости,защо няма кандидати за тази отдавна "непристижна"професия.Найкой виждал ли е стопанин да държи гладно кучето си,а то да стои и да го пази? Най естественото нещо е кучето да си намери нов стопанин,който да се грижи за него,а то съответно да го пази.
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това дето му викат МВР или по обратно / РЕ ВЕ МЕ / работи ли или само стачкува? Ами то годината мина то само стачкува и от стачката пак си взимат заплатката. Колко гафове направиха служители на МВР, МВР се отдалечава от хората и проблемите на хората.
22
9
 
7
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Вярно!! Милиционерите този месец не са излизали да протестират! Тези хора ходят ли на работа въобще? Това е най-протестиращотото съсловие в държавата.
21
4
 
4
 
! Отговори
До ФАКТ-8 преди 6 години
При турско не знам как е било но не си живял явно при,,съветско " какво беше тормоз.Намери някой оцелял от Московска 5. Костотрошачите там сега са,,бизнесмени",шефове и пак си живеят спокойно и богато.Сега може да ги обсъждате и обругавате ,но тогава за това се отиваше на по-гопния адрес.Не сте живяли не сте видяли И тогава и сега полицията наказва и доста по-рядко помага. Това с разкриваемоста е мижи да те лажем.
20
12
 
17
 
! Отговори
Дрън дрън преди 6 години
На който не му отърва да напуска МВР и да работи в частния сектор. Там такива екстри няма а и осигуровките и заплатите са по малки.
19
6
 
13
 
! Отговори
това е преди 6 години
До реалистПрав си но дори и тези честните и работливите/нещо не ги виждаме/с мълчанието си за случващото се в полицията са съучастници на полицаите ***,когато видим воля че полицаите искат да си изчистят къщата и поискат те самите драстични реформи тогава ще ги подкрепим,а заплатите ще се повишат когато реформите са успешни и се съкратят търтеите....
18
14
 
12
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Коги бихти хората по заповед на Тиквата не ривахти, ся що ривети? Как да ви подкрепят хората, като всеки ден има новини за полюцаи-бандити, МВР има най-големия бюджет, а ефективност няма?
17
11
 
17
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Не трябва да се поставят всички полицаи под един знаменател, защото има и добросъвестни . Не е трябва те да страдат заради корумпираните (каквито има във всяка една професия). Всеки, който се труди честно си заслужава заплатата, а в България тя е нищожна. Затова подкрепям всеки, който иска по високо възнаграждение в България. Да спрем политиците да ни разделят и обират.
16
3
 
15
 
! Отговори
те го направиха .... преди 6 години
Колкото и фантастично да ви се струва само Грузинския модел на реформа в полицията може да оправи нещата иначе ни чакат тежки времена,те ще наливат пари в полицията а нищо няма да се променя и нещата ще се влошават.
15
3
 
22
 
! Отговори
РЕФОРМА преди 6 години
Първо реформа, след това вдигане на заплатите. Не може редови полицай да кара Мерцедес ML и да плаща 1200 лв наем и на никой да не му пука. А ръководството на управлението - или са знаели и са си траели, или са в схемата с парите. И в двата случая са за уволнение.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1990 год.''ПОЛИЦАЯТ- МОЙ ПРИЯТЕЛ''А ДНЕС???- отговорете си сами.
13
11
 
19
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Странно и тъжно е че по телевизии и радиа се дава само думата на полицаите с техните искания,а на тези който плащат заплатите и привилегиите на полицаите и мнозинството са не доволни от тяхната работа не се дава думата!?по грешен път са тръгнали медиите..
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Военните са заспали!