Скъп ли е зимният ни туризъм? Не, и във Франция чаят е 5 евро!

Според Ангелкова сме сред най-добрите като съотношение качество-цена
65
Скъп ли е зимният ни туризъм? Не, и във Франция чаят е 5 евро!
Снимка: архив, БулФото

Министърът на туризма Николина Ангелкова очаква ръст между 5 и 10% на туристите през зимния сезон.

По думите й прогнозите са на база на ранните записвания. Зимният сезон изключително много зависи от времето, особено за тези, които идват в България да карат ски, уточни Ангелкова пред Нова телевизия.

Още по темата
Миналият зимен сезон беше изключително успешен – с 19,6% ръст, или над 1.47 млн. чуждестранни туристи са посетили нашата страна, за първи път регистрираме такъв висок ръст, каза още тя.

Според Ангелкова България е една от най-добрите дестинации за зимен туризъм, като съотношение качество-цена.

"Може би има места, където е скъпо, както навсякъде в чужбина. Като отидете във Франция в някой от известните им курорти, като Куршевел например, и там чаят е 4-5 евро", даде пример тя.

По думите й цената много зависи от избора на хотел, но като цяло пакетите, които предлагат нашите курорти, са доста по-евтини в сравнение с пакетите, които предлагат в чуждестранни.

Ангелкова каза, че през зимата ще посети българските курорти за по няколко дни.

Министърът посочи, че ведомството работи с официалните данни на Националния статистически институт, като се спазва методиката на Световната организация по туризъм и на Евростат - за турист се брои всеки, който е реализирал една нощувка в страната.

На въпрос за Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, които поискаха оставката й, Ангелкова каза, че не е редно всеки да тълкува данните, "както му е угодно или да прави манипулации".

"Не мисля, че трябва да се задълбаваме в аргументите на една организация, която има не повече от 80 членове туроператори, които работят основно на пазар чужбина", коментира тя.

По думите й за първите осем месеца в страната имаме над 5,2 милиарда лева приходи, което е с 10% повече в сравнение с миналата рекордна година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
Илия преди 6 години
Абе като не ви харесва не ходете.....ако човек чете коментари ще каже че БАнско е празно, а то е фраш :) Стойте си пред компютърите, още по-добре за нас :) Айде със здраве :)
55
1
 
7
 
! Отговори
hmn преди 6 години
кво се оплаквате бе, В Куршевел има ли бой в 8 сутринта на опашката за лифта - няма! В Куршевел има ли дискотека "По Пате" ("No Name") където куршевелските селяни да ти влизат с брадви като решат, че ги гледаш накриво - няма. Има ли кална нива до лифта, където да паркираш за 10-15 лева... няма... Еее... Куршевел та Куршевел...
54
1
 
3
 
! Отговори
ikonomist преди 6 години
3000E /5Е чай =6001000лв/2лв чай =500100 чая са равни на 20% по- скъпо от най- тузарския курорт
53
1
 
3
 
! Отговори
Тъпи преди 6 години
Най скъпите курорти в Европа:Куршвел, Франция.Брой писти: 275 Седмична ски карта: ? 216 Минимална цена на бирата ? 4.50.Сейнт Мориц, Швейцария.Брой писти: 88.Седмична ски карта: ? 240.Минимална цена на бирата: ? 4
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ангелковааааа,а какви са заплатите във Франция?Е,на теб сигурно не ти е скъпо.
51
2
 
11
 
! Отговори
Георги Иванов преди 6 години
Нерде Куршевел нерде Банско, анадъмо?
50
2
 
8
 
! Отговори
52020 преди 6 години
Един държавен служител българин и един държавен служител французин - не началник, а служител, колко такива чайчета може да си купи с месечната заплата?
49
2
 
18
 
! Отговори
типично за герб преди 6 години
Да сравняваш Куршевел с нашите кочини е свръх наглост и изключителна простотия...!!!
48
3
 
3
 
! Отговори
ninja преди 6 години
До АнонименХаха ..да бе ....само от двата дни път горивотом винетките и магистралните такси са колкото спането само ..Личен опит ;)
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напротив, във Франция е по-евтино от Банско,личен опит,а и качеството е по-добро.
46
3
 
11
 
! Отговори
Ангелкова е ШИТ преди 6 години
Другото което е ...То и в БОРА БОРА или на Хаваите е по скъпо от Слънчака ама *** сравнявай де...Едно е на *** в Слънчака да почиваш друго е на ОАУХУ на уаикики бийч сърф да караш или да се препичаш на Аруба или барбадос..ДА ...цената на кафето или чая там е по скъп...Ама в *** ли искаш да си или на таити
45
3
 
20
 
! Отговори
Ангелкова е ШИТ преди 6 години
Тази дрогирана другарка Ангелкова дава за пример КУРШЕВЕЛ ..Само да вметна че този курорт е на 2 ро място като най добрия и луксозен курорт в света след Швейцарския СЕЙНТ МОРИЦ..Не знам с къв акъл ще го сравнява с Банско,пампорово или боровец..Все едно да сравнявам Москвич АЛЕКО 12 ка с Мерцедес Бенц S 550 AMG Sport 4 Matic Long TV Full...Тази няма никаква връзка с главния мозък.Тази защо не каже какво е качеството там,какво е обслужването и съотношение цена качество?? Долна изродка
44
3
 
22
 
! Отговори
qwerty преди 6 години
Не може даже да има място за сравнение. Да стравняваш може би най-скъпият курорт във Франция, където ходят футболисти, актьори и знаменитости с където и да е в БГ.
43
3
 
18
 
! Отговори
хилю билю преди 6 години
нека госпожата министър туризъм да знае, че нито зимният, нито летният курорт е по джоба на 95 % от българите.А тя както и другите министри почиват в държавните резиденции закюфте по 40 стотинки.Курортите-хотелите вече са частни, откъде накъде тогава държаватаще урежда туристите на частни хотели.Ето защо съм загубил не само интерес към българ-ското но и мразя всичко българско, нищо че съм чист българин.
42
4
 
25
 
! Отговори
Марински 2 преди 6 години
И дума не може да става за сравнение. В Австрия имат към 30 и повече курорти, като някой от тях са с 650 км писта. Нещото, което прави впечарление е следното. В селцето бирата е 3 евро напримар и познайте колко струва на върха. Ако приложим Българскуя конкурентен похват ще е поне 15, не тя всъщносе е 3.50 евро.И те така, иначе сме конкурентни че и министър си имаме еми...
41
4
 
15
 
! Отговори
Марински преди 6 години
По отношение цена/качество вообще не сме конкурентни! Цените са сравними със западните но това което получаваш далеч не може, за съжаление, дори да се доближи до тях. Пример: Боровец отиваш и хоп 10лв. за да си оставиш колата в някаква кал. Тоалетни? Какво е това? Обранотка на пистите? Е сега вие за 50 лева и да ви ги обработваме ли искате.
40
2
 
27
 
! Отговори
ЛЪЖЕ преди 6 години
Тази Мома Лъже като дърта ромка - чай за 5 евро има във Франция но е безплатен Лифта , същото е като с чадърите в Гърция - едно фрапе за 5 евро и ползваш чадър и шезлонг .В България същата услуга излиза 100 евро на ден .
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пет евро за чай ама не за Българи. Аз за 5 евро ще си направя чай за 1 месец и ще го сложа в термоси.
38
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз бях в Банско в 4 звезден хотел. Мога само да кажа Браво . Чистят хотела постоянно , имаше трансфер до лифта, закуска на блок маса с вкусотии , басейн , фитнес , сауна. Ако не се лъжа цената беше 45лв на двойна стоя, което е смешно за тази услуга.
37
11
 
17
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
В БЪЛГАРИЯ НЕ ХОДЯ ДА ПОЧИВАМ ,АКО ЩЕ И БЕЗПЛАТНО ДА Е ! НИТО ЗИМЕН ,НИТО ЛЕТЕН ТУРИЗЪМ МЕ ИНТЕРЕСУВА ,МИНАЛАТА ГОДИНА СЕ ИЗЛЪГАХ ДА ПОЧИВАМ В БЪЛГАРИЯ ,НО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПОВТОРЯ ГРЕШКАТА СИ !